reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

annaoj kce, ja mam z tej firmy CEBA, przewijak profilowany długi w zakładce "przewijaki". Usztywnienie jest od spodu, ale ceratka jest na całości, dookoła, na usztywnieniu też. Z tym, że on nie jest lekki, bo to usztywnienie to jakaś decha, więc wygodniej go przetrzeć niż pod prysznic wsadzać.

Ja mam twardy, nakładany na łóżeczko, również firmy CEBA i można go zmywać gąbką, ale spokojnie można również zmywać pod prysznicem, bo on jest jakoś usztywniony w środku a na wierzchu jest cały pokryty ceratą, która jest tak na gorąco maszynowo zgrzana, więc woda do środka nie ma szansy wpłynąć:-)

dzięki wielkie, to w takim razie też taki kupie

reklama
A ja mam pytanie dotyczące wnętrza wózków..
Kupiłam podusię, kołderkę i mam do tego pościel. Nie mam w komplecie prześcieradła. Mam ładnym materiałem obszyty materac w wózku, ale chyba na niego należy jakąś ceratkę dać a taka, którą mam do łóżka jest za duża - dociąć ją na wymiar??
No i na ceratkę przydałoby się prześcieradło - są jakieś specjalne do wózka??
A czy takie pokrowce bawełniane lub frotte które stosuje się właśnie na przewijaki można jako prześcieradło do wózka użyć?

Elvie myślę,że jeśli pokrowiec będzie pasować to pewnie. Ja chyba będę używać 2 kocyków, jeden pod spód, jeden do przykrycia małej.

Kurcze, a ja mam tylko jeden polarowy cieniutki kocyk.. Trzeba będzie jeszcze jeden dokupić:-)
Wydaje mi się, że będę Lenkę na kołdrę układać.
No i chciałabym aby w wózku było ładnie a nie kocykowo, bo u mnie przez te szybki widać i zbyt estetycznie nie będzie, a są sytuacje (np. wyprawa do kościoła) gdy chciałabym aby w tym wózku również ładnie wyglądało:-)
No i wkurza mnie to, że trudno znaleźć ładny, jednobarwny kocyk, wszystkie mają jakieś kolorowe motywy, a mi się one nie widzą..
Idę zaraz mierzyć ten pokrowiec i jak będzie ok to dokupię biały, bo póki co mam tylko dwa odcienie różu:D

Nie ma to jak pomysłowość - w ikei widziałam kocyki, ale jasnoniebieskie.. Poza tym ja mam 100km do ikei do Wrocławia.
A pieluszki flanelowe kupione mam sztuk 5 i wszystkie we wzorki:/
Teściowa mnie właśnie uratowała, ma jakiś fajny biały materiał, chyba etaminę (o ile dobrze piszę) - uszyje mi 3 prześcieradła do wózia na wymiar:-)

reklama
Do góry