reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

witajcie kochane
ja dziś jakaś taka wymęczona i obolała, oczywiście nie wyspałam się bo moja lala o 6 stwierdziła że już pora zacząć zabawę i buziakami mnie budziła, słodkie ale ja tak marzyłam jeszcze chwilkę się zdrzemnąć, udało mi się ją przekonać do zabawy i bajek na mini mini i tym sposobem wyrwałam prawie pół godzinki:-)
nie wiem czy wy też tak macie ale ja juz ostatnio czuje się coraz bardziej słoniowato, jest mi ciężko, w nocy spać nie mogę, nie moge leżeć za długo na jednym boku a każde przewrócenie na drugi bok to masakra, jakbym była jakąś zniedołężniałą staruszką:tak: a i do tego kłopoty z pamięcią;-) ech co to będzie na starość
ale sobie ponarzekałam z samego ranka:-D
dopijam teraz kaweczkę i mam zamiar doczytać co wczoraj naprodukowałyście, a jest tego tyle że :szok::szok::szok::szok:
wkleję później fotkę z okazji 30 tygodnia tylko nie wiem czy się zmieści:-D:tak:
aż się boję wchodzić na wagę a tu mnie dziś wizyta czeka i ważenie obowiązkowe:baffled:

reklama
witam:) i milego dnia zycze:)

dziewczyny mam pytanie jaki materac kupujecie?? bo tyle roznych opini slyszalam na temat materacy ze mam metlik w glowie;/

Co osoba to opinia. Ja już też w tej kwestii mam totalny mętlik w głowie. Jeszcze nie kupiłam i czuję że będzie tak że pójdę do sklepu i jaki mi sprzedawca poleci taki kupię:)

uff nadrobiłam...
Zupełnie nie jestem w stanie was nadrobić a wyszłam z domu przed 9 rano. Kompletuje wyprawkę i jako laik znów mam pytanie, co dokładnie kupujecie do przemywania pępuzka dziecka, jaki aspirator do noska, a i jaki krem do brodawek sutkowych?? Mam zamiar złożyć zamówienie w aptece a jestem zielona??
Dziś kupiłam okrycia kąpielowe, kosmetyki Hipp, pieluch tetrowe, butelkę Avent, jeden kocyk, wkładki laktacyjne, szczoteczkę do włosków i nożyczki dla małego :) teraz trzeba dalej kompletować.
ja podobnie jak dziewczyny do pępuszka mam spirytus, do brodawek Bepanthen-rewelacyjny i sprawadzony po poprzednim porodzie

Witam się po USG.
Serduszko zdrowe, zwapnienie się wchłonęło. Ptaszek nie odleciał a Pan doktor podsumował ,że "dziewczyny będą zadowolone" :-D
No i mój synciu waży już 2270g.:szok: Niby jest spory ale kolosa nie urodzę. Szyja długa i ogólnie jest wszystko dobrze.
Ze szczęścia idę małżowi auto posprzątać.

Witam nową mamusie i życzę wszystkim miłego dnia a mojej kochanej Lence udanej wizyty.
gratulacje po wizycie, super że z serduchem wszystko ok:-)

hej Dziewczyny
No niestety, nie tym razem...Betka spada.
Poprzedni wynik przekroczył 25, dzisiejszy jest 19,16... No trudno. Powiem Wam że nawet się nie smucę...Cały czas myślałam o tym, że to za wcześnie i że denerwowałabym się okropnie, że to coś skomplikuje... Próbuję się teraz dodzwonić do lekarza, bo coś mi tu jednak nie pasuje... Skoro to jest pozostałość po ciąży, to dlaczego tak długo i jakim cudem miałam miesiączkę i owulację?? Może do zapłodnienia jednak doszło, tylko się to po prostu nie zagnieździło i już... Martwi mnie tylko ten bolący jajnik...Boje się że to jakaś torbiel, albo co gorzej ciąża pozamaciczna... I wiecie co? dziwi mnie, że po zrobieniu tej bety dziś rano zrobiłam ostatni test sikany jaki miałam w domu i on wyszedł pozytywny, a ma czułość od 25...Nic z tego nie rozumiem...
kochana może tak będzie lepiej, jeszcze przyjdzie czas na maluszka, widocznie to nie był jeszcze ten moment, ale tak jak dziewczyny pisały konsultacja z lekarzem koniecznie tak dla pewności

Witam

a my dzisiaj po wizycie. Mała ułożona główką w dół i raczej się już nie obróci. W tej chwili ma 1500 g. nie wiem czy to dużo czy mało ale podobno przyrost masy bardzo prawidłowy:)

Pozdrawiam
Basia

No wróciłam

maly lezy głowka w dół,kregosłup po prawej stronie , wazy 1920g i mierzy 36cm :-)

Lena ja kupywałam po 1,80zł,ale u tego samego psrzedawcy bralam tez podklady na lozko do szpitala.
dziewczyny gratulację także dobrych wieści po wizytach, lena tobie także i super że wreszcie trafiłaś na normalna lekarkę
Witajcie.
Ja dziś trochę wyspana nawet, synio już się chyba lepiej czuje bo spał jak suseł:tak::-) Mąż wrócil wczoraj z pracy po 23:baffled: a dziś jechał już o 4:szok: niedługo zapomnę jak wygląda:-( A dziś mamy rocznicę ślubu- to już 8 lat:-) Dobrze że kolacyjkę zaliczyliśmy na tę okzaję już w sobotę bo dziś chyba niemiałby siły...

No to uciekam, będę tu zaglądać:tak: Miłego dzionka;-)

najlepsze życzenia z okazji kolejnej rocznicy:-)

anecznik i jak po rozmowie z promotorem? mam nadzieje że tym razem był o wiele milszy niz poprzednio
zdec Twoje zakupy jak zwykle powalające, chyba najbardziej z nas wszystkich szalejesz;-), a może któraś sie nie przyznaje do tego?:-D:-D

pati u mnie miesiąc temu było 12 kg na plus od początku ciąży i 4 kg w ciągu miesiąca, podejrzewam że teraz będzie podobnie

Ostatnia edycja:
Witajcie,

w końcu udało mi się z łóżka zwlec, jakaś taka słaba jestem:baffled: ciekawe co to będzie za 3-4 tyg:baffled:
Siaba, ewela - gratuluje dobrych wieści:-D
Gosia - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:-D
paula - właśnie pisałam już wcześniej, że przewracanie się z boku na bok trwa godzinę i tez mnie brzuch przy tym boli:no:
eagle - ja czuje się dokładnie jak ty:-(
julia - ja kupuje materac gryka-pianka-kokos

Gosiagro na czym malenstwo polozysz jak sie urodzi? na jakiej stronie? gryka czy kokos?

Bo widzisz kumpela mi mowila ze gryka od urodzenia a kokos dopiero od roku moze byc...a znow potem od innych dowiedzialam sie ze na poczatek kokos a pozniej dopiero po jakis 3 miesiach gryka...;/ i badz tu madry;/

reklama
Do góry