reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
co do zasypiania dzieci....

mój maks ma 4 miechy i zasypia sam od urodzenia:rofl2::rofl2: wkładam go do łóżeczka zaświecam mu śłonika- maskotke z diodami i on sobie ciagnie smoka i zasypia:-p od czasu do czasu śpiewam mu kołysankeee;-)

budzi sie czasem o 3 w nocy zeby wziac kilka łyków wody, bo jakby nie było susza w domu straszna od kaloryferów, samemmu człowiekowi sie pic chce w nocy, a jakos nawilżacza powietrza nie było okazji nabyć:sorry:

patrysia
ty sama kościotrup bylas więc cicho siedz:-p

Anka nie pale, a w sumie z powodu kasy głównie nie wrociłam, bo moglam:confused2: i nieraz mam ochote zapalić, alemówie sobie że, nie i tyle, wole sobie co innego za tą kase kupic, tyle że...... wlasnie tak to jest ze i tak tej kasy nie ma:eek::eek::eek:

byłam założyć te boki:-D
powiem Wam z eni ejest aż tak super jak sie spodziewałam- no ale zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy jak bede miala gotowy tez przód- no i dół chyba bede musiała wybielić choć troche żeby to idiotycznie nie wyglądało:eek:
ja tez palilam przed ciaza i teraz powiedzialam ze nawet jakbym miala ochote jakbym miala nie wiadomo jakie problemy to nie wrocila bym do palenia bo szkoda kasy....
mysle ze sie pochwalisz zabkami... ;-)
Patrysia post sie nie zmiescil hehehe trzeba bylo go na dwa podzielic:-D:-D:-D
hehe dokalndie

No i jestem z powrotem ale nie wiem na jak dlugo:confused2:Mlodzi jeszcze nie spia ale biegaja po chacie w samych gaciorach:-D:-D:-DO cicho bo Wiktoria zaklada pizamke;-):-)Zaraz umyja zabki i pojda spac:tak::tak::tak:
Zrobilismy sobie mega bitwe na poduszki i nie mam juz sily-az zadyszki dostalam;-):-D:-D:-D:-D
Porobilam Im troszke foteczek jak sie rozbierali ale nie wiem czy chce mi sie wstawiac

DOROTA
No z takimi dziaslami to lepiej idz do pediatry.Teraz jest weekend wiec podjedz na ostry dyzur jutro:tak::tak::tak:Po co ma sie biedactwo meczyc

Dotarłam:-)Coś mi internet muli:angry:
Zuza śpi. Nic mi się nie chce tylko drzwi pomyłam
Anka powiedz mi czy poprasowałaś wszystko??Bo ja nie ale może mnie zmobilizujesz:zawstydzona/y:
Tak serio to mój Ksawier zaczął mówić dopiero w przedszkolu wcześniej mu sienie chciało,wiadomo zawsze jakoś go zrozumieliśmy ,a rówieśnicy mieli w nosie i nie starali sie rozumieć jego pólsłówek ,wiec nie miał chłopak wyjścia:tak:

Poszłabym do fryzjera wiecie ,teraz kaski niet ,ale sobie przegladam fotki i planyje ,chciałabym z powrotem być blond i skrócić włosy:tak:
Też bym skrócila włoski ale jak pomyslę że codziennie by trzeba je układac to mi sie odechciewa:-(

wiktoria priorytetem proszę...poprasuje nawet sznurówki:-D:-D
Ja mam kupe prasowania więc mogę przesłać;-)

Oliwka spala 2,15 Wstala z Usmiechen na twarzy.Ja gotuje obiadek.Ide zajac sie mala :-). MAMITA ja mam wypis ze szpitala i na podstawie tego jest zawiadczenie o chorobie ale dziewczyny radza aby to co trzeba oddac z opisem choroby aby bylo od endokrynologa .No i musze czekac :-(
Jesli byłas już u endokrynologa to skseruj kartę choroby:tak:

wrócilam ze spacerku- oczywiście z przemoczonymi butami wróciłam:eek: normalka u mnie, ale cóż.... trzeba jakos zniesc, juz sie zima konczy:sorry::sorry:vtak to jest jak sie kupuje buty na zime za 30 zl:sorry::eek::eek:

kupiłam sobie majtki bo tez nie mialam w czym chodzic, chcodzilam wtakich szmatach babcinych co kupiłam sobie na połóg, bo przed ciążowe to tez juz sie do nicego nie nadawały i dawno wyrzuciłam:confused2:

na sczescie u mnie nna osiedlu jest fjny sklepik z tanimi majteczkami :tak:
ide sobie hot doga zrobić na obiad:rofl2::rofl2:

mamita
ja specjalnie telefonu nie wzielam:-D:rofl2:
a obiadu nie musze gotowac- sama zjem byle co, maks ma ze sloiczka, a ptryk u matki, dla M gotowac nie mam zamiaru, jak on twierdzi ze nic nie robie, tylko sie nudze jak on wielce pracuje, to nie robie nic co wiązane z nim:rofl2:
Mi też buty przemakają. W tym roku kupiłam za niecałe 40zł. A 2 lata temu za 160zł i tez przemakały i to gorzej bo stawałam na ulicy i wylewałam z nich wodę. Oczywiście reklamacji nie uznano bo "kozaki nie są typowym obuwiem przeciwdeczszowym":angry:

W tym drugim wątku zawsze próbowałam coś odnależć
A w tym pierwszym,też widzę,że wszystkiego nie ma,albo szukać nie umiem.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ech chłopy.
Masz rację,nie daj się :no::-p:-p

Teraz to chyba się w marcu składa o przedszkole od września.
Przynajmniej u nas tak jest.:tak:
Dowikla u Ciebie przedszkole jeszcze w miarę w normalnej cenie.
U nad za miesiąc jest 650 a od września 700 i wpisowe 500.
Zniżka na drugie dziecko 10% i do tego za zajęcia dodatkowe płacisz .
W cenie przedszkola jest rytmika ,plastyka i psycholog raz w miesiącu.:sorry:
To z grubsza nadrobiłam.
Jestem znów mega wściekła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakby mało kłopotów było to właśnie się dowiedziałam,że trenerka mojej klaczy zrezygnowała z pracy ,czyli zostałam na lodzie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mało tego nie powiedziała mi o tym fakcie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dopiero dziś jak Klaudia poszła na stajnię to ona się zjawiła .:eek::eek::eek::eek:
Klaudia była wściekła ,bo zauważyła ,że koń od co najmniej tygodnia nie był czyszczony i jej to powiedziała.
A ona z szyderczym uśmiechem ,nie czyszczona była przeze mnie od początku miesiąca,bo ja dla Was już nie pracuję .
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::crazy::crazy::eek::eek::eek::eek:
A wiecie dlaczego zrezygnowała?
W zeszłym miesiącu zostawiła derkę (czyli ubranie) konia na ziemi i psy poszarpały.
Nie miałam wyjścia i musiałam kupić nową.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zapłaciłam za nią prawie 300 zł i powiedziałam jej,że jest mi przykro,ale muszę jej 50 zł.odliczyć z wypłaty,za zniszczenie derki.:crazy::crazy::crazy:
I tak wzięłam symboliczną kwotę ,ale musiałam,bo słabo dbała o sprzęt,a to przecież kosztuje.:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:
A ona nic nie powiedziała,nawet smsa nie napisała,nic,:no: po prostu przestała przychodzić do konia .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dobrze,że Ori od ciągłego stania kolki nie dostała ,bo mogło by być po koniu.
:-:)-:)-:)sorry::sorry::crazy::crazy::crazy::crazy:
I weź się kurna nie denerwuj.:crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale wredna baba. Powinnaś jej zrobic afere przy ludziach. Nieodpowiedzialny babsztyl:wściekła/y::wściekła/y:

no i wszsytko jasne..ja też nie chodziłam:-p:-p:-p:confused2::confused2::confused2::-)

to widzę że ja z moim mam luzik:szok::szok::szok: do dentysty on mnei ciagnie, fajek nie pali bo nie zdrowo
i śmierdzi z buzi, także tu jakoś problemów nie ma..tylko staro wygląda chłopina..kremować się niczym nie chce a skóa wiotka jak u 50latka:confused2:

e no brawooooooooooo do lata masz jeszcze czas;-)

AS co ja tu czytam:szok: z racji, że ja zakochana jestem w koniach to po prostu nóż mi się w kieszeni otwiera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja bym tą babe w błoto, w ten gnój i przywiazała żeby pożądnie pozasychała franca jedna!!! co taki człowiek robi przy zwierzętach w ogóle?? Do kopalni albo kible czyscic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przecież to zakrawa na znęcanie się nad zwierzęciem.....:wściekła/y:

A ja się witam. Siedze na bb , czytam sobie...a mój pierworodny co robi????? Zbiera śmietki z podłogi i wyrzuca do śmeici:szok::szok::szok::szok: bo rura od odkurzacza mi się zatkała reklamówką więc na dywanie jest to i owo:sorry::sorry: no ale mnie teraz zaskoczył:tak::tak:
M niedługo wraca już jest niedaleko jeszcze jakieś 100km:tak:

Anka podrzuc mi swoją furę to ja wyglancuję;-);-);-)
Malinka ja to bym wyprasowała od spodu nawet ten materiał na desce do prasowania:-D:-D:-D:-D:-D
Dzisiaj mężus w domku?:-p

co do zasypiania dzieci....

mój maks ma 4 miechy i zasypia sam od urodzenia:rofl2::rofl2: wkładam go do łóżeczka zaświecam mu śłonika- maskotke z diodami i on sobie ciagnie smoka i zasypia:-p od czasu do czasu śpiewam mu kołysankeee;-)

budzi sie czasem o 3 w nocy zeby wziac kilka łyków wody, bo jakby nie było susza w domu straszna od kaloryferów, samemmu człowiekowi sie pic chce w nocy, a jakos nawilżacza powietrza nie było okazji nabyć:sorry:

patrysia
ty sama kościotrup bylas więc cicho siedz:-p
hahah teraz tez juz prawie wrocilam do wagi - nie wiem bo sie jeszcze nie wazylam ale w ubrania sie wbijam:-)

Mi też buty przemakają. W tym roku kupiłam za niecałe 40zł. A 2 lata temu za 160zł i tez przemakały i to gorzej bo stawałam na ulicy i wylewałam z nich wodę. Oczywiście reklamacji nie uznano bo "kozaki nie są typowym obuwiem przeciwdeczszowym":angry:
bez jaj:sorry: co za tupet:nerd:

Pati spadaj:-p mi to zajelo 4 miechy:-p:-p:-p

Jesli chodzi o zasypianie dzieci to to jest kwestia indywidualna:tak:kazde dziecko jest inne i kazde jest gotowe do samodzielnego zasypiania w innym wieku:tak::tak::tak:Sa dzieci ktore bardzo potrzebuja bliskosci mamy lub taty i tylko przy nich czuja sie bezpiecznie i wtedy zasypiaja:tak::tak::tak:A sa dzieci ktore zasna wszedzie i w kazdej pozycji;-):-)Ale i te potrafia miec gorsze dni i domagac sie towarzystwa ukochanej osoby do zasniecia

reklama
a mi sie wydaje, że to jest kwestia przywyczajenia i nauczenia dziecka- jesli od urodzenia bedzie sie kładło same to bedzie to dla niego normalne i nie bedzie robiło z tego powodu problemow:tak:

ja do 9 roku zycia spałam z mamą(ylko z tego względu ze miałyśmy jeden pokój, bo moja mama mieszkała z babcią) i jak sie przeprowadzilsmy to nie umiałam bez niej zasnąć, bo zawsze mi śpiewała kołysanki, dwa miesiące płakałam jak leżałam w łóżku sama aż do zaśniecia....:eek: potem jakoś przywykłam.....

Do góry