reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Moje dziewczynki juz wstaly ale nadal sie pokladaja:szok:Wiktoria na mnie a Klaudia na dywanie:szok::szok::szok:Do tego Wiktoria jest jakas mega nie wyrazna:no::no::no:
Zaraz ide wstawic makaron i bedziemy wcinali obiadek:tak::tak::tak::tak:

ANACONDKA
Ja sama siebie tez kiedys chyba pobije za te ciacha:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Probuje nie kupowac i nie jesc ale jakos mi to nie wychodzi:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Lidka ja Ci odstąpię troszkę tej ochoty, hehe
A małemu parz rumianek do picia, mi zawsze pomaga, a ja od dzieck ana pęcherz choruję i musze bardzo uważać.

luna
a ja bardzo chetnie wezme od Ciebie!!ha ha!;-)
mąż był by bardzo zadowolony.:tak:
a ja też bardzo czesto mam zapalenie pecherza,boli to strasznie i tak jak mówisz trzeba strasznie uważac.:-(

a czy to przypadkiem nie chodzi o Garbarnię.:baffled::baffled:Czyszczenie z flaków skóry różnymi środkami chemicznymi:tak::baffled:. Praca dla osób o słabo wykształconym zmyśle węchu;-):baffled:. Dla ciebie jako ciężarnej jak najbardziej niewskazana. :no:

Witam kobitki.:-)

Wymiękam normalnie. :confused2::confused2::confused2: Tyle leków ... i spamiętaj co , kto i o której bierze. Amelia ma Augumentin a starszaki Bioracef. Dobrze , że potrafią łykać , bo były by zastrzyki w pupę jak nic. :tak::baffled::ninja2:

Najgorzej z zasmarkaną Amelią. Najpierw próbowałam łyżeczka podawać jej antybiotyk i syropy. Ale na widok łyżeczki ucieka i drze się jakby ją ze skóry obdzierali.:-( Doszło do tego, że nic nie chce jeść.

Przerzuciłam się na strzykawkę. Ale młoda buzi nie chce otworzyć i tyle musze sie nagimnastykować, by trafić do jej dziubka...:crazy::-(

Macie jakieś inne sposoby na podawanie maluchowi leków?

ja Ci niestety nie pomogę!!:no:
mój krystian od małego wszystkie leki bez problemu pije,połyka czy to gorzkie czy kwasne nie ma to dla niego zadnego problemu.
mam nadzieje ze blizniaki tez tacy bedą.:confused:

dowikla-kochana ale mi robisz smaka na ciacho!
ale musze byc twarda jak postanowiłam schudnąc to musze słowa dotrzymac.:tak:

a wiec mój krystian ma zmiany w moczu:-(,dostal syrop bactrim i jak sie bedzie kaczył to do kątroli(jeszcze raz bedzie badany mocz)nie mam pojęcia gdzie on sie tak załatwil:no:ale na szczescie osłuchowo ok,gardlo czyste na kaszel dostał syrop.mam nadzieje ze sie na tym zakaczy!!!

ja juz po obiadku:tak:schab,frytki,ćwikła.
blizniaki spią,krystian sie bawi,mąż po obiedzie zmywa a ja pisze do was.;-):-)
buziaczki:-)

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:
dużo zdrówka kochana dla Kubusia..nasz bidulka :-:)-(coś nam ostatnio bb dzieci chorują:-:)-(
Natalineczka o mieszkanie nie będą pytali a nawet gdyby to mów że rodzina znajomi za czynsz i media wam pożyczają bo inaczej byście pod mostem spali i tyle.myślę że zasiłki dostaniesz bez problemu :tak:
dziękuję za skomplementowanie moich dzieci :zawstydzona/y:mi też się podobają ;-):-D:-D:-D
Justa u nas syropki tylko strzykawką wchodzą Antkowi i to nie za jednym podejściem :dry:Adam zwraca jak ma łykać tabletki :dry:tylko Julka kocha leki :dry:ona to wręcz lekoman:dry:
Dowikluś karnisz złamany włosy w suszarce i tak spóźiona no wyje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dcała ty:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja wypucowałam nasz pokój na błysk meble odstawiałam wszędzie na mokro okno wypucowane no powera miałam :-D:-D:-Dpotem po Julkę z nią i z Adamem i Antkiem do reala kupiłam w smyku Antkowi butki wiosenne przecena z 79 na 30 zł :szok:Juli spodenki szare dresowe za 14.99 z 59.99 przecenione i szaro różową bluzeczkę za 9.99 przeceniona z 49.99 :szok::szok::szok:Adamowi 2 letnie koszulki za 12.99 przecenione z 39.99 :szok::szok:byłam w szoku no i ich obkupiłam a szłam po prezent na urodziny dla Julki koleżanki :zawstydzona/y:ale prezent tez kupiłysmy :-D:-Dpuzle z księżniczkami i czekoladki :tak:a i Antkowi 2 dwupaki body na krótki rękaw w realu za 12.99 a ładne były to brałam tym bardziej że ma tylko jeden bodziak na krótki rekaw:dry: no a teraz ziemniaczki sie gotują i zaraz obiadzio :tak:

NATALINECZKA wlasnie co to za praca?Ja bym chyba na Twoim miejscu jednak do pracy nie poszla.Choc moge sie mylic.
JOASIU dziekuje ci tez za te wszystkie slowa bo i ja bede sie za jakis czas ubiegac o kase z mopsu .

Oliwka glodna byla wiec na szybko zjadla wczorajszych zimniakow.Miesko dochodzi,zaraz zrobie reszte .Zerkam na serial .Ide obiadem sie zajac i Oliwka .
Pozniej zajze :-).

Natalia ty o zadnej prcy nie mysl z tym bardziej takiej :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestes w ciąży kobieto i tak jak pisze Mlainka z tym mieszkaniem tak zrób mozesz tak powiedziec :tak:

Dorotka
tobie sie jeszcze nalezy zasiłek pilęgnacyjny na Oliwkę ze względu na jej chorobe :tak:
Dowikla co to za krem z kielkami ?:baffled:

A ja byłam po Zuizie poszlam z Gabi ale bardzo zle sie zachowuje umordowalam sie strasznie nie chce isc idzie w druga strone kladzie sie na chodniku albo w kaluzy :szok::szok: nie reaguje na moje wolanie zeby sie wrocila zatrzymala :-( a teraz zrobilam sobie herbatke z hibiskusa

dużo zdrówka kochana dla Kubusia..nasz bidulka :-:)-(coś nam ostatnio bb dzieci chorują:-:)-(
Natalineczka o mieszkanie nie będą pytali a nawet gdyby to mów że rodzina znajomi za czynsz i media wam pożyczają bo inaczej byście pod mostem spali i tyle.myślę że zasiłki dostaniesz bez problemu :tak:
dziękuję za skomplementowanie moich dzieci :zawstydzona/y:mi też się podobają ;-):-D:-D:-D
Justa u nas syropki tylko strzykawką wchodzą Antkowi i to nie za jednym podejściem :dry:Adam zwraca jak ma łykać tabletki :dry:tylko Julka kocha leki :dry:ona to wręcz lekoman:dry:
Dowikluś karnisz złamany włosy w suszarce i tak spóźiona no wyje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dcała ty:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja wypucowałam nasz pokój na błysk meble odstawiałam wszędzie na mokro okno wypucowane no powera miałam :-D:-D:-Dpotem po Julkę z nią i z Adamem i Antkiem do reala kupiłam w smyku Antkowi butki wiosenne przecena z 79 na 30 zł :szok:Juli spodenki szare dresowe za 14.99 z 59.99 przecenione i szaro różową bluzeczkę za 9.99 przeceniona z 49.99 :szok::szok::szok:Adamowi 2 letnie koszulki za 12.99 przecenione z 39.99 :szok::szok:byłam w szoku no i ich obkupiłam a szłam po prezent na urodziny dla Julki koleżanki :zawstydzona/y:ale prezent tez kupiłysmy :-D:-Dpuzle z księżniczkami i czekoladki :tak:a i Antkowi 2 dwupaki body na krótki rękaw w realu za 12.99 a ładne były to brałam tym bardziej że ma tylko jeden bodziak na krótki rekaw:dry: no a teraz ziemniaczki sie gotują i zaraz obiadzio :tak:

kochana-kiedy ty to wszystko zrobiłas?:szok::szok:
posprzatałas na błysk,zakupy zrobiłas-ja to dzis nie mam ochoty na nic:no:lenia mam strasznego!
i prosze jakie zakupy!
trafiłas na super wyprzedaze.;-)

Lidka jak pisałam rano miałam i mam powera :-D:-Da wyprzedaże naprawde extra :tak:gdybym miała jakieś 300-400 zł na zbyciu to bym obkupiła wszystkich wiosenno-letnie bo w wójciku były mega wyprzedaże takie że smyk sie chowa no tyle ze wójcik to drogi z założenia dobre gatunkowo rzeczy ale przecena na spodnie dla Julki z 129 na 59 to dla mnie i tak drogo:dry:

Malinka wyprzedaże super trafiłaś, może ja się wybiorę do 5-10-15 może też coś taniej trafię :tak::tak::tak:
Lidka kup mu też sok żurawinowy - bardzo pomaga na zapalenie pęcherza :tak::tak::tak:
Justa oj to ci się dzieciaczki pochorowały, a z lekami nie pomogę bo Maja od zawsze chętnie je łyka bez względu na smak :-D:-D:-D

reklama
Hejka ja po obiadku , klikam po allegro ale masakra dla kobiet w ciąży nie ma nic konkretnego , oczywiscie rozmiary S M niestety mnie nie interesuja oni wszyscy mysla ze mamuski ciezarne sa chudzinki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mąż pojechał do brata cośtam mu przy autku zrobic , chciał zebysmy pojechali z nim ale co ja tam bede sie krecic i gapic co robia , wole poklikac na kompie :-D:-D:-D

Natalineczka ja bym do takiej roboty sie nie pchała , no ale decyzja jest twoja:tak:

Malinka naprawde super wyprzedaż ja chyba tez wybiore sie do smyka moze u mnie w rzeszowie tez zrobili przecene:-D:-D:-D

Do góry