reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Witam ponownie - nadrobiłam dzisiejsze posty, ale dobrze, ze nie zaszalałyscie jednak zbyt mocno z pisaniem:-)

Yoshe - czytałam ten wątek o porodach na wesoło jakiś miesiąc temu - popłakałam się ze śmiechu i po kilku stronach stwierdziłam, ze muszę odpocząć, bo mi sie dziecko w brzuchu za bardzo trzęsie:-)
Ewuś2090 - współczuję bólu hemoroidów - mnie jakoś to oszczędziło i mam nadzieję, że tak zostanie. No i gratuluję złozonego pozwu!!!
Słoniczka - ja jestem na zwolnieniu od 8 paxdziernika - i nie mam żadnych wyrzutów sumienia - w pierwszej ciąży pracowałam i przez 12 tygodni ciąży zdążyłam się 3 razy przeziębić i 2 razy mi wyszła opryszczka na ustach. Ciąża obumarła:-( teraz od początku jestem na L4 i sobie chwalę
Karo85 - grunt, ze szyjka zamknięta - leż i bierz te tabletki - trzymam kciuki
LenaDTR - my mielismy Kayah i Kiliański - "Bez Ciebie nic"
AniaCh - prezypomniałąś mi o zmierzeniu - dziś się mierzyłam i mam 109 na wysokosci pępka - a sam pępek też się juz wypłaszczył - jeszcze nie wystaje, ale juz mało brakuje. A moje dzieciatko było 1 marca ułożone główkowo, ale bardziej z prawej. i o co chodzi z tymi białymi ciuszkami na wypis???
Paula24211 - ja mam codziennie koło 2-3 czasami 5 skurczy - nie bolą, ale są nieprzyjemne - brzuch robi się twardy i ciągnie - pytałam lekarza o to 1 marca - zbadał mnie i wszystko ok - powiedział, ze to wczesne skurcze braxtona-hicksa (czy to sie tak pisze???)

a ja dzis byłam u koleżanki na ploteczkach;-)- ma śliczną 9 miesięczną córcię

dobrej nocy

reklama
czesc dziewczynki!ja bron Panie Boze nie olewam Was.
ale dzisiaj mam strasznie ciezki dzien!
najpierw latalam po miescie w poszukiwaniu takiego hmmm przedszkola gdzie mamy chodza z dziecmi zeby przygotowac je do faktu ze wkoncu ida do przedszkola no a za rok moja niunia juz do szkoly(jako 4 latka) haha
i lazilam i szukalam i szukalam az wkoncu znalazlam!ale do domu juz przyszlam z wilgotnymi majtkami :(
sprawdzilam i napewno nie popuscilam w drodze nie byl to tez zaden sluz tylko sama woda!wiec siadlam w fotelu i staralam sie wogole nie ruszac(ale dziewczynki wykozystuja mnie w 110%)no i siedze z okropnym bolem brzucha i skurczami ale takimi niedotkliwymi i nieregularnymi co 40-30 min.w szpitalu(dzwonilam)powiedzieli ze nic sie nie dzieje ze mam wziasc panadol(przywyklam do tego tekstu)ale ja poprostu sr....m pod siebie ze strachu(przepraszam za wyrazenie)bo przeciez Kubus byl z 30 tyg a tu u mnie dopiero 28 sie zaczal!!!dobrze ze jutro poleze i nic nie bede robic bo Ksiaze w domu ale w niedziele znowu ruszam sama do roboty domowej ehhh zycie

Dziewczyna czy którejś z Was lekarz przepisał może Urosept (ja to dostałam w związku z pojawieniem się leukocytów w moczu) są to ziołowe tabletki moczopędne. Niby lekarz je przepisał ale na ulotce jest napisane że ze względu na brak danych nie zaleca się ich zażywania w czasie ciąży i już sama nie wiem co robić. Mam też brać witaminę C i więcej pić więc może to starczy.
anecznik też brałam urosept z polecenia lekarza, ale w związku z nawracającą infekcją biorę teraz femisept-uro /bez recepty, na bazie żurawiany/ i witaminę C, żeby zakwaszać mocz, bo to podobno pomaga w walce z bakteriami. dużo wody mineralnej i sok 100% z żurawiny (dostępny w sklepach zielarskich) warto zastosować dodatkowo.

hejka !
odebrałam dzis wyniki morfologii i moczu. hemoglobina 13 wiec ok, reszta w normie, troche mi spadły czerwone krwinki ale to norma na tym etapie, zwieksza sie objętośc krwi i szpik nie nadaża z produkcją. mocz czysty, wszystko ujemne - ufff. 18 mam wizyte u mojego doktorka i juz sie nie moge doczekac kidy zobacze moją Malutką :-D dzis skacze znów ostro, zauważyłam ze kiedy czuje głód ona wprost szaleje i sie domaga jedzenia :cool: jak zjem za 15 min jest spokój hehe idzie spać :-)
dopiero 26 tydz a widac jak sie dzidza wierci pod skórą, to pewnie dlatego ze jestem szczupła i mam mało tkanki tłuszczowej, co to bedzie za dwa miesiące hihi, juz wygląda t przesmiesznie....
pozdrawiam zycze udanych wizyt

witajcie
oj gardło mnie boli dziś od rana i do tego opryszczka na ustach wyszła:no: a tak sie dobrze trzymałam. Widze że temat zwolnien się przewija. Ja dziś oznajmiłam szefowej że od kwietnia ide na zwolnienie, trzeba wkoncu odpoczac tym bardziej ze brzuszek coraz większy i zaczyna mi doskwierać siedzenie 8 godzin i w dodatku przed komputerem staje się coraz cięższe.

madziaja o to może jak jesteśmy na podobnych etapach to powymieniamy sie doświadczeniami;-) pochwal się jaką pralkę kupujecie. Bo my jesteśmy na etapie pralka i lodówka.

KPI z tego co pamiętam to też brałaś niedawno kredyt na mieszkanie i też jesteście w trakcie urządzania:tak: Jeśli chodzi o targowanie się to mamy dobrze bo mąż pracuje w sklepie rtv-agd i mamy możliwość zakupu po cenie bez marży. A jakie farby i kolory wybraliście do malowania ścian? A poza tym to zdrówka Ci życze. :tak: Jakaś wirus zagościł na forum bo czerwcówki zarażają się jedna po drugiej.

Witajcie,

Jakoś już spać nie mogę:(
witamy wieczorowa pora...
u nas jakos leci ,ciezko ale chyba objawy normalne w ciazy ,niestety musze wracac do pracy bo okazalo sie nie nalezy mi sie zadne chorobowe ani nic!!! moja firma nie placi skladek zdrowtnych i to jest calkiem legalne jak pytalam wczesniej to nikt tego mi nie powiedzial a teraz niestety bede pracowac do ok 20 kwietnia!!! szok bo niewiem jak dam rade ,jestem wsciekla przez to ale coz... tak mnie zrobiono w balona i juz tego nie zmienie i nic nie moge zrobic maja takie prawo i trudno!!!
uciekam do wyrka bo o tej godzinie juz ledwo chodze DOBRANOC
Nie wiedziałam że to tak działa:szok::szok: Przecież ściągają składki z Twojego wynagrodzenia, a to że ich nie płacą do Urzędu to już ich problem i to ZUS powinien się martwić żeby wyciągnąć jakoś od nich te składkii. Masakra jakaś:szok: Powiedz mi jak w takim układzie będzie wyglądało Twoje macierzyńskie?

Magdalena79 kuruj się jak najwięcej. Coś w tym chyba jest jak dziewczyny kiedyś pisały że przez BB roznoszą się zarazki;-) Mnie też choroba nadal nie odpuszcza, ale już się przezwyczaiłam do zatkanego nosa:baffled:

witam i ja

zdec - ja tez spac juz nie mogę, kreciłam się w łóżku od 6:30 i wkońcu wstałam bo tylko z minuty na minutę wiekszego nerwa miałam. Myślałam że dzisiaj pośpię dłużej, mała u roziców więc z rana można poleniuchować a tu guzik:-(w nocy tez przerwa w spaniu godzinna, juz zadna pozycja nie jest dla mnie dobra.
Wczoraj po wizycie w laboratorium strasznie się czułam, najpierw słabo a póniej cały dzień drętwiała mi ręka z której miałam pobierana krew, wieczorem za to doszło jeszcze napuchniete ręce, dobrze że ciśnienie w normie.
Tak leżac w nocy uświadomiłam sobie ze zacznam 30 tydzień:-)i że to faktycznie już z górki:-)że do narodzin oskarka zostało tyle tygodni ile byłam w ciąży kiedy dołączyłam nan forum:-)i jak to szybko zleciało.

Życze miłego dzionka

Witam sie z rana ja juz po śniadanku:) ale zaraz chyba wyciągne boczek i jak M wstanie to zrobie jajecznicę na boczku mniam mniam, rozmawiałam z mama rano na gg i ona też robi i mi ochoty narobila :-D:-D:-D:-D

u nas świeci słoneczko, ale w nocy snieg znowu popadał!!!!! JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam dosyć tej paskudnej zimnej pogody chce ubrać już cienką kurteczke i czuć sie swobodnie a nie jak słoń toczyć sie w grubej kurtce zimowej:-):-):-):-)

Zyczę Wam miłego dnia a wszystkim chorym mamusiom dużżżżżooooo zdrówka:):tak::tak::tak::-):-)

witam i ja

Tak leżac w nocy uświadomiłam sobie ze zacznam 30 tydzień:-)i że to faktycznie już z górki:-)że do narodzin oskarka zostało tyle tygodni ile byłam w ciąży kiedy dołączyłam nan forum:-)i jak to szybko zleciało.

Życze miłego dzionka

Dziwne uczucie nie?? Kiedy człowiek sobie uświadomi jak mało czasu zostało i jak szybko to zleci :-D Do mojego faceta chyba też już doszło jak mało czasu zostało, jeszcze jak mu opowiedziałam o marcówce rozpakowanej w 29 tygodniu :-)

Zastanawiam się czy uda mi się do rozwiązania jeszcze wyspać, maluch bowiem wybrał sobie noc na największą aktywność, oj mam nadzieję że w czerwcu mu się odmieni i w nocy będzie spać przynajmniej te parę godzin :-D

reklama
Hej wszystkim :)

Ja się dla odmiany wyspałam, wstałam o 7. Odprawiłam męża do pracy, zjadłam śniadanko i właśnie piję kawkę :)
Mam ochotę dzisiaj wysprzątać mieszkanko, bo mnie energia roznosi :) - wstawiłam i powiesiłam już 1 pranie, przydałoby się uporządkować kuchenne szafki i umyć lodówkę. Mąż mi zabronił wprawdzie sprzątać - po ostatnich perypetiach z przepukliną, ale ja nie usiedzę jak widzę syf dookoła...
Poza tym miałam dzisiaj się wybrać na badania ale jakoś tak rano stwierdziłam że we wtorek pójdę :)

Nie wiedziałam że to tak działa:szok::szok: Przecież ściągają składki z Twojego wynagrodzenia, a to że ich nie płacą do Urzędu to już ich problem i to ZUS powinien się martwić żeby wyciągnąć jakoś od nich te składkii. Masakra jakaś:szok: Powiedz mi jak w takim układzie będzie wyglądało Twoje macierzyńskie?

No właśnie ja też tak myślałam że skoro ściągają składki to już rola ZUSu wyegzekwować je do pracodawcy. :szok:

Do góry