reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Katik piknie :)))) Tylko ty nie kombinuj z dopracowywaniem, co najwyżej usiądź na środku pokoiku i mów mężowi co i gdzie ma jeszcze zrobić.
Ale macie fajnie,że pokoiki takie śliczniutkie, gotowe. U nas jeszcze trochę zostało, muszę męża zmobilizować:rofl2:

reklama
Katik - ten mebel z przewijakiem to gdzie kupiłaś??
ten przewijak jest z Mamas&Papas :tak:

dziewczyny wychodzi na to, że parabeny są w większości kosmetyków - i teraz pojawia się pytanie czy faktycznie szkodzą, bo przecież każda z nas kosmetyków używa i używać będzie i nie ma znaczenia czy to krem do twarzy czy balsam do ciała, a może odżywka. Zrobiono mase szumu koło tego.

Teraz jak szukam kosmetyków dla dziecka to pierwsze co robię sprawdzam skład, ale przecież wszystkie dzieci (sprzed afery) właśnie z takimi kosmetykami miały styczność.

Już sama nie wiem co o tym myśleć
Wychodzi na to, ze faktycznie w wielu kosmetykach jest to gowno. Odtsawilam wszystkie balsamy i kremy z tym, stosowalam tylko oliwke do calego ciala. A ostatnio kupilam sobie nowy krem na p. rozstepom, i kilka dni temu szalu dostalam, bo tez ma parabeny.

Katik - ale pięknie :)
Mam taki regał przewijak ale z ikea , jak się mały nauczył przemieszczać to musiałam z niego wszystko zdjąc bo wyjadał mi kremy he he . teraz się tam bawi na dole nie raz:-D:-D
No tez tak myslalam, ze to pewnie takie tylko chwilowe rozwiazanie :tak: a potem trzeba bedzie cos mniej skomplikowanego tam umiescic :-D

Katik fajny ten pokoik…

Justa nawet mi nie mów… już serio nie wiem co zrobić … niby jest możliwość że wyprowadzamy dzieciaki z tego małego pokoiku i tam my robimy sobie sypialnię a dzieciakom odstępujemy Duzy pokój gdzie teraz śpimy i żyjemy … ale Janek nie chce się na to absolutnie zgodzić bo to jest jego pokoik… i klops… Ostatecznie tak zrobimy ale to najwcześniej za rok bo w tym roku mamy ważniejsze wydatki a oba pokoje trzeba by przed tym pomalować i kupić nową szafkę…
Wiecie… teraz to się zaczynam faktycznie modlić żeby to był drugi chłopak… bo wtedy można ich zostawić w jednym pokoju… ale jak urodzi się dziewczynka…

Kittek wg mnie praktyczniejszy jeden większy czyli takie 70x70. Dziecko potem może sobie na nim siedziec i sie bawić a na tych małych to niby usiądzie ale wiesz jak jest... dziecko muuuuusi mieć miejsce. Ja dla Janka w IKEA kupiłam taki z drogami wymiary 140x133 cm i super się sprawdza

w zasadzie do tej chwili nie planowalam kupna takie regału, ale okazuje się, że nie będę miała gdzie trzymać tych wszystkich pierdół czyli chusteczek, pieluszek, kosmetyków

reklama
Do góry