reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

witam dziewczynki :-)
troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

w Uk nie ma badania ginekologicznego do końca ciązy :cool:

jak bede tutaj to powiem lekarzowi moze mnie obejży od dołu :rofl2:
Wystarczy, że pójdziesz do GP, i jak trzeba to Cię skieruje do gina, zresztą na książce masz napisane pod czyją opieką jesteś, albo zadzwoń do Twojej położnej.Faktycznie jest inaczej w UK, ale ja nie wierzę, że oni chcą gorzej dla nowych maluszków:tak:Dlatego nie martw się, bo jak coś to oni pomogą.
Poza tym ich trzeba pochwalić za to że kobieta w ciązy ma wszystkie leki za darmo i dentystę do roku po ciąży, a dzieci do mają to wszystko do 16 roku. Więc nie jest źle;-)

reklama
witam dziewczynki :-)
troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

w Uk nie ma badania ginekologicznego do końca ciązy :cool:

jak bede tutaj to powiem lekarzowi moze mnie obejży od dołu :rofl2:

Ja tez co wizyte jestem badana "od dołu' czy z szyjką jest wszystko w porządku :-)

Jak to chcesz powiedziec ze połozna która sie Toba zajmuje nie sprawdza co sie TAM dzieje???:szok:

nie tylko usg :no:
8 marca sie otworze u doktorka zeby zobaczył co się tam dzieje :sorry:
tym bardzije ze jestem polaparoskopi jajnika, a w szpitalu w uk mówiłam z emiałam wycinany awałek jaknika - myślałam ze mi będą robil czasmi dolne badanie ale nie tam nie robia :no:

Wystarczy, że pójdziesz do GP, i jak trzeba to Cię skieruje do gina, zresztą na książce masz napisane pod czyją opieką jesteś, albo zadzwoń do Twojej położnej.Faktycznie jest inaczej w UK, ale ja nie wierzę, że oni chcą gorzej dla nowych maluszków:tak:Dlatego nie martw się, bo jak coś to oni pomogą.
Poza tym ich trzeba pochwalić za to że kobieta w ciązy ma wszystkie leki za darmo i dentystę do roku po ciąży, a dzieci do mają to wszystko do 16 roku. Więc nie jest źle;-)

ja ogólni enie nażekam tylko trozkę się przestraszyłam z tymi szyjkami
a to wszystko co napisałaś jest prawda - sama korzystałam z darmowych leków dla ciężarnych :tak:

Witam Was dziewczynki.
mało sie udzielam bo to co się tu ostatnio działo mnie po prostu przygniotło.
jestem za słaba psychicznie :-(
Do tego mam remont w domu i bajzel taki ze nie wiadomo w co rece włozyc ale jak tylko mam chwilke to podczytuję pocichutku(choc to bardzo trudne bo piszecie bardzo duzo) co u Was słychac i trzymam kciuki za kazda z Was i przezywam z Wami kazda wizyte i nowe wiadomości z brzuszków.

Mnie zaczeła sie skracać szyjka :-( w ciągu 3 tyg z 5 cm do 3.9 cm do tego puchna mi nogi i lekarz kazał mi jak najwiecej lezeć.
Do tego mój maluch jest mniejszy niz powinien byc :-( jak byłam na wizycie w 20 tyg to powinien ważyc miedzy 350 a 500gr a wazył 300 teraz nie wiem czy przybrał bo tak sie wiercił ze lekarz zdołał tylko zmierzyć tentno i sprawdzic szyjke.
Kolejna wizyte mam 16 marca

Kochana z tą szyjką to leż odpoczywaj i się nie danerwuj:tak:będzie dobrze. Jeśli o wymiary dzidziusia chodzi, to myślę że nie warto sie przejmować:no:ważne żeby wszystkie organy funkcjonowały jak trzeba:tak::-) Głowa do góry:-)

mi za każdym razem bada szyjkę, jak kiedyś miał wątpliwości to od razu USG szyjki zrobił.
jednak polska służba zdrowia nie zawsze najgorsza...:cool:
O kochana nie najgorsza :tak:
Mam przyjaciółke w Anglii która własnie urodzia synka.
Napisała do mnie tydzień temu w niedziele że odeszły jej wody wiec kazałam jej pojechac odrazu do szpitala.To mi odpisała że już była i kazali jej wrócic do domu i wrócic po 48 g jesli akcja porodowa się nie rozwinie :szok:
I wyobraźcie sobie że ona z tymi odpływającymi wodami z papmpersem na tyłku siedziała w domu!!!
Dopiero jak na nia nakrzyczałam to pojechali do szpitala i po wykłoceniu sie z lekarzem przyjeli ją na oddział :szok:
Leżała tam 18 godzin z bólami i brakiem postepu porodu(szyjka steneła na rozwarciu 4 cm i koniec) i dopiero jak stwierdzili ze doszło do zatrucia matki i dziecka to ja szybko pocieli.
Zarówno ona jak i mały dostali zaraz antybiotyki.
Wiec jak widac nie zawsze za granica jest super i tak znajdą się konowały takie jak i u nas w Pl :-(

O kochana nie najgorsza :tak:
Mam przyjaciółke w Anglii która własnie urodzia synka.
Napisała do mnie tydzień temu w niedziele że odeszły jej wody wiec kazałam jej pojechac odrazu do szpitala.To mi odpisała że już była i kazali jej wrócic do domu i wrócic po 48 g jesli akcja porodowa się nie rozwinie :szok:
I wyobraźcie sobie że ona z tymi odpływającymi wodami z papmpersem na tyłku siedziała w domu!!!
Dopiero jak na nia nakrzyczałam to pojechali do szpitala i po wykłoceniu sie z lekarzem przyjeli ją na oddział :szok:
Leżała tam 18 godzin z bólami i brakiem postepu porodu(szyjka steneła na rozwarciu 4 cm i koniec) i dopiero jak stwierdzili ze doszło do zatrucia matki i dziecka to ja szybko pocieli.
Zarówno ona jak i mały dostali zaraz antybiotyki.
Wiec jak widac nie zawsze za granica jest super i tak znajdą się konowały takie jak i u nas w Pl :-(
Ja tam jestem dobrej myśłi bo rodzę tutaj:tak: i napewno nikomu nie muszę dać w łapę

nie tylko usg :no:
8 marca sie otworze u doktorka zeby zobaczył co się tam dzieje :sorry:
tym bardzije ze jestem polaparoskopi jajnika, a w szpitalu w uk mówiłam z emiałam wycinany awałek jaknika - myślałam ze mi będą robil czasmi dolne badanie ale nie tam nie robia :no:
A robiła Ci dowcipne usg, bo jeśli tak to nie musi Ci tam zagladac bo tym sprzetem może ocenic jak wygląda szyjka :tak:

Kochana z tą szyjką to leż odpoczywaj i się nie danerwuj:tak:będzie dobrze. Jeśli o wymiary dzidziusia chodzi, to myślę że nie warto sie przejmować:no:ważne żeby wszystkie organy funkcjonowały jak trzeba:tak::-) Głowa do góry:-)
Tak własnie zerkam na wydruk z połówkowego usg i tak wychodzi ze wszystko jest w porządku tzn wszystkie organy widoczne i budowa ciałka ok

:rolleyes: meganne :rolleyes:

Synuś Mateusz
Godzina Porodu -> ????
Waga -> 5260g
Długość -> 56cm
Rodzaj Porodu -> sn
Tydzień Ciąży -> ????
Punkty Apgar -> 9
Pierwsze Dziecko
i co wy na tą wagę?:-D to lutuweczka

reklama
Do góry