reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

powrót do formy:)))

reklama
nie wiem, wczoraj Karol mi "zagladal" w podwozie i stwierdzil ze ten zapaszek to taki jaki sie wydobywa z rany.
Kiedys mial gleboka rane nogi i mowi, ze taki sam zapach sie wydzielal..
a moze ja juz sobie wmawiam?

moja tez ma kolor jasnoczerwony.

hej dziweczyny.
Monika mam to samo. Położna mi powiedziała ze macica isę oczyszcza i choćbym trzymała pupę w perfumach to ta wydzielina ma po prostu taki zapach. A tą woń też porównałabym to jakiejś nieczystej rany. Jednak to normalne. Położna mówiła żebym myć szarym mydłem.

Dziewczyny a kiedy wy się udajecie na pierwszy spacerek??

hej dziweczyny.
Monika mam to samo. Położna mi powiedziała ze macica isę oczyszcza i choćbym trzymała pupę w perfumach to ta wydzielina ma po prostu taki zapach. A tą woń też porównałabym to jakiejś nieczystej rany. Jednak to normalne. Położna mówiła żebym myć szarym mydłem.

Dziewczyny a kiedy wy się udajecie na pierwszy spacerek??

ojj kochana jak to dobrze, ze napisalas. od razu mi lzej.
bo juz sie dopatrywalam jakiegos zapalenia czy infekcji.

ja zamierzam w weekend wystawic Niunia na balkon, oczywiscie jak bedzie w miare temperatura. Ubiore w kombinezonik, przykryje kocykiem i do wozia :-)

ja po 3 tygodniach mogę powiedzieć, że wydzielina sie chyba skończyła... uffff teraz mam takie leeeciutkie pomarańczowe plamienie, ale już nie śmierdzi tak okropnie, tylko ma zapach normalnej wydzieliny, jak dotąd :tak:

ale za to wczoraj tak okropnie mnie podbrzusze bolało, że płakałam z bólu... tak jak na okres, ale chyba gorzej niż przy porodzie :no:

wzięłam no-spę i przeszło...
ale juz pewna byłam, że okres dostanę!!!

kiedy teraz ten okres??
chyba nigdy się z tych najmniejszych podpasek nie wygrzebię- noszę na wszelki wypadek...

ja po 3 tygodniach mogę powiedzieć, że wydzielina sie chyba skończyła... uffff teraz mam takie leeeciutkie pomarańczowe plamienie, ale już nie śmierdzi tak okropnie, tylko ma zapach normalnej wydzieliny, jak dotąd :tak:

ale za to wczoraj tak okropnie mnie podbrzusze bolało, że płakałam z bólu... tak jak na okres, ale chyba gorzej niż przy porodzie :no:

wzięłam no-spę i przeszło...
ale juz pewna byłam, że okres dostanę!!!

kiedy teraz ten okres??
chyba nigdy się z tych najmniejszych podpasek nie wygrzebię- noszę na wszelki wypadek...

Czyli Twoja wydzielina tez miala dziwny/nieprzyjemny zapach?

Cześć:)
Ja już jestem po porodzie prawie dwa miesiące. No i już kilka dni temu dostałam okres. Myślałam, że to trochę później nastąpi. Lekarz powiedział, że średnio się dostaje okres po dwóch miesiącach od porodu... a u niektórych kobiet może przyjść nawet po roku.
Jeśli zaś chodzi o powrót do formy...
W czasie ciąży przytyłam aż 17 kg. Przed ciążą ważyłam 52 kg( mam 162 cm wzrostu), w 42 tygodniu ciąży 69 ( miałam ciąże po terminie aż 2 tygodnie:|) po urodzeniu dzidzi ważyłam 61 a już teraz 56,5 troche dużo ale dąże do 50:)
puki co nie wykonuje żadnych ćwiczeń.. ale przy dzidzi jest dużo pracy ... miesiąc po porodzie zaczełam używać pasa neoprenowego no i tkanka tłuszczowa się szybciej spala. W polowie kwietnia zapisuje się na siłownie no i oczywiscie ten pas bedzie ćwiczył ze mną:) Napewno nie bede na diecie bo karmie piersią ale napewno sylwetke uda mi się poprawić:)
Co do kosmetyków używam ziaje czarną edycje.. ale chce się przeżucić na coś lepszego. Wiem, że kosmetyki Eveline są nie drogie i bardzo dobre ale nei wiem czy są wskazane dla kobiet karmiacych.

no niby po 6 tygodniach. przynajmniej mam tak napisane na wypisie ze szpitala.

a ja juz zglupialam.. moja wydzielina znowu zmienila zapach. teraz jest taki.. hmm.. normalniejszy. Taki zapach obumarlej tkanki, takiej bialej wydzieliny jaka w ciazy mialam.
Zadnego gnijacego, czy nieprzyjemnego zapachu. porazka z tym jest :-D

reklama
Do góry