reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Kobietki oglądacie Usta Usta ?!? Jak dla mnie świetne!

Niestety nie oglądam ale M dzwoniłi mówi że serial jest dla mnie bo babeczka owu sobie w necie liczy czy coś takiego, śmiałam się z niego.

bardzo dobrze nad morzem swietny pomysł...:) my czesto jesteśmy nad morzem latem...nie mamy za daleko z Bydzi...najbardziej to w stronę Koszalina/ Słupska, bywamy tyez w okolicy Trójmiasta, bo najblizej.
W maju bede 2 tygodnie w Gdansku, bo mam zjad na AWFie

Ja w Bydzi studiowałam, mam miłe wspomnienia zaocznie co prawda ale było fajnie.

ja też lubie, chć mamy zjeżdzone te okolice...i morze, plażę to na week to owszem, ale duzej to nudy...
przerzuciliśmy się ostatnie lata na spływy kajakowe, pakujemy do kajaka mamiot, spiwory, kuchenkę itd i płyniemy klika dni rzeka, a raczejk rzeczka...w tym roku zamierzamy zrobić ,icencję na sternika i chcemy spędzać urlop na zaglówce, na mazurach :)
wow jak pieknie a my mamy z m zainteresownie tez zwiazane z woda m jest wedkarzem ja od zeszlego roku rowniez mam karte :) i jezdzimy sobie na prywatne jeziorko tam wynajmujemy chate i plywamy lodka , rowerkiem wodnym dokola las cisza spokoj cuuddnnniiiiieeee

dziewczyny mam pytanie bo niemialam do czynienia z luteina ja czytam ze to na skroc cykli tak:baffled:
to po co moja gin mi pow ze moze dac mi luteine na podtrzymanie i wtedy @ nie przyjdzie czy ja juz nie kumata jestem:szok:

luteina to progesteron, hormn żeński i zależy od dawki w małej 2 x 1 tabl to na podtrzymanie, a jak ciaży nie ma to na wywołanie z tymże dawkę ustala lekarz :)
dawka 140 mg duphastonu (lek orginalny dla luteiny) wywołuje miesiaczke

Ja na przykład ogólnie bez pracy to nie wyobrażam sobie życia ale ciągle marzę że zajdę w ciąże i już nie będe musiała się pracą przejmować a teraz jeszcze moje dwie koleżanki z którymi pracowałam odchodza i moja menager chce zatrudnić facetów a dokładnie chłopaków bo ma to to 23 a drugi chyba trochę starszy. Z jednym miałam do czynienia i załamka - jakiś flegmatyk nie kumaty bo po tygodniu to powinien coś załapać a on mało co wie.
wiesz u ciebie to chyba szkodzą te myśli bo jak myślisz by zajść żeby zrobić sobie przerwę w pracy to nigdy nie zajdziesz bo właśnie to myslenie przeszkadza albo fasolka albo praca i do dzieła

Niestety nie oglądam ale M dzwoniłi mówi że serial jest dla mnie bo babeczka owu sobie w necie liczy czy coś takiego, śmiałam się z niego.

Ja w Bydzi studiowałam, mam miłe wspomnienia zaocznie co prawda ale było fajnie.
ja nie lubie seriali...ale kto wie może ten i dla mnie :)

a co studiowałaś?

dziewczyny mam pytanie bo niemialam do czynienia z luteina ja czytam ze to na skroc cykli tak:baffled:
to po co moja gin mi pow ze moze dac mi luteine na podtrzymanie i wtedy @ nie przyjdzie czy ja juz nie kumata jestem:szok:
Luteine daję się też na podtrzymanie ciąży. Ja jak miałam stwierdzoną ciąże zagrożoną to brałam luteine 2razy dziennie pod język. Ale na skrócenie cyklu też się ja stosuję bo moja koleżanka teraz bierzę.;-);-)

wiesz u ciebie to chyba szkodzą te myśli bo jak myślisz by zajść żeby zrobić sobie przerwę w pracy to nigdy nie zajdziesz bo właśnie to myslenie przeszkadza albo fasolka albo praca i do dzieła

też tak mi się wydaje, bo ja w zeszłym roku taką motywacje miała i nic...jest marzec a ja ciagle w pracy...jakoś pogodziłam się z nią i nawet sprawia mi odrobinę przyjemnosci...ale tylko odrobine...choc wolałabym móc juz szukać czegoś innego...moze zaczne? kto wie?

luteina to progesteron, hormn żeński i zależy od dawki w małej 2 x 1 tabl to na podtrzymanie, a jak ciaży nie ma to na wywołanie z tymże dawkę ustala lekarz :)
dawka 140 mg duphastonu (lek orginalny dla luteiny) wywołuje miesiaczke

a to juz kumam
dzieki wiecie co jak jestem u ginka to normalnie zapominam o co mam pytac i jak ona mi pow ze cus jest i z ta luteina to wiecie w glowie glucho sie robi i czlowiek mysli ze moze sie uda ze jest w koncu ,i to mnie najbardziej boli ze cos sie dzieje tylko nie rozwija sie zeby przetrwac :(

reklama
maćku mąż przebadany i wszystko ok-lekarz mówi że zmienić tor myśli bo to problem natury psychicznej a wieć blokada-a teraz zobaczę co powie ta pani G bo takie gadanie to każdy może powiedzieć i wtedy nic nie robić

Do góry