• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2008

Witam sie popołudniowo!
My zaliczyliśmy dzis rano fotografa, bo musze wywołać kilka zdjęć by wysłać dziadkom i chrzestnej w Polsce,zrobilismy spacerek bo ładana pogoda a potem wybralismy sie do tego przedszkola. :nerd:
Oczywiście jak tylko przekroczyłam próg tego miejsca od razu Natalia zrobiła swoj grymas i zaczęła płakać, a jak weszliśmy do sali pełnej dzieci to był już niezły ryk,oczywiscie u fotografa tez były płacze... No cóż nie przyzwyczaiłam mojej córeczki to innych miejsc jak dom i supermarket i mieszkanie mojej przyjaciółki gdzie bywam dosyc czesto (tam tez na poczatku były wielkie płacze i wizyty 10 minutowe). Choc co dziwne czasem bywały nowe miejsca gdzie nie płakałaale pewnie jej tam odpowiadała atmosfera.
Wiec w przedszkolu usiadłyśmy sobie w kąciku i pokazywałam jej klocki,inne dzieci nam sie przyglądały. Natalia zajela sie klockami ale zjawiła sie inna dziewczynka ktora chciała sie z nią pobawic i to wywołało płacz. No te wychowawczynie radziły mi przychodzic często i ją do innych dzieci przyzwyczajac. Kazały sie nie martwic, bo kazde dziecko na poczatku tak reaguje.
Tam sa 2 opiekunki na 20 dzieciaczków w wieku 2-4 lata,zauważyłam ze wiecej chłopczyków było. Mieli akurat lekcje angielskiego. Przyklejali na kartke obrazki przedmiotów i obik tych przedmiotów musieli poprzyklejac ich nazwy po angielsku. No dla mojej Natalki to by było super zadanie,zważywszy ze jeszcze nie umie mówić:tak: ale ona bedzie dwujezyczna, ja jej mowie po polsku,a tatus po wlosku wiec pewnie pozniej sie nauczy. Ogólnie podobało mi sie w tym przedszkolu.
DOROTA ładne fotki spacerującej Oliwki, nasza Natalka tak ładnie nie chodzi, jak sie uprze to dalej nie pojdzie, dlatego w dalekie ekspedycje nie ruszam sie bez wózka.
MALENA wózek Graco super! Miłego uzytkowania! Ja mam siedzonko do jedzenia tej marki.
AGAMIR życze zdrowia chłopcom i rzeczywiście Antoś jest jeszcze maluszkiem i trzeba mu dużo czasu poswiecac.
EVELAJNA bardzo humorystycznie piszesz, podobał mi sie wpis o mężach, masz racje,ze lepiekj w grubych skarpetach i pizamie niż w niewygodnych stringach!

reklama
eee Dorka nie wiem i to jest najgorsze ;( ja planuje do maja go usunac ale czy sie uda nie wiem ...
Malgorzatka a moze jakies foto z pieknych Wloch no oczywiscie z Twoja coreczka :)

Evelajna przeczytałam Sebie o śwince i moje wyrzuty sumienia się zmniejszyły ;-) ale masakra z tymi chorobami zwierzaków, moja starsza kotka kilka lat temu dostała krostek na dziąsłach, nie chciała jeść, wet powiedział że to na tle nerwowym :szok: jakaś zmiana w domu, stres czy coś tam mogło spowodować, zastrzyk pomógł
malena no bryka dla maluchów super :tak:
dorota ale fajny dreptuś z Oliwki :-)
czarna super że u maluchów się nic nie wykluło
agamir trzymaj się, chłopcom powrotu do zdrowia życzę

wpadli dziś do mnie rodzice bo tata robil badania w Gdańsku, więc mogłam spokojnie posprzatać i zrobić zakupy, bez dziecka wiszącego u nogi ;-):-)

Wpadam na sekund piec...dzisiaj "nasza" Majeczka02 ma urodzinki wiec wszstkiego naj zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!

No i weny nie mam zeby cokolwiek napisac wiec sobie spadam:-DDobranoc mamusie pazdziernikowych skarbow;-)

MALGORZATKA no to masz malego placzusia w domu :-).Swoja droga to nie mozesz jej uspakajac na kazdym kroku bo ona pozniej bedzie non stop placzaca.Musisz dac jej czasem sie wyplakac.Moja Oliwka jest bardzo kontaktowa .Ona nie placze jak inne dziecko rusza jej zabawki.Zlosci sie jak ktos chce jej wyrwac zabawke ktora ona akurat ma w raczce.Uwielbia dzieci i nie wyobrazam sobie jakby miala plakac bo dziecko chcialaoby sie z nia pobawic.Oliwka bylaby zadowolona :-).
Choc tam na chwile nawet codziennie a zobaczysz ze Natalka sie przyzwyczaji ,O fotki i ja sie upominam :-).
MINISIA a szwagier pracuje tam?Czy siedzi na waszym garnuszku?

No i wybyczylam sie dzisiaj :-).
Jak wyszlam z domu o 15.50 tak wrocilam 0 20.30 :-).
Bardzo dzis fajnie bylo Przyszlo malzenstwo a dotychczas my z G bylismy jedynym malzenswem.Maja coreczke 2,5 roczku wiec Oliwka bedzie miala sie z kim pobawic.Ja dalam pomysl koncika dla dziecka bo tam jest remont aktualnie wiec nowe miejsce dla dzieci sie przyda :-).

G sie super zajal mala .Jak ja wrocilam to ona juz spala,wiec dzis odpoczywam hihih.Pogadalam sobie z G i ide zaraz spac :-).

Dobranoc.

Małgorzatka każde dziecko inaczej reaguje, stopniowo małymi kroczkami i bedzie dobrze. ja nie porę Dorotkę ze dziecko powinno sie wypłakać fakt może w innych rzypadkach tak ale nie w momencie jak wyczuwa strach i niepewność. Wtedy można tylko zaszkodzic nie pomóc:tak::tak:

Dorotka czekam na posta kiedy się tam przeprowadzisz:-p żarcik

Mirabelko to fajnie ze dziadki wpadli zawsze to chwila oddechu:tak::tak:

Domi podaje sie termin i tyle, a moze badz tak miła i sama zacznij szukać mu kwatery wolnej od maja:-p

Witam wieczorowo

Czarna juz moj wie ze ma mu pow iz5 maja jak lecimy jego juz tu nie ma i nie obchodzi mnie czy uzbiera i wynajmnie dom bo ma taka mozliwosc czy przewali kase i pojdzie do obcych na pokoj wredne ale trudno on sienie liczy zemna ja z nim :p

reklama
witam melduję się ze zyjemy, wiekszosc dnia poza domem, najpier u kumpeli, chłopaki( tamten starszy o miesiąc) tak zajeli się zabawą ze jakym dziecka nie miała:-), a potem u teściów. ale się rozpisaliście dzisiaj

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry