reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

witam przy porannej kawce ;-)
wróciła ochota na kawkę-jest dobrze :)

hastafrau...gratuluję Synusia ;-))
monia..gratuluję Córeńki ;-))

widzę że apatyt na lody dopisuje wielu mamusiom
u mnie to samo-a normalnie to nie przepadam ;-)

wczoraj na całego razem z Marcelkiem rozpoczęliśmy sezon placo-zabawowy:-)
jakiż mój synek szczesliwy na bujaweczkach,karuzelach i ślizgawkach
mamy tutaj niedalego taki duży plac z prawdziwego zdarzenia
hasaliśmy na całego
Samuel zakopał narty i sanki
a odkopał rower,rolki i deskorolke
i tez śmigał z kumplami całe popołudnie ;-)

ach wiosno..... jak ja Cie lubię :-)

ja również poproszę o namiary na NK na priv...;-)chętnie podam również swoje ;-)

w temacie kopniaczkow to ja już kilka razy czułam maleństwo;-)
jakie to cudowne uczucie.

reklama
Witam przy pieknej pogodzie i kawusi :) Dzisiaj zle spalam bo okazalo sie ze moj m wylaczyl w domu ogrzewanie bo uznal ze juz wiosna i ciepelko ,a ja marzlam i marzlam brrr ..... Dzisiaj mam sajgon w domu bo o swicie przyjechala brygada "dachowcow" i przekladaja nam dachowki na dachu.
Co do zarzutow ze piszemy tylko o jedzeniu .... mnie to nie przeszkadza ,a mysle ze to i tak sie lada moment zmieni .Jutro 5 czy moze nawet 6 dziewczyn ma wizyty wiec tematy na forum beda zupelnie inne :)
A ze wrzesniowki to jakies zamkniete grono to BZDURA !!!! Czytajcie, piszcie, otworzcie sie na nas a zobaczycie ze wrzesnioweczki sa naprawde wspaniale !!!

MILEGO DZIONKA !!!

Cześć dziewczyny:-) Z tym gadaniem o niczym to ja też chciałabym czytać same ciekawe posty, fajnie by było jakby u każdej coś fajnego siędziało. No ale czasem jest też nudno:tak:
Ja dziś mam wizte u gin pierwszą po założeniu szwu i mam cholernego boja!! Szczególnie, że od wczoraj kłuje mnie szyjka i dzis od samego rana. Moja wyobraźnia nie zna granic. A potrafię sobie naprawde duużo wyobrazić..niestety. Wizyta dopiero na 19 poczekam sobie:sorry2:
A z przeziernoscią karkową to mi nikt jej nie mierzył:no::no: zobaczymy dzisiaj,:dry:

witam się dziewczyny
gaja może przygotujesz szefów do swojego zwolnienia? Może po wizycie naściemniaj że masz kiepskie wyniki i lekarz chciał wypisac zwolnienia, a że ty wiesz jaka jest sytuacja w firmie więc chciałabyś najpierw przeszkolic tą nową pracownicę żeby nie zostali na lodzie. Powinni zrozumiec.
pati ja też mam na podwórku taki plac zabaw,może mieszkamy gdzieś w okolicy ;) a prawda to że wiosna już zawitała, niestety nas trochę ominie gdyż całą rodziną chorzy, a synuś na atybiotyku więc musimy się najpierw wykurowac :(
trixi zgadzam się z Tobą jak nic się nie dzieje u żadnej to temat jedzenia jest mniam mniam ;) można pogadac o poważnych sprawach i o pierdołach dla odprężenia ;)
kerna wszystko będzie dobrze, wyobraźnia to swoją drogą ale bądź dobrych myśli, a z tą przeziernością to niestety już jest za późno, można ją zrobic do 13+6 dni więc napewno już ci nie pomierzą. Ale jak nic ginka nie mówiła to jest OK, moja też by nie zamieniła zdania gdybym jej nie wypytała i tylko powiedziała przeziernośc, oooooo poniżej 1mm więc wszystko OK. Na oko widziała, więc pewnie Twoja też gdyby zauważyła że jest nie tak to by ci powiedziała.

Ostatnia edycja:
kasialle nonie wiem sama, bo na ostatniej wizycie nawet jego samego nie zmierzyła:no: Popatrzyła, powiedziała dzidziuś żyje i ma wszsytko na miejscu, ale zajmię się twoją szyjka. Także na temat dzidziusia to niewiem nic:no::no:

Dziendoberek z rana

przy wodzie bo ja Pati jeszcze kawy nie toleruje..

No i musialam sie przeciez obudzic ,kurcze mam straszny problem,ale moje dziecko nie moze zupelnie przestac chodzic do przedszkola tylko dla tego ze mama jest w ciazy:-(

Wstalam z superasna opryszczka na buzi -to juz 4ta od kad jestem w ciazy:-(

Jeszcze nic nie zrobilam a juz jestem zmeczona ...a byla mowa ze drugi trymestr i wszystko mija ;-)

Powodzenia na wizytach :)

Olcia ja tez tak myslalm :) ale prawde mowiac dopiero od konca zeszlego tygodnia dostalam powera ! i sie zastanawiam czy to bardziej spowodowane jest cieplem i sloneczkiem za oknem czy to rzeczywiscie energia drugiego trymestru .

Cześć dziewczyny:-) Z tym gadaniem o niczym to ja też chciałabym czytać same ciekawe posty, fajnie by było jakby u każdej coś fajnego siędziało. No ale czasem jest też nudno:tak:
Ja dziś mam wizte u gin pierwszą po założeniu szwu i mam cholernego boja!! Szczególnie, że od wczoraj kłuje mnie szyjka i dzis od samego rana. Moja wyobraźnia nie zna granic. A potrafię sobie naprawde duużo wyobrazić..niestety. Wizyta dopiero na 19 poczekam sobie:sorry2:
A z przeziernoscią karkową to mi nikt jej nie mierzył:no::no: zobaczymy dzisiaj,:dry:
A mnie rozmowy o jedzeniu nie przeszkadzaja :-) Jednak moze rzeczywiscie ostatnio ich za duzo.
Kerna trzymam kciuki, na pewno wszystko bedzie w porzadku.
olcia23 ja kawy tez nie toleruje. Nawet zapach mnie drazni, pomimo ze nie mam jakis szczegolnych mdlosci.
Z tym zmeczeniem tez tak mam. Zastanawiam sie jak to wlasciwie jest, bo ja nadal zasypiam przed 22:-)
gaja glowa do gory i nie daj sie. A jak Cie nie bedzie pare dni, to nabierzesz sil, a reszta zauwazy, ze moze juz czas przeszkolic osobe na zastepstwo. Ja wzielam ostatnio sobie wolny piatek i mimo ze nie mialam czasu na odpoczynek, to i tak troche naladowalam bateryjki. Chociaz nie powiem, chetnie znowu zrobilabym sobie wolne. Pocieszam sie jednak, ze w przyszly czwartek bedziemy juz jechac do Polski i czekaja mnie 4 dni w rodzinnym domciu :-D
Dziewczyny mnie dzis tak bardzo boli glowa, az mi sie niedobrze robi. I jak tu wytrzymac caly dzien w pracy :wściekła/y:
Czy ktoras z was jezdzi w obecnym stanie na rowerze? Bo ja mam ochote. Po moim krwiaku moja pani doktor kazala mi zrezygnowac z aerobiku, ale wtedy jeszcze nic na temat roweru nie mowilysmy. Teraz wizyte mam dopiero po swietach i tak mysle, czy jakbym w weekend troszke pojezdzila, to czy z dzidziulkowi to nie zaszkodzi?
Ejj wylogowalo mnie w trakcie pisania postu:szok:
Milego wiosennego dnia

Oj z tym drugim trymestrem to chyba nie tak do końca :-( Ja też myślałam że będzie lepiej, a tu czasem mam takie napady :szok: Np. wczoraj miło się zapowiadał wieczór z mym Wężem, jakieś przytulanka, całuski, no to buch do wanny, balsamik i mycie zębów... i co??!! Buch przytulanko ale z kibelkiem :wściekła/y: I cały czar prysł i w ogóle wnerw :wściekła/y: I o, smakiem się obyło wrrrrrrrrrrr

kerna bo twoja szyjka była na tą chwilę najważniejsza ale z dzidźką napewno wszystko dobrze, na wizycie będziesz ła ją pooglądac i napewno ją pomierzą :tak: głowa do góry

reklama
Witam w środowy poranek :-)
Dziewczyny - trzymam kciuki za udane wizyty!!!

Byłam wczoraj na spotkaniu z cyklu "Mama rozmawia" prowadzonym przez Annę Maruszeczko z TVN. Gościem specjalnym była położna i pani z firmy sprzedającej urządenie do kontroli oddechu maleństwa. Spotkanie trwało 3 godziny i przebiegało w bardzo sympatycznej atmosferze. Dziewczyny zadawały dużo pytań odnośnie porodu: kiedy wiem, że to już; jakie mam prawa jako pacjentka na bloku porodowym i wiele innych. Nawet się nie spostrzegłam, kiedy minęły te 3 godziny.
Dziewczyny z Poznania i okolic - za miesiąc, a dokładnie 27.04 odbędzie się kolejne spotkanie. Tym razem gościem specjalnym będzie znany między innymi z programu Dzień Dobry TVN - "zaklinacz dzieci - Paweł Zawitkowski oraz ludzie prowadzący zajęcia, jak pomagać w rozwoju swojemu maluchowi. Myślę, że warto. Zgłaszać można się i więcej poczytać na stronie www.mamarozmawia.pl

U nas dziś słonecznie i ciepło - oby tak dalej.
Pozdrawiam życząc miłego dnia :tak:

Do góry