reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:
ojejku - boroczek - zdrowka dla Kubulka

reklama
a czy moglabys mi przyblizyc conieco o co moglabym się starac?
ja nic nie wiem na temat mopsu i nigdy tam nic nie zalatwialam wiec nie wiem co i jak
pomożesz :confused::confused::confused::blink::blink::blink::blink::blink:

Po pierwsze na dziecko do lat trzech nalezy sie pomoc rżadowa w fomie dozywiania czyli na miesiąc dostajesz 190- 200 zł jak urodzisz dziecko nalezy Ci sie zasiłek z tytulu urodzenia dziecka ,mamy dodatek mieszakniowy ktory nalezy sie jezeli posiadasz tytul prawny do zajmowanego lokalu czyli mieszkanie jaet Waszw wlasnosciowe musielabys przedstwic zaswidczenie ze nie pracujesz albo napisac oswiadczenie ,zaswiadczenie o dochodach meza ze nie mozesz podjac pracy zarobkowej bo spodziewasz sie dziecka powinans dostac na siebi zasilek ,mozesz napisac o pomoc na ubranie dla siebie i dziecka ,na zywnosc lekarstwa :tak:zaraz poszukam wiecej

Witam popołudniowo:-):-)

Wczoraj wieczorem juz nie mialam sily na nic caly wieczor paliła mnie zgaga:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to tak ze myslalam że bede wymiotowac , normalnie nie wiedzalam co mam wziąść zeby mi przeszło i tak sie męczyłam az wkoncu zasnęłam ze zmeczenia

Dzisiaj spalam az wstyd sie przyznac:ninja2::ninja2::ninja2: bo o 11 dopiero co ubrałam sie i zjadłam śniadanie:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Dziewczyny jak myślicie co mozna kupic dziewczynce na komunie , nie mam zilonego pojecia:no::no::no:

wczoraj kupiłam na allegro maksiowi gre malpki ma jutro przyjsc , mam nadzieje ze bedzie mu sie podobała, a dzisiaj mysle po ciuszkach na allegro poskakać bo nie mam juz w czym chodzic trzeba jakies tuniki kupić:-):-):-)
Ide was poczytac

a czy moglabys mi przyblizyc conieco o co moglabym się starac?
ja nic nie wiem na temat mopsu i nigdy tam nic nie zalatwialam wiec nie wiem co i jak
pomożesz :confused::confused::confused::blink::blink::blink::blink::blink:

tu masz jeszce informacje Pomoc finansowa - zasiłki czyli dla Ciebi jest
-zasiłek celowy i celowy socjalny

-zasiłek okresowy gwarantowany
-Macierzyński okresowy

a masz jakis osrodek pomocy w swojej miejscowosci ?

Po pierwsze na dziecko do lat trzech nalezy sie pomoc rżadowa w fomie dozywiania czyli na miesiąc dostajesz 190- 200 zł jak urodzisz dziecko nalezy Ci sie zasiłek z tytulu urodzenia dziecka ,mamy dodatek mieszakniowy ktory nalezy sie jezeli posiadasz tytul prawny do zajmowanego lokalu czyli mieszkanie jaet Waszw wlasnosciowe musielabys przedstwic zaswidczenie ze nie pracujesz albo napisac oswiadczenie ,zaswiadczenie o dochodach meza ze nie mozesz podjac pracy zarobkowej bo spodziewasz sie dziecka powinans dostac na siebi zasilek ,mozesz napisac o pomoc na ubranie dla siebie i dziecka ,na zywnosc lekarstwa :tak:zaraz poszukam wiecej
kochana jesteś, nie wiem do ktorej opieka jest czynna ale sprobuje jak najszybciej sie tam zglosic po te formularze :tak::tak::tak::tak:

ja wie mze trudno sie przełamac ale wierz mi jakbys zobaczył jak u nas w Kielcach to wyglada :szok: przyjeżdzaja pod MOPS takimi wozami ze szok :szok::szok::szok:
Ja powiem Ci tak ;wstyd i ambicje chowasz do kieszeni musisz isc porozmawiac i powiedziec jak jest u nas jak przyszla na wywaid pierwszy raz pracownica z MOPS to byla w szoku ze dzieci czyste mieszkanie duze lodówka jest pralka mikrofalowka ale ja sie nie patyczkowalm o mowe ze nic nai ukradąłm ze wszuysko za prace rak kupione tylko jak Gabi sie urodzila to wpadlismy w kryzys bo ja nie moglam isc do pracy a moj maz malo zarabial powiedzial tez ze korzystanie z Mops to nie jest moj sposób na zycie bo niektorzy tak robia mowieze nikt nam nie pomaga bo moja mam nie ma z czego ,moj ojciec alkoholok ,tesciowa tO bo nawet renty nie ma i schorowana jest TAKZE poytaj sie gdzie u Was jest taki osrodek pomocy i daj do zrozumiena ze wiesz co Ci sie nalezy nie daj sie zbyc napisz sobie na kartce jak beda widzic ze sie orjentujesz to nie zbyja Cie byleczym :tak:

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:
O matko, zdrówka dla Kubusia i siły dla Ciebie

Lidka ja Ci odstąpię troszkę tej ochoty, hehe
A małemu parz rumianek do picia, mi zawsze pomaga, a ja od dzieck ana pęcherz choruję i musze bardzo uważać.

Iwcik sen Ci się należał, nie ma co się wstydzić. Zgaga to koszmar, każdy ma swój sposó, ja piłąm mnóstwo mleka.

No i porobione już wszystko, pojeździłam troszkę na rowerku, ale przypomniało mi się, że jeszcze nic nie jadłam, tak wiec zasiadłam z Danio.

Mął przykleiła się do MINI MINI i nie moge jej odkleić, Musze poczekac aż wyjdzie z pokoiku i przełączyć na bezkanałowy kanał, hehe

ja wie mze trudno sie przełamac ale wierz mi jakbys zobaczył jak u nas w Kielcach to wyglada :szok: przyjeżdzaja pod MOPS takimi wozami ze szok :szok::szok::szok:
Ja powiem Ci tak ;wstyd i ambicje chowasz do kieszeni musisz isc porozmawiac i powiedziec jak jest u nas jak przyszla na wywaid pierwszy raz pracownica z MOPS to byla w szoku ze dzieci czyste mieszkanie duze lodówka jest pralka mikrofalowka ale ja sie nie patyczkowalm o mowe ze nic nai ukradąłm ze wszuysko za prace rak kupione tylko jak Gabi sie urodzila to wpadlismy w kryzys bo ja nie moglam isc do pracy a moj maz malo zarabial powiedzial tez ze korzystanie z Mops to nie jest moj sposób na zycie bo niektorzy tak robia mowieze nikt nam nie pomaga bo moja mam nie ma z czego ,moj ojciec alkoholok ,tesciowa tO bo nawet renty nie ma i schorowana jest TAKZE poytaj sie gdzie u Was jest taki osrodek pomocy i daj do zrozumiena ze wiesz co Ci sie nalezy nie daj sie zbyc napisz sobie na kartce jak beda widzic ze sie orjentujesz to nie zbyja Cie byleczym :tak:
moja duma siedzi w kieszeni juz od dawien dawna :tak::tak::tak::tak:
boje sie tylko tych wizyt wlasnie bo my mieszkamy w wynajmowanym mieszkanku ale wlasciciel nie placi podatku i to tak na czarno wiesz, boje sie ze zaczeliby sie czepiac o to mieszkanie

reklama
znalazłam te dokumenty i napisze Ci tak :
-zasiłek celowy z przeznaczeniem na zakup żywności dla corki Gabrieli (to jest ta pomoc rządowa ):tak:
-zasiłek z powodu nipelnosprawnosc i(moj mąz ze wzgledu na wzrok )
-Pomoc niepienięzną w postaci wyzywienia -dla Wojtka i Zuzi obiady w szkole
-pomoc w postaci obiadów dla mnie i dla meza w barze Jagienka -
-zasiłek okresowy z powodu bezrobocia
zasilek celowy na zkup odziezy zimowej dla dzieci
-zasilek celowy na zakup zywnoći
a masz swiadczenia rodzinne ?

Do góry