reklama

Ruchu dziecka w 28tc

reklama
Właśnie mam podobnie, z reguły czuje dosyć silnie i dużo razy, a czasem zdarza się tak jak dziś, że o wiele mniej i rzadziej, też ginekolog nic mi o tym nie mówił, ale nie raz naczytam się internetu że już powinny być regularne, że jak czuje inaczej jak zwykle to już najlepiej na szpital jechać 🫣😅
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, to również moja pierwsza ciąża 😋

Dość często o różnych porach. Do tej pory mój mały ruchliwy to nie liczę, aktualnie 35 tc+2
O to już bliziutko rozwiązania 😍 zazdroszczę, moja potrafi być kilka dni mega ruchliwa, w następne 2,3 dni mniej co już mnie z reguły zaczyna niepokoić, wolałabym że sobie czasami tak nie leniuszkowała, wtedy jestem spokojniejsza haha

Właśnie mam podobnie, z reguły czuje dosyć silnie i dużo razy, a czasem zdarza się tak jak dziś, że o wiele mniej i rzadziej, też ginekolog nic mi o tym nie mówił, ale nie raz naczytam się internetu że już powinny być regularne, że jak czuje inaczej jak zwykle to już najlepiej na szpital jechać 🫣😅
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, to również moja pierwsza ciąża 😋
Generalnie jesli Cię coś niepokoi jesli chodzi o ruchy to zjedz coś słodkiego... albo poruszaj brzuch powinien się maluch odezwać :).

O to już bliziutko rozwiązania 😍 zazdroszczę, moja potrafi być kilka dni mega ruchliwa, w następne 2,3 dni mniej co już mnie z reguły zaczyna niepokoić, wolałabym że sobie czasami tak nie leniuszkowała, wtedy jestem spokojniejsza haha
Rozumiem, że się niepokoisz , bo w mniej ruchliwe dni i ja się martwię, ale wiem, że maluchy w brzuszku też lubią spać :).

Cześć ☺️ chciałam zapytać, jak często czułyście ruchy w 28tc? Zaczęłyście od tego tygodnia ciąży liczyć ruchy?
To moja trzecia ciąża, obecnie 30 tc, nie liczę ruchów. W pierwszej ciąży położna mi powiedziała, że się od tego odchodzi, bo dzieci są różnie aktywne, też mają słabsze i lepsze dni. Także się nie przejmuję. Zaczęłabym się denerwować jakbym przez cały dzień nic nie czuła, co się już nie zdarza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry