reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Madziek 3mam kciuki najważniejsze że już wiadomo co i wszystko idzie ku lepszemu!!!! nie załamuj się malutki szybciutko wróci do domu!!!!
Thea najważniejsze że malutki nie narzeka a że wygląda to niespecjalnie to nie szkodzi chwilę ponosi i będzie git

cześć! Czy są któreś z Waszych dzieciaczków mają już zęby? Albo mają oznaki zbliżających się? Bo moja od kilku dni potwornie marudzi, ślini sie okropnie, słabo śpi i rzuca głową przez sen na boki. I tak się zastanawiam, czy to oznaki ząbkowania?

Bardzo mozliwe, pierwsze objawy moga wystapic nawet kilka tyg przed wyrznieciem sie zabka, a poza tym jedynki moga pojawic sie od 5 miesiaca do 10. A u Was 5 lada dzien sie zacznie z tego co widze :tak::-)

cześć! Czy są któreś z Waszych dzieciaczków mają już zęby? Albo mają oznaki zbliżających się? Bo moja od kilku dni potwornie marudzi, ślini sie okropnie, słabo śpi i rzuca głową przez sen na boki. I tak się zastanawiam, czy to oznaki ząbkowania?

Mamy dokłądnie to samo :(, poniewaz niedawno chorowala bardzo sie balam ze to znowu to samo, ale nie, ewidentnie zeby - ulge jej przynosi ciumkanie schlodzonych gryzakow.

ufff, dzięki, uspokoiłyście mnie trochę:) W takim razie teraz muszę uzbroić się w cierpliwośc, i jakoś przeczekać te niewyspane noce... A na wszelki wypadek podpytam się pediatry, czy to już;-)

Madzia trzymaj sie i badz dzielna...

ja mam pytanie...od 3 dni staram sie wprowadzac małemu po troszke mleka modyfikowanego.... po jednym miał chyba kolki bo strasznie sie prezył i płaka, aha były jeszcze straszne ulewania-NAN.... teraz mamy Bebiko i mały kupy nie umie zrobic.... czy to mozliwe ze od zmiany czy mleko mu nie służy, no i jak mu pomóc.....
jutro chyba kupie ten bebilon comfort jak bede w wiekszym sklepie bo u nas nie było....

Madzia trzymaj sie i badz dzielna...

ja mam pytanie...od 3 dni staram sie wprowadzac małemu po troszke mleka modyfikowanego.... po jednym miał chyba kolki bo strasznie sie prezył i płaka, aha były jeszcze straszne ulewania-NAN.... teraz mamy Bebiko i mały kupy nie umie zrobic.... czy to mozliwe ze od zmiany czy mleko mu nie służy, no i jak mu pomóc.....
jutro chyba kupie ten bebilon comfort jak bede w wiekszym sklepie bo u nas nie było....

Nie wolno na wlsana reke zmieniac mleka, do tego nie wolno tego robic czesto bo mozna doprowadzic do duzych problemow zoladkowych. Polecam rozmowe z pediatra.

Nie wolno na wlsana reke zmieniac mleka, do tego nie wolno tego robic czesto bo mozna doprowadzic do duzych problemow zoladkowych. Polecam rozmowe z pediatra.
Ja zmieniałam sama, bo po pierwszym kupy mi się nie podobały, drugie strasznie się pieniło i dopiero Nan i mi i Zośce przypasił. Ale może rzeczywiście byłam nierozsądna, że tak na własną rękę :sorry:
Ale odnośnie kupy - bardzo możliwe, że to właśnie przez zmianę.

Ja zmieniałam sama, bo po pierwszym kupy mi się nie podobały, drugie strasznie się pieniło i dopiero Nan i mi i Zośce przypasił. Ale może rzeczywiście byłam nierozsądna, że tak na własną rękę :sorry:
Ale odnośnie kupy - bardzo możliwe, że to właśnie przez zmianę.

Ja za kazdym razem dzwonilam do pediatry - bebiko na Nan i Nan na Bebilon - tyle bylo zmian. Od 3 m-cy na Bebilonie i jest dobrze. (karmilam mieszanie przez 2 miesiace)

reklama
Ja karmię cyckiem i butlą od początku. Na początku Bebilonem zwykłym ale były smierdzące bąki i zmieniłąm na Comfort bąki śmierdzące były nadal. Mówiłam o tym pediatrze a on, że mam się cieszyć, że bąki są.........no ok ale nie w takiej ilości!!! I tak dotrwaliśmy do 2 msc, gdzie bąki były okropnie często i śmierdzące okrutnie. Pomyślałam sobie, ze my też mamy gazy ale nie w takiej ilości i męczą nas bardziej jak zjemy coś ciężkostrawnego, tym samym doszłam do wniosku, że dla małego mleko jest ciężkostrawne (ja miałam dietę). Poczytałam i byłam zdecydowana na Pepti. Poszlliśmy prywatnie do pediatry i on potwierdził moje przypuszczenia i zalecił Pepti.
Czasami matki intuicja jest bardziej trafna i ważniejsza niż lekarza! Dla mojego lekarza bąki powinny być i powinnam się z nich cieszyć, PALANT!
Teraz jest dobrze, bąki pojawiają się jak skuszę się np. na pączka....na spaghetti.......

Do góry