reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My juz po snaidanku
Ja sie wykapalam i umylam glowe,pranie sie wypralo ale jakos nei chce mi sie go powieszac:baffled:A musialabym wyprac jeszcze jedno
Niedlugo zmykam z mlodymi na zakupki i do szkoly bo musze byc wczesniej zanim wyjdzie Dominika pani bo musze zaplacic za wycieczke:tak::tak::tak:W czwartej jada do Szreniawy w poszukiwaniu zajaczka;-):-)

reklama
A prop pos prania, to żadna nie odpowiedziała, czym różni się komputer od prania?
-inaczej się wiesza

Ide do tej firanki, bo już płacze

jedno pranie juz zrobione i powieszone i teraz biale sie pierze - ale lajt jak mam juz pralke zrobiona :-D:-D:-D

Sewi tylko chodzi i mowi "zrob mi zdjecie" :sorry2: juz mi sie odechcialo... model jeden:-D
kupilam sobie ostatnio firanki z panelami - za 60 zl - tanio w porownaniu do innych :tak: i slicznie sie prezentuja w oknie... ale u nas ta babka na targu ma takie tanie firanki....:tak:

MALINUS
Wlasnie ogladalam Twoje fotki na nk i musze Ci powiedziec ze te Twoje dzieci sa boooskie:tak::tak::tak:Julka wystylizowana na grzeczna dziewczynke bije wszystkei rekordy:tak::tak::tak::tak:Jest cudowna:tak::tak::tak::tak:
reszte fotek poogladamkiedys indziej bo musze wysuszyc wlosy,ubrac sie i moze ejszcze zdaze powiesic pranie bo na 11;30 umowilam sie z kolezanka:-);-)

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:

Ech wpadłam jeszcze do Was ,aby podzielić się cudowną wiadomością.
Pomimo wielu moich trosk ,życie toczy się dalej.:sorry2:
Szefowa chciała mi dać wolne ,bo jak stwierdziła "W takich sytuacjach my jesteśmy bardzo elastyczni"
Ja powiedziałam stanowcze NIE :no:.Ja muszę pracować,żeby choć na chwilkę przestać myśleć o tym co nas czeka w bliskiej przyszłosci.:tak::sorry2::sorry2:
Poszłam więc normalnie na zajęcia.:tak::tak::happy2::happy2:
Jako ostatniego młodego pacjenta mam 3 letniego Kacperka z autyzmem i to dośc głębokim.
Maluch nie mówi,nie nawiązuje kontaktu wzrokowego,pozornie nie słyszy,jak mu się coś nie podoba to straszliwie piszczy.:no:
Już po paru minutach pracy z nim nastąpił przełom.:tak::-):-)
Przez 25 minut byłam w stanie nakłonić go do tego ,by się położył na psie,przeszedł pod psem i położył rękę na nosie zaciskając ją lekko z pełną świadomością tego co robi.
Nie lada wyczynem było dotknięcie ucha.Kiedy mu dałam do rączki ucho Nilka to ją zacisnał na uszku i spojrzał na psa.
Pierwszy raz w życiu zauważył,że coś koło niego jest.:szok::szok::-D:-D:-D
Pies go polizał a mały się roześmiał .:szok::szok::tak::-):-)
Potem zawołałam mamę Kacperka na ostatnie 5 minut zajęć i pokazałam niektóre elementy co mały potrafi.
Nie wierzyła.:no::baffled::baffled:
Kręciła głową z niedowierzaniem zasłoniła buzię reką i płakała ze wzruszenia.:tak::szok::szok::-):-)
Cały czas mi dziękując,jakby to była moja zasługa ;-):-):-)a Nil spał smacznie i nic nie robił sobie z tego faktu,że jest wielkim bohaterem dzisiejszego dnia.
Dla tej rodziny dziś świat nabrał nowych kolorów.:tak::-):-):-)
I to jest właśnie najpiękniejsze w mojej pracy.:tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2:

To jest właśnie to,co daje mi siłę i chęć do życia:tak::tak::tak:
Dzięki takim chwilom ładuję na full akumulatory.:tak::tak::tak:
Ja daję dzieciom cząstkę siebie a oni mi cały swój świat:tak::-):-):-)
To właśnie dla takich chwil warto żyć....
Pozdrawiam nocnie ,bo czas do łózka.:-D:-D:-D
6.30 pobudka :baffled::baffled:

AS
jesteś aniołem :tak:powinnam sie uczyc od Ciebie jak byc matka zoną :zawstydzona/y:

Maleńka, jesteś wielka!!!

kurcze co wy robicie że takie libido macie ;-);-):szok::szok::szok::szok:

dokladnie to samo mam na obiad pomidorowke ze wczoraj i pierogi dla m :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

witam was wtorkowo, ja dzis do gina na 16.20 bez usg wreszcie
:sorry2::sorry2::sorry2:
tak wiec tylko 50 zl, ale i tak mam dola, m wzial wyplate wczoraj 800 zl :no::no::no::no:
masakra zaplacil dlug w sklepie, oddalismy cioci i rodzicom i zostalo 150 zl, do tego dostalam rodzinne z ktorego zaplacilam zalegly rachunek za internet, jeszcze jeden zostal a tu dupa nie ma kasy, nie zaplacone za telefon darka juz 3 miesiace teraz mu wylacza, za gaz jeszcze nie dostalismy rachunku, a to pierwszy w tym roku boje sie zeby jeszcze doplata nie przyszla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
do tego dekoder, auto 450 zl bo ubezpieczenie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a gdzie życie, kuźwa ja nie wiem jak my w tym miesiacu przezyjemy, ryczec mi sie chce, jestem wsciekla,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do tego nie ma zadnej pracy zebym sie mogla zatrudnic, w maju moze pojde na szkolenie z pup to troszke kaski bedzie ale to dopiero w czerwcu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czekamy na zwrot a jak przyjdzie to zniknie znow, a i co najwazniejsze zapomnialam ze czynsz jeszcze do zaplaty 450 zl :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja nie wiem jak my przezyjemy, siedze i rycze bo nie mam sily, dobrze ze mam mleko dla malego kupione i ze juz nie je jego tyle bo nie wiem za co bym mu kupila :no::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
sorki ale musialam sie wyzalic :wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-(

Natalia
a może powinnas skorzystać z pomocy MOPS :tak: ja wiem ze jest duzo zalatwianai ale wyobraz sobie ze ja pracuje moj mąz i korzytsamy z MOPS bo nie mamy takich dochodów na osobę jak powinnismy :tak:

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:

Beata
trzymaj sie i zdrówka dla KUby

Malinka oglądałam wczoraj zdjecia na nk Adam do mojego Wojtka podobny :tak:a Julina iAntoszka superowi

zupka sie gotuje starsze w szkole ale o 15 musze isc po Zuzie bo ma zaniesc ajkiesc prace konkursowe do biblioteki miejskiej i mam jej pomóc od razu ksiązki wymienie :tak: pranie sie pierze ogarniete jako tako gary pomyje jak zjemy :baffled:

witam sie i ja wtorkowo!
nie mam dobrych wiesci!:no:
skaczyły sie 2 przespane noce-dzis alan pobutke mi zrobił o 3(głodomorek)!
ale nie to jest najgorsze,najgorsze jest to że mój krystianek dosc ze kaszle jak gruzlik to go boli przy siusiani(podejrzewam ze to zapalenie pecheza)juz miał to kiedys.:-(
M jest własnie z nim u lekarza,to dam wam pózniej znac co i jak!!!
kuzwa jak sie wali to sie wali wszystko!!!!!!!:wściekła/y:
nic mi sie nie chce,mam lenia!nie mam pojeci co na obiad,głowa nawala,brzuch boli-tylko do wymiany sie nadaje.:wściekła/y::wściekła/y::szok:
trzymajcie sie cieplutko.

as-kochana jestes wielka!!!
dla takich chwil to chce sie życ.nie mam nic piekniejszego jak usmiech dziecka!

natalineczka555-ty to nie mozesz sie teraz stresowac i denerwowac.
macie trudna sytacje finansowa ale mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skaczy i wyjdziecie na prosta.
trzymam kciuki.

luna 665-kochana ty to dzisiaj zaszalałas,obiad zrobilas,posprzatałas- a ja nic!!:no:kurcze czego ja dzis nie mam siły na nic.
a co do checi twojej na sexs to zazdroszcze!!!!mi to wogule sie nie chcę!:no::no::no::-(
daj tej ochoty troszke!!ha ha:-D:-D:-D:-);-)

reklama

Natalia
a może powinnas skorzystać z pomocy MOPS :tak: ja wiem ze jest duzo zalatwianai ale wyobraz sobie ze ja pracuje moj mąz i korzytsamy z MOPS bo nie mamy takich dochodów na osobę jak powinnismy :tak:

a czy moglabys mi przyblizyc conieco o co moglabym się starac?
ja nic nie wiem na temat mopsu i nigdy tam nic nie zalatwialam wiec nie wiem co i jak
pomożesz :confused::confused::confused::blink::blink::blink::blink::blink:

Do góry