reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

dziubasek - jak szukasz nowego zajęcia, to zrób sobie może nowe dziecko :) to całkiem dobre zajęcie, hehe
stopi - ja mam i wanne i prysznic. Już mnie nie cieszą. W ogóle nie cieszy mnie że mam dwie łazienki... Przestało mnie cieszyć jak odprawiłam pomoc :\ umyć kabinę prysznicową wcale nie jest łatwo :( generalnie w mojej ocenie po odejściu pani w domu jest brudniej...
W ogóle każdy chce miec co innego niż ma...
malina - kiedy wracasz do pracy? o jakie podziękowania Ci chodzi?

dziś zapowiada się znów łądny dzien, ale my z katarem i kaszelkiem walczymy, to pewnie znów w domu posiedziny :(

reklama
Malina- jak jakas wypowiedz (post) ci sie spodobała - klikasz w podziekowanie i kazdy po tym postem widzi kto podziekowal. Dziekujesz np. za przydatną informacje, albo za mile slowa :-D. Ale czy to czyms skutkuje - licho wie ;)

No dobra, to teraz mozesz mi za wyjasnienie podziekowac :-p

Asia śliczna twoja Dominisia, moja tez była takim czysciutkim dzieckiem - przebierałam ja raczej z fantazji niz potrzeby chwili :-)

Iza ja np chce robic cos innego niz dotad (praca) i nie wiem skad pomysl zaczerpnac a i odwagi mi chyba odrobine brakuje. Chetnie zapisalabym sie na studia plastyczne - nie znacie czegos?

Jojka kuruj sie i dziecię - bo mi za spacerkeim z wami teskno :) A czy strona z filmem przydała się na coś??

stopi - ja mam i wanne i prysznic. Już mnie nie cieszą. W ogóle nie cieszy mnie że mam dwie łazienki... Przestało mnie cieszyć jak odprawiłam pomoc :\ umyć kabinę prysznicową wcale nie jest łatwo :( generalnie w mojej ocenie po odejściu pani w domu jest brudniej...
W ogóle każdy chce miec co innego niż ma...
(

Oj domyc kabine to jest ciezko, wlasnie dzis musze to zrobic :-) Ja jeszcze nielubie myc panele w duzym pokoju, bo ona jest ciemna i zaraz i tak wszystko widac... syzyfowa praca :-) A najbardziej to NIECIERPIE prasowac!!!!!!!!

Dzięki za zachwyty :-) Minisia czysta bo świeżo po pierwszej w zyciu kąpieli :-D
Ale w ogóle jest czyściutka i pachnąca :tak:

Chłopcy cieszą się że siostrzyczkę mają, wręcz ciężko im, że ciągle śpi i nie mogą na kolanka wziąć ani poćwierkać ani pogłaskać itd...

Stopi - no to rzeczywiście rzut beretem mamy do siebie - to z pewnością się spotkamy na niejednym spacerku jak tylko cieplej będzie :tak:

Malina - trzymam kciuki za diagnozę u neurologa. Mam nadzieję że juz wszystko ok będzie!

U nas o tyle kiepsko, że chłopcy chorują, a i ja dzis chyba zaczęłam się rozkładać. Mam nadzieję że Młoda ode mnie ma dośc przeciwciał i ochronię ją jakoś... Nie wiem co zrobić z wizyta u pediatry pierwszą? Może wezwać lekarkę do domu i przy okazji skontroluje też chłopców? Tylko czy przyjdzie? Na razie mamy wizytę kontrolną z nimi we wtorek. A do dzieci zdrowych nie jesteśmy umówieni bo na razie nasza pediatra ma urlop.

ja nie cierpię prasować, ale z prasowanych rzeczy zrezygnować też nie chcę... usprawniam więc sobie proces prasowania jak mogę.. ostatnio prasuję tylko z przodu a tył oglądam i poddaję ocenie przed podjęciem decyzji czy też prasować. Jak przyciemniłam światło w sypialni gdzie prasuję wiecej rzeczy przechodzi jako niepotrzebujące prasowania z tyłu ;) robie tak od tygodnia, i nie zauważyłam, żeby się pogorszył wygląd mojej rodziny...

eh.. już się chmurzy

Na Bielanach juz sniezy ...

ASIA a kiedy masz isc z mala na pierwsza wizyte?? Nie wiem moze wezwij lekarza?? Choc nie wiem czy z panstwowej przychodniw takich przypadkach przychodza?? A spacerek jak najbardziej :-)

Oj domyc kabine to jest ciezko, wlasnie dzis musze to zrobic :-) Ja jeszcze nielubie myc panele w duzym pokoju, bo ona jest ciemna i zaraz i tak wszystko widac... syzyfowa praca :-) A najbardziej to NIECIERPIE prasowac!!!!!!!!
no.. te ciemne meble i podlogi wygladaja swietnie, ale wez je doczysc :-D
my mamy regal ciemny i ciagle sie wsciekam i latam ze szmatka. Nawet juz nie mowie o kurzu, tylko o paluchach ktore zostaja przy kazdym dotknieciu :eek:
ja nie cierpię prasować, ale z prasowanych rzeczy zrezygnować też nie chcę... usprawniam więc sobie proces prasowania jak mogę.. ostatnio prasuję tylko z przodu a tył oglądam i poddaję ocenie przed podjęciem decyzji czy też prasować. Jak przyciemniłam światło w sypialni gdzie prasuję wiecej rzeczy przechodzi jako niepotrzebujące prasowania z tyłu ;) robie tak od tygodnia, i nie zauważyłam, żeby się pogorszył wygląd mojej rodziny...
hehe dobry sposob :-D
ja generalnie malutko prasuje, w sumie tylko rzeczy Pawełka. Dlatego moze to jeszcze lubie :-D
Na Bielanach juz sniezy ...

ASIA a kiedy masz isc z mala na pierwsza wizyte?? Nie wiem moze wezwij lekarza?? Choc nie wiem czy z panstwowej przychodniw takich przypadkach przychodza?? A spacerek jak najbardziej :-)
Asia a u Was pediatra nie przychodzi na wizyte patronazowa?
u nas byla w poniedzialek.

Dziewczyny nastaszylyscie mnie tym napieciem. A jak to skontrolowac?

reklama
Moj dzisiejszy cudowny dzien , a raczej ostatnia jedna godzina (dzis mam jakis slaby dzien, glowa trzaska, jakas zamulona jestem)

1. zaczelam robic ciasto - tylko nie dodalam zoltka :biggrin2: Zorientowalam sie jak wkladalam do zamrazalnkia, zeby ciasto sie schodzilo. Lepiej pozno niz wcale. I dodalam w kocu zoltka.

2. 3 pralka poszla w ruch .. skonczyla , schodze , patrze woda na podlodze.. cos sie zepsulo

3. Nie chcialo mi sie isc do sklepu po pampersy a mam kilka ostatnich sztuk , wiec stwierdzilam,ze tetre je zaloze, po raz pierwszy!!! I co od razu poszla kupa. :biggrin2: To bylo 2h temu
Zalozylam zwyklego papmka, znow kupa. Jak juz 2 kupy spore poszly, to stwierdzilam, ze puszcze Lene na podloge bez pieluchy, niech pupcia odpocznie od pieluch.
Mija 15min slysze steki... Biegne do niej i w ostatniej chwili lapie w reke kupe.. bo znow zrobila. Dobrze ,ze zlapalam , bo mala byla na bialym dywanie w sypialni. :baffled:;-)
Mija kolejne 15min, ja wycieram wode z podlogi.Pozniej wchodze do sypialni i co widze...
MOJ BIALY DYWAN NA SRODKU WYMAZANY KUPA:szok::szok::szok:!!!!!!!!!!! Lena tez i sie cieszy:szok: .... Tylko,ze dywan ma dlugi gruby wlos i nie moge go doczyscic :-( :-(

Zebym zaraz szarlotki nie spalila......

Do góry