reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

U mnie tak samo. Po wosku bikini odrastały mi baaaardzo długo i dużo mniej. Na nogach też długo ich nie było, za to mam zapalenie mieszka włosowego - czego nigdy w życiu wcześniej nie miałam :(

reklama
to ja obrastam wszędzie jak małpa a na głowie robi się łyso ale to dlatego, że nie mogę się wybrać do fryzjera od roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi po pierwszej ciąży włosy zaczęły wypadać po 3 miesiąca i połamały się paznokcie, ale nawet się ucieszyłam bo włosów mam za dużo, teraz też wypadają ale dużo mniej.

Roxeen, ja mam to samo, zawsze miałam problem z nadmiernym owłosieniem, obiecałam sobie że po karmieniu idę na laser, a tu niespodzianka, rośnie 1/10 włosów co wcześniej i od porodu urosły mi 4 włosy pod pachami, które sobie wyrwałam, normalnie jestem w szoku,
łonowych też jest bardzo mało i króciutkie.

hmm to u mnie normalnie jest póki co. Jak rosło, tak rośnie ;)

właśnie siedzę z maseczką na twarzy i zastanawiam się nad kolorkiem na włosy :D mam zamiar zaszaleć i zmienić się w brunetkę :D

...gdybym miała taka piekną aksamitną cere to byłabym rudzielcem...takim miedzianym ;-) piękne sa takie dziewczyny...

pomarzyć można, bo ja nie mogę pomalować włosów bo by mi się chyba pokruszyły ;-) kiedyś pofarbowałam sobie kosmyk w grzywce na rudo a innym razem platynowe pasemka po wierzchu - za każdym razem włoski sie pokruszyły i wyschły strasznie ;-). Mam sporo włosów, ale strasznie kazdy włosek jest cieniutki i... trudno będę zawsze blondynką z natury, w lato sie wypalą na słoneczny blond ;-)

A co do wypadania włosów, to mi w ciązy w sierpniu wychodziły garściami. Poszłąm do fryca, zeby je podciąc, a ona namówiła mnie na krótko bo jej w rękach zostawały. Ogoliłam sie prawie na chłopaka. Teraz juz nieco odrosły, ale znów zaczynają wypadać - nie tak bardzo jak wtedy, ale wypadają.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi zawsze wypadały włosy ale mam ich dużo więc się tym nie przejmowałam, moją zmorą były paznokcie, gdy udało mi się je trochę odhodować to jak na złość zaraz się łamały. W ciąży zaczęłam brać prenatal, moje włosy i paznokcie odżyły i teraz też nie mam z tym problemu.

Jolcia ja tam aksamitnej skóry nie mam a sie na rudzielca robie od hoho ... i tez wlosy same w sobie mam bardzo cienkie
co ci moge poradzić to nie farbuj włosów farbami dostępnymi w sklepach :no:
naprawde warto zainwestowac w b.dobrego fryzjera.
farbuje się od 8 lat a od 5 jestem wierna mojemu fryzjerowi - wczesniej kupowałam w sklepie...terazmam włosy miękkie i lśniące a wcześniej wyglądalam jak mop do podłogi

edit:

znalazłam fote z 4 miesiąca ciąży i co ... byłam brunetką :szok:
zrdadziłam mą rudość ale to chyba był jednorazowy akt :p
DSC03297..jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Ja to już chyba miałam wszystkie kolory włosów. Zmienna bywam. :-p Jeszcze tylko nie byłam blondynką, ale pracuje nad tym. :-p Może na wakacje się uda.

Mi tam troche włosów może wypaść. Ja man tyle włosów, że fryzjerka się załamała jak zaczęła mi robić balejarz :-D

Co do wypadania włosów, też czytałam, że w trakcie ciąży wypadanie włosów zostaje zatrzymane. Tak więc po ciąży te włosy stare co miały wypaść, po prostu muszą i tak. Stąd potem wrażenie że strasznie dużo włosów się traci.

Do góry