reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

i wiecie marzy mi się fotel bujany, bo jak Jacka na tapczanie na siedząco karmiłam, potem cały dzień nosiłam, bo przylepek był straszliwy to plecy mi pękały z bólu, a tu i po ziuziam i oprę się wygodnie..zobaczymy co da się w tej kwestii zrobić;-)

też marzy mi się fotel bujany...ale mamy już za mało miejsca na ten mebel...szkodabo myślę o nim odkoąd byłam 1 raz w ciąży...ale pomysl super :)

A tak wogóle DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNY!!!! Jestem dzisiaj w biurze. Odezwę się później bo nawał pracy :)

reklama
tosia jeszcze jak z teściami w domu jednorodzinnym mieszkacie to da się żyć gorzej na mieszkaniu.
Rozumiem że macie swe piętro czy jakos tak?

Ostatnia edycja:
KArolina84 ja tylko napiszę że ja w poprzedniej ciąży nic na kg nie mogłam poradzić, normalnie rosłam w oczach :/ Teraz cos czuję że przedwcześnie się cieszyłam i i tak będzie z 17 kg na plus. U mnie w 5 m-cu się rozkręcało i mimo że do 5 m-ca miałam 1 kg to potem nie wiem jakim cudem następne 16 :/ Choć się ograniczyłam to nic nie dało. Ale to tez zależy od predyspozycji - ja zawsze miałąm tendencję do tycia od dziecka więc ja wiecznie na dietach oprócz ciąż.

Hej

Czy ktoras z Was miala juz robione to badanie połówkowe? Jutro mam wizyte i cos mi sie zdaje, ze mnie ono czeka :-) Ile ono przecietnie trwa?

Pogoda u mnie do d***... ciagle siapi deszcz, jest szaro i na maxa depresyjnie. Poprawilam sobie nastroj nalesnikami z dzemem truskawkowym.

Tosia-heh remonty skąd ja to znam jak się tylko skończy jedno to człowiek myśli o kolejnej sprawie-nam zostały jescze kafelki w przedpokoju i kuchni do zrobienia z grubszych robót.

Onionek-połówkowe to najwcześniej w 20 tygodniu-także chyba za wcześnie trochę;-)

Ostatnia edycja:
She*shu a kot nie niszczy Wam mieszkania? My mamy w przedpokoju tapete i tak sobie ja upodobal, ze sciera na niej pazury.. wyglada to, jak po masakrze jakiejs :-D Nie daly nic drapaczki, tekturki, kartoniki.. W zwiazku z tym czeka nas zdarcie do konca tej tapety i pomalowanie scian farba. Jednak obawiam sie, ze kot przeniesie sie do sypialni - gdzie tez mamy tapete...

cześć Kochane :-) ja się właśnie wybawiłam z takim 1,5 rocznym maluszkiem i powiem, że mam dość... :-D u nas dziś słoneczko ślicznie świeci.. więc i humorek dobry.. piszecie o Waszych mieszkankach.. fajnie mieć własne.. ja tez myslałam o czyms takim, ale niestety mój nie mógłby się zaaklimatyzować, więc co... zostało mi mieszkanie z teściami... porobiliśmy remonty (choć jeszcze nie do końca) wszystko od podstaw..musieliśmy zaczynać od szpachlowania itd bo na samym początku oprócz jednego pokoju były gołe sciany i podłogi na których raniłam sobie ręce... powiem Wam, że to było zaraz po ślubie, czyli 8 miesięcy temu i akurat wtedy się pochorowałam.. byłam na L4 prawie 4 miesiące... sama w obcym domu + chłopaki którzy robili remont.. masakra..strasznie mi było ciężko... ale wszystko da się przeżyć... zostało tylko spłacanie wszystkiego ;-) teraz kończymy łazienkę tzn już dawno jej używamy oprócz wanny o czyms tam nie pomysleliśmy i M od wczoraj płytki (świeżo położone brrrr) zdziera... ale tak tylko za wanną.. no cóż znowu powtórka z rozrywki i kurz w domu... :-)
tosia1 mamy chyba takie samo położenie mieszkaniowe. Moj mąż jest najmlodszy w rodzinie i dostał dom po rodzicach( z rodzicami :tak:). Pobraliśmy się 9 lat temu a ja od przeszło 8 żałuję, ze się nie wybudowaliśmy. Wyremontowalismy cały ogromny dom a teraz kiedy rodzina sie powiększy teściowa stwierdziła, ze jest jeszcze bardzo samowystrczalna i nie ma mowy o powiekszeniu naszej przestrzeni mieszkaniowej. Dodam,że teściowa sama zajmuje taki sam metraż jak ja z mężem i 2 dzieci....
zazdroszczę wszystkim co mają własny kąt....:-(

reklama
Gaju to ci niezazdroszczę non stop na dietach przerąbane poprostu, ja z drugą córka przytyłam az 29 kg ale na szczescie szybko zgubiłam te kilogramy i dlatego tez postanowiłam ze oraniczyć słodkie zeby nie dopuścić do takiej kolosalnej wagi tym bardziej ze przez całe lato bedziemy z duzymi brzuchami chodzic:)

Do góry