reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Bylam z OLiwka u pediatry .Oli jest przeziebiona.Dostaje syrop na kaszel i przepisala antybiotyk ale jeszcze mam go nie podawac.Dopiero jak sie jej poorszy np przez weekend to mam jej wykupic antybiotyk.Ja jutro jade do domu.Musze zadzwnic na nfolinie bo nie wiem o ktorej mam pociag .Nie chce mi sie jechac.Oliwka ma stan podgorczowyni dostala jeszcze kataru :-(.
Teraz juz spi ale jestem ciekawa jaka ta noc bedzie.

DOROTKA
Zdrowka dla Oliwki:tak::tak::tak:Oby Jej szybciutko przeszlo zebys nie musiala podawac antybiotyku

Ja juz zmykam bo wypadaloby cosik zjesc:tak::tak::tak:

Ciekawe co u MAMITKI

a o czym, o tym wspomnianym brzuszku :confused::-p:-p:-p:-p:-p
jak tak to jest do zalatwiennia:-p:-p:-p:-p:-p

najwazniejszego wam nie opowiedzilam...

dzis moj braciszek wywinal mamie niezly numer :no::no::no:
bawil sie w piaskownicy, mama cos poprawiala w wozku u marcela, nagle patrzy a tego cycka nie ma, i szuka i wola, strach w oczach, biega szuka, masakra:no::no::no:
za chwile kuzynka wracala ze szkoly z autobusu, i kogo niesie:confused::confused::confused:
wiktorka, mowi ze biegl na dol, i kolo sasiadow go zlapala jakies 150 m od domu:no::no::no:

a gdyby tak auto jechalo, a te mlodziki to jak szalone jezdza:no::no::no:
albo kawalek dalej sa stawy dwa, jeden za plotem co prawda ale tn plot juz taki ze go nie ma i drugi taki strazacki tez za plotem ale wejsc nie mialby problemu,
az strach pomyslec

a ja mam taka ochote na cos slodkiego, a nie mam nic:no::no::no::no:
tzn mam baranka do koszyczka i tak zerkam na niego:-p:-p:-p:-p
a w szafie mam trzy zajace z cukru dla chlopakow na zajaca:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
ale chyba wybiore sie do cioci na dol ma dobre cukierki;-);-);-):-D:-D:-D:-D
oczy przy dzieciach trzeba miec i w d... :-D:-D
ale dobrze ze nic sie nie stalo :tak:
Witajcie piatkowo .Nocke mialysmy straszna .Co kilka minut sie budzila i cala noc poplakiwala.
Ona zaczela od wczoraj kaszlec Tak ze odrywa sie jej wszystko.Dzisiaj juz kaszle na calego :-(.Dzis nie zdaze z nia isc u siebie do lekarza .Nie wiem co mam robic :-(.Juz dawno nie byla chora .Az poltorej miesiaca temu byla na antybiotyku :-(.Szlak by to trafil.
zdrowka dla Oliwki
ja wczoraj malej kupialm buciki
BALERINKI Z MOTYLKAMI R 27 17cm RÓŻ JASNY (972159908) - Aukcje internetowe Allegro
wolalam niebieskie lae nie bylo rozmiaru,a na innych aukcjach ciagle mnie przebijalo
u nas w sklepie wojtylko sa ja ponad 30zl,nie pamietam dokladnei ale nie bylo rozmiarow na moja:baffled::baffled::baffled:

a
fajniutkie :tak:
Hej laseczki piątkowo :happy2:
za oknem piękne słonko na termometrze już + 14 no WIOSNA CIEPLEJSZY WIEJE WIATR ...WIOSNA ZNÓW NAM UBYŁO LAT...WIOSNA WIOSNA W KOŁO I JA I TY...............................
u nas..noc ok chłopaki spali ...tylko.......Julia chora :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wstała rano z temperaturą 37.8 i zwymiotowała :-:)-:)-:)-(nie ma to jak mieć 3 dzieci jak nie jedno chore to drugie jak nie drugie to trzecie............. ech..........ale jak sie teraz wychoruja to potem będą zdrowi długo długo długo:tak::tak::tak::tak::tak:
Justyś bidulko ...no i dobrze że poszłaś do tego doktora a jak był jeszcze przystojny to już bardzo dobrze no i nie zapomnij iść do niego do kontroli :tak::tak::tak:;-);-);-);-);-);-)
no i tak myslałam że maszynk stonki do golenia kota ci potrzebna :-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-Dwariatko ty moja :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i teraz co ja jeszcze pamiętam a że prześladowałyście rodzeństwo albo ono was że szpilki w głowie wywalanie z wózk zamykanie na balkonie łamanie ciupag :szok::szok::szok::szok:i kto i kto no matki polki to wszystko:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natalineczka głowe zaj,acowi rozwaliła no to była jakaś noc horrorów na bb :szok::-D:-D:-D:-D
Anabubka ale te buciki śliczne bardzo bardzo bardzo :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Justa a ty sukienki szukasz tak ?????????????? a n a jaki rozmiar??????????? bo ja mam po Julce kupowałam jej na komunię Adama śliczna z bolerkiem ale rozmiar 116 :tak:więc gdybyś chciała to pisz :tak:
Lunka Pati dziękuję wczoraj dostałam przesyłki :tak::tak:powiem wam tak Lunka Antek śmiga w koszulce z teletubisiami i zdjąć jej sobie nie da :szok:Pati kapcie Antek jak wczoraj kazał sobie założyć to...przez sen mu w nocy ściągaliśmy bo inaczej był ryk :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Lunka a ty kobieto naprawdę spac nie możesz:szok:no o 7 rano mieć już okna pomyte :szok::szok::szok::szok::szok:
Kerna ja bym tą babkę w aptece :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja mam tu super panią mgr w aptece w Pobierowie też była świetna pani w aptece :tak:ale fakt ze nasza ani w aptece tez czasami pod nosem wyklina lekarzy z ich pisownię bo nie może rozczytać :baffled:ale jak nie jest pewna to zawsze dopytuje na co ten lek dla kogo itp a raz mnie przeprosiła i odesłała do lekarki (na szczęście10 metrów dalej) bo ni cholery nie dała rady się rozczytać a powiedziała że strzelać nie będzie bo to lek a nie sok :tak:
zdrowka da Julii, a ciesze sie ze sie podobaja az mi sie serce smieje :-D a wszystkie ma dobre :confused:
jestem wstrętną matką!!!
dlaczego nie potrafie byc normalna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przy okazji moje dziecko tez mogloby byc grzeczniejsze, wszystko mnie przerasta, nie mam juz sily, teraz rycze bo jestem glupia idiotka ku...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie gadaj tak, czasem tak bywa ze emocje porywaja ale niestety tzreba je umiec opanowac... jest ciezko ale pomysl ze msza tak naprawde cudowne dziecko ;-)
dzieki dziweczyny wiedzialam ze moge na was liczyc:tak::tak::tak::tak:
juz mi powoli przechodzi, przynajmniej juz nie rycze:no::no::no:
jak czarek wstanie to go utule i przeprosze i posprawdzam czy mu raczek nie powyrywalam:baffled::baffled::baffled:

jeszcze jabyscie mogly mi podpowiedziec co mam robic w takich sytuacjach, bo aj jestem kompletnie zielona,
do tej pory miala grzeczne dziecko
oj... przepros przepros ukochaj i tul caly czas...
pewnie maly nie wiedzial co sie dzieje boroczek. :-(
a Ty kchana zapanuj toche nad soba bo przeciez nie chcesz mu krzywdy zrobic :-(
pogadaj z kim zaufanym;-) oczywiscie do ans tez wal smialo :tak:
super ze maluchy juz lepiej :tak::tak::tak:
a co do leczenia wiem, niestety nie jest to takie proste:-:)-:)-:)-(

z tym leczeniem to nie do konca:no::no::no:
niestety podejrzewam ze jesli nie bede miala wsparcia w domu to na nic sie zda jakiekolwiek leczenie, a wsparcia niestety nie mam:no::no::no::-:)-:)-(

teraz ja w lepszym humorze, syneczka przeprosilam nawet dal mi dziubka:tak::tak::tak:
zupki zjadl malo ale to dlatego ze wczesniej zjadl odemnie troche chleba w jajku wiec sie nawet nie zdenerwowalam:tak::tak::tak::tak:
pozniej przyszla ciocia i wziela go na spacerek przyszli sie przebrac i poszli do piaskownicy, pozniej zgarnela ja sasiadka i poszli do niej:tak::tak::tak:
a ja powiesilam sobie firany,

kochane przepraszam za ten mój wybuch, teraz mi wstyd, a to co sie dzis dzialo mialo miejsce pierwszy raz i mysle ze dodatkowym obciazeniem bylo to ze nic nie zjadlam i glodna bylam jak cholera, a ten mi zaczal jeszcze dokazywac i tyle:tak::tak::tak:
teraz jestem dobrej mysli, bede pamietala i za kazdym razem jak bedzie niegrzeczny dziesiec razy pomysle zanim krzykne:tak::tak::tak::tak:

teraz wykapalam go i polozylam spac, siadlam sobie do was i wlaczylam dolota:tak::tak::tak:
nagle slysze tup tup tup, i patrze a mlody juz przy mnie:tak::tak:
otwarlam mu wlaz do lozeczka bo musi sie nauczyc bo niedlugo przeprowadzka na jakies inne wyrko;-);-);-)
fajnie ze maly dal Ci dziubka :tak:
dokladnie zanim krzyknmiesz (bo i tak nie zrozumie bo jest jeszcze za malutki) to pomysl kilka razy ;-) zrob cos dla siebie co Cie uspokoi :tak:
Witam wieczorową porą
Spotkanie bb-mowe super, Aniaslu bardzo miła babeczka, zeszło nam prawie 4 godz., oczywiście ja z tego wszystkiego zapomniałam aparat wziąć ale dziewczyny zdjęcia robiły i jak tylko mi prześlą to wam pokażę :tak::tak:
Po spotkaniu poszłam jeszcze z Mają na plac zabaw bo skoro od jutra ma się pogoda popsuć to lepiej ten czas wykorzystać :tak::tak:
fajnie ze spotkanko udane czekam na zdjecia

no a moje dzieci spia ale mala dzis cos jakas marudna...
chyba po tych chrzcinach zmienila sie na gorsze - bo iektore zmieniaja sie na lepsze ale nas ten zaszczyt chyba nie dotknal :nerd::nerd::nerd: a szkoda - choc wierze ze jeszcze jej sie odmieni :laugh2::laugh2:
dzis mialam rodzicow na kawce - fajnie bo oni pracuja i rzadko nas odwiedzaja mimo tego ze mieszkamy blisko siebie czesciej ja ich odwiedzam ale za to zas nadrabia tym wszystkim tesciowa :nerd::nerd::nerd:
ide sie kapac zrobic m jedzenie i pewnie spac... :tak:
wroce jeszcze na chwile jak sie okapie :-D

Dobranoc dowikla

Dorota zdrówka dla oliwki i mam nadzieje ze powrotna droga do domu nie bedze ciezka :)

A moje dziecko tez cos nie wyraznie wyglada nosem mi ciagnie jakis katar czy co , dałam mu zawczasu wit.C :)

zdrowka dla malutkiej, oby to byl tylko kaszel:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ano mam, jest 11 miesiecy starszy od czarka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
wiec sie czarek sam nie wychowuje

pozniej wpadne bo czarek nie daje mi posiedziec
wola koniec komputera idzemy na pacer:tak::tak::tak::tak:
wiec idziemy :-D:-D:-D:-D:-D
Fajnie miec takiego malutkiego brata:tak:.Jesli moge zapytac to ile twoi rodzice maja lat?Masz jeszcz jakies rodzenstwo?Jesli juz o tym pisalas to sorki ale musialam nie doczytac.
Dorotka zdrówka dla Oliwki to jakaś czrna seria z tymi chorobami u dzieci :-(
Wez mi nawet nie mow o czarnj seri.U mnie Oliwka byla chora w polowie lutego i zas chora:-(.
Jestem,żyję .
Miłego dnia.
:tak::-):-)
Dobrze zechoc sie odezwals;-).
A ja poszłam się położyć, ale musowo się zwlekłam, żeby tu coś poczytać, popisać bo Mima jeszcze śpi a tu nikogo no..jak na złośc.!
Nie ma to jak nalog bb :-D:-D:-D.
jestem wstrętną matką!!!
dlaczego nie potrafie byc normalna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przy okazji moje dziecko tez mogloby byc grzeczniejsze, wszystko mnie przerasta, nie mam juz sily, teraz rycze bo jestem glupia idiotka ku...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jestes najlepsza mama dla Czarusia.
Witam,

nie czytałam dzisiaj nic, byłam z małymi w zoo :tak: Pogoda rewelacja :tak: Padam na pysk ze zmęczenia :szok: Poczytam wieczorkiem :-)

Pozdrowionka :-)
Super z tym zoo :tak:.
dzis przegielam i ja i czarek na calego wozek wyprany wiec musial isc na nogach a on ze n rece i ryk i wycie ja ze go nie wezme, a ten stoi trzyma moja noge i ryczy kucnelam przytulilam go i wstalam a ten dalej swoje, przeciez go nie bede na rekach nosic, darlam sie jak poj.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
szarpalam go jak pier.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet mu w dupe przyrznelam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem wsciekla jak nie wiem co na sibie i na niego, teraz siedze i sie uspokoic nie moge, nawet nic nie jadlam od rana i nie chce mi sie jesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja juz nie wiem co mam z nim robic, jest coraz gorzej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a ja nie wiem jak mam juz reagowac, nic na niego nie dziala, kur....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jestesmy tylko ludzmi i kazdemu mog poscic nerwy.Ja tez juz nieraz na Oliwke nakrzyczalam i mialam wyrzuty sumienia.
Ja zauwzylam ze jak ona zaczyna marudzic to jak ja jej powiem w zlosci Uspokoj sie itp to jest calkiem odwrotnie a jak na spokojnie i ciuchotko do niej mowie to jest ok.
Ciesze sie ze jest ju u cIEBIE LEPIEJ.:tak:
Witam wieczorową porą
Spotkanie bb-mowe super, Aniaslu bardzo miła babeczka, zeszło nam prawie 4 godz., oczywiście ja z tego wszystkiego zapomniałam aparat wziąć ale dziewczyny zdjęcia robiły i jak tylko mi prześlą to wam pokażę :tak::tak:
Po spotkaniu poszłam jeszcze z Mają na plac zabaw bo skoro od jutra ma się pogoda popsuć to lepiej ten czas wykorzystać :tak::tak:
Super z spotkanie udane.
Dobranoc dowikla

Dorota zdrówka dla oliwki i mam nadzieje ze powrotna droga do domu nie bedze ciezka :)

A moje dziecko tez cos nie wyraznie wyglada nosem mi ciagnie jakis katar czy co , dałam mu zawczasu wit.C :)
Oby Maksia nie rozlozylo.

Ja tez mam nadzieje ze nie bed musiala podac antybiotyku.
Dziekuje kochane ze jestescie ze mna i artwilyscie sie o zdrowie Oliwki.

ale jaja napisalam tego posta jakies pol godziny temu jak szlam sie kapac i myslalamz e zatwierdzilam odpowiedz a teraz loguje sie na nowo i oooo proszeee wychodzi na to ze okapalam sie w ciagu 1 minuty ale ja szybkaa :-D:-D:-D:-D
no ale tak poz tym to wysmarowalam sie samoopalaczem, zrobilam m jedzionko i teraz pojde spac...

dobranoc uciekajacym

Iwcik heh jak masz zgage to malenstwo bedzie mialo duzo wloskow - tak sie mowi :-D:-D:-D

ale mi komp muli pisze to juz chyba 5 min tzn chc zatwierdzic ale bledy mi wyskakuja :wściekła/y::wściekła/y:

o ptosze a jednak zatwierdzilo mi poprzednio...
i w dodatku napisalam dwa razy to samo..

ok ide spac dobrej nocki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Bylam z OLiwka u pediatry .Oli jest przeziebiona.Dostaje syrop na kaszel i przepisala antybiotyk ale jeszcze mam go nie podawac.Dopiero jak sie jej poorszy np przez weekend to mam jej wykupic antybiotyk.Ja jutro jade do domu.Musze zadzwnic na nfolinie bo nie wiem o ktorej mam pociag .Nie chce mi sie jechac.Oliwka ma stan podgorczowyni dostala jeszcze kataru :-(.
Teraz juz spi ale jestem ciekawa jaka ta noc bedzie.

u nas leje i pizdzi:tak::tak::tak::tak:
a w chaupie goraco jak w czarcim kotle:tak::tak::tak::tak:
masakra siedze w samych gaciach i oszulce na ramiaczkach i zdycham :tak::tak::tak::tak:

dobrej nocki zycze ja tez mykam ;-);-);-)

Do góry