reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam z rana, już w pracy po ciastku francuskim :zawstydzona/y::wściekła/y::sorry: Pożywne to moje śniadanie, nie ma co. Ale nie mogłam się oprzec. Na drugie mam twarożek ze szczypiorkiem i bułeczkę graham także nadrobię wartości odżywcze ;-) A ja dziś się obudziłam z takim bólem głowy ale dzidzia przywitała mnie taką serią kopniaczków że o bólu zapomniałam :-) Jeszcze tylko 5 dni i sobie ją pooglądamy :happy::happy::happy:

Kasialle zazdroszczę Ci tych kopniaczków, ja jeszcze nic nie czuję, ale wiem, że mam jeszcze sporo czasu.
Ja też po śniadanku, ale jeszcze nie w pracy.
Anja78 gratuluję córeczki.
Dorotka dobrze, że u Ciebie okej.
Ja mam teraz ciężkie dni, praca i nauka, bo w niedzielę mam egzamin dosyc poważny. Już się boję, żeby go zdac, bo nie wyobrażam sobie miec poprawki, tym bardziej, że egzamin ustny jest...
Życzę miłego dnia wszystkim i dobrego samopoczucia.

kinia ja czuję takie intensywne dopiero od jakiegoś tygodnia, może dwóch (18tc), wcześniej to tak jakby mi się zdawało, a to moja druga ciąża więc powinnam rozpoznawac już wcześniej. Także masz jeszcze czas nic się nie mart, w pierwszej pierwsze ruchy poczułam dopiero po 20tc. Każda ciąża i każda kobieta jest inna. Głowa do góry :tak:
A co do egzaminu to sprawdź czy się odbędzie bo słyszałam że na wielu uczelniach ogłosili godziny rektorskie w niedzielę z racji pogrzebu pary prezydenckiej.

I ja witam się porannie... dziś humor mam trochę lepszy niż wczoraj ale dalej czuję się lekko przybita :-(
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i dobrych wieści. życzę miłego dnia

witam sie również...noc minęła mi spokojnie tylko rano obudził mnie ból gardła ale wzięłam tantum i jem holsy żeby nawilżyć gardło...wczoraj puścił mi stan podgorączkowy tylko po zimnym okładzie i herbacie z malinkami no i chlebkiem z czosnkiem ah jakie zapachy ehheh.... dziś jak narazie mam normalną tempkę no ale wątpie żeby już tak zostało pewnie na wieczór znów mnie weżmie :( męża wyszykowałam i se leże będę dziś odpoczywać bo w sobote chciałabym się ruszyć z domu...u nas pogoda ładna tzn ranek chłodny ale mi to nie przeszkadza :)

Hejka Mamusie :-)

Ja tak na szybciutko, bo znowu wybywam z domu załatwiać urzędy i do fryzjera- nareszcie :-)
Życzę Wam dużo zdrówka a ten pochmurny dzień i uśmiechu na buziach! :-)
Beti kuruj się i wracaj do zdrowych
Onionku przesyłam spóźnione ale nie mniej gorące życzenia urodzinowe, 100 lat i najnajnajlepszego! :-D
Gratuluję udanych wizyt i owocnego odkrywania tajemnicy płci waszych maluszków- moje bejbi nadal nie pokazało skarbów :-) Mieszy już 12.28 cm i ciąża wiek na 18 tc.
Trzymajcie się cieplutko, papa Zajrzę tutaj w wolnej chwili, w weekend też mam zajęcia na uczelni....czekamy na wieści czy się odbędą.

reklama
Witam się porannie przy kawie i sniadanku (już zjedzonym) :-)

Gratuluję Wszystkim udanych wizyt u Ginów, wyników badań, nowej pracy oraz urodzin ;-)

Mamuski z problemami - oszczędzajcie się!!! Chociaż to prawda, że ciągłe leżenie może doprowadzić do szału ale jakoś to przebrniecie...

Ja dzisiaj ekspresowo przejrzałam BB bo o 14.50 mamy autobus do Wrocka i jedziemy na weekend do mojej rodzinki. To ostatni wypad do PL przed narodzinami Bejbika. Muszę nas jeszcze spakować i jakąś wałówę przygotować.

W pracy wszyscy wciąż gapią się na mój brzuch. Nie jest on wielki ale mimo to jak ubiorę bardziej obcisły sweterek to trochę widać. No i trochę mnie te nachalne spojrzenia denerwują... zwłaszcza, że większość tych osób to zupełnie obcy ludzie, który od mojej "szefowej zespołu" (czytaj: wielka papla) dowiedzieli się o mojej ciąży. Cieszę się, że jeszcze tylko do końca czerwca, potem urlopik a potem macierzyński.

Któraś z Was wspominała o wizycie u dentysty w czasie ciąży. Tutaj -w Niemcach - jest to wręcz nakazane. Postepująca próchnica zębów lub stany zapalne mogą mieć zły wpływ na Bejbiki - ale ze mnie mądrala. Od dwóch tygodni zabieram się do umówienia na wizytę :sorry: :sorry: :sorry:

Co do ciąży u mnie zauważyłam, że jak cały dzień coś robię to wieczorem plecy mnie bolą i jak już zlegnę do wyrka to nie mogę się ruszyć. I nogi zaczynają być ciężkie - po rodzince odziedziczyłam skłonności do żylaków i pewnie mnie to teraz nie ominie. Ale na wizycie powiem o tym Gince bo czytałam, że może to być jakaś "zakrzepica" :eek:

No to znikam i zamelduję się pod koniec przyszłego tygodnia. Na pewno spłodzicie miliony postów :-) :-) :-)

Życzę Wszystkim miłego weekendu i spokojnych kolejnych dni ciąży.

Do góry