reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Witam
Benjaminko rzeczywiście trafiłaś na fajną akcje.
Szkoda, że u nas takich nie ma.
Ja mega nie wyspana przez te łydki :-(
Do tego od rana non stop brzuch mi się stawia chyba muszę iść do lekarza.
Z tego co wyczytałam w necie takie częste stawianie się brzucha może być niebezpieczne i stanowić zagrożenie w postaci skracania i rozwierania się szyjki macicy a co za tym idzie wcześniejszego porodu :-(
Zauważyłam też im więcej głaszcze brzuch tym bardziej się stawia.
Te moje głaskania chyba powodują częstsze skurcze macicy.
To co ja mam w ogóle brzucha nie dotykać???? :no:
Najlepiej jest też leżeć, bo kazdy wysiłek wzmaga skurcze.
Paranoja jakaś.
Humor mam do bani leże i wyje wszystko mnie dobija już.

wiesz powiem Ci że z tego co wiem to właśnie mówią żeby za często nie głaskać brzuszków bo właśnie wzmagają skurcze macicy mówią że lepiej pogłaskać mniej a np.rękę trzymać na brzuchu zamiast głaskać tak często ....

reklama
Beniaminka gratulacje - napewno bedzie wymarzona dziewczynka, i jeszcze ta wygrana , lepiej byc nie moze

Witam
Benjaminko rzeczywiście trafiłaś na fajną akcje.
Szkoda, że u nas takich nie ma.
Ja mega nie wyspana przez te łydki :-(
Zauważyłam też im więcej głaszcze brzuch tym bardziej się stawia.
Te moje głaskania chyba powodują częstsze skurcze macicy.
To co ja mam w ogóle brzucha nie dotykać???? :no:
Najlepiej jest też leżeć, bo kazdy wysiłek wzmaga skurcze.
Paranoja jakaś.
Humor mam do bani leże i wyje wszystko mnie dobija już.
Wiesz ja tez czytalam na forum, ze polozne nie pozwalaja glaskac brzuszka bo to wywoluje skurcze, ale ile w tym prawdy to nie wiem, ja na te bole mam przepisany magnes w konskiej dawce 2x 150 mg

Buzialki niedzielne:tak::tak::tak::tak:Dziękujemy za gratulacje. Janek od razu więcej kopi, jak przestaliśmy do niego mówić Tosiu hihih:tak::tak::tak::tak:widocznie stwierdzał, że to nie do niego mowa, bo przecież on jest stuprocentowym facetem:tak::tak::tak::tak::tak:
Młodym mężatkom składam najszczersze gratulacje i życzę pięknej przygody w odkrywaniu siebie na wzajem i kochaniu się z dnai na dzień coraz mocniej:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas Jacek dostał gorączki:-:)-:)-( i nie wiem, czy to od zębisk, czy gardło, teraz śpi, po nurofenie, jak się obudzi kontrola temp. i zajrzę mu w tą małą paszczę;-);-)jak sobie da oczywiście, bo jak zęby to półbiedy, ale jak gardło to pewnie antybityk będzie:-:)-:)-(

Beniaminka - powiem Ci, że jak przeczytałam Twojego posta o tej całej aukcji to rogal mi się zrobił ogromny na buzi :D Taka jakaś radość i pozytywne emocje biją z niego - coś niesamowitego :)

Dziewczyny jak przeczytałam o tym głaskaniu brzuszka to pomyślałam sobie, że dobrze, że narazie nie głaszczę swojego :D Czasem go dotknę, ale to bardzo rzadko. Pewnie gdy brzuszek urośnie to i częstotliwość się zwiększy! :)

Uciekam gotować obiadek i zbieramy się z mężem do znajomych. Taki piękny dzień - szkoda w domku siedzieć!

Produkujecie niesamowicie dużo - w pracy mam więcej czasu to nadrobię wszystkie posty ;P

Miłej niedzieli i ucałujcie swoje kruszynki :D

Nic postaram się nie głaskać mojego dzidolka no nie wliczając wmasowywania kremu na rozstępy.
Zmykam się trochę dotlenić bo w domu już dostaję kota.
Nawet jabłka z cynamonem podduszone na miodzie i podane z bitą śmietana nie poprawiły mi humorku.

Pati26, olcia23, pysia_23, KasikN82, dorotka.1, onionek , skrzat, Beniaminka, beti14011984, Ritka, agamati1, sylwia781122, Kerna, ollga , wstretnamalpa , Taka_ja , monia.gryc , calineczka27, magdah , gosia211, tosia1, 22marietta, paulka24 , Kasias88 , myszka6184, KasikN82, JolaMi Pisze juz jako mezatka :) Kochane bardzo wam dziekuje za kciukaski i zyczenia - mam nadzieje ,ze nikogo nie pominelam :) Ślub był piękny ,normalnie bajka hehe nie obyło się bez śmiechu i przygód ale było pięknie. Juz ogarneliśmy domek i jest az albo tylko jedna sciana do malowania hehe. Teraz tylko zmiana wszystkich dokumentow czyli mniej przyjemna strona ślubu i juz oficjalnie wszedzie bede miala zmienione nazwisko heh . Zmeczona ale szczesliwa , zdjecia ze ślubu bede miala jutro albo we wtorek wiec tak jak obiecalam wstawie , wstawie tez swoj brzuszek bo jest juz spory heh :) Gratuluje poznania plci i udanych wizyt oraz witam nowe mamy.

Pati26, olcia23, pysia_23, KasikN82, dorotka.1, onionek , skrzat, Beniaminka, beti14011984, Ritka, agamati1, sylwia781122, Kerna, ollga , wstretnamalpa , Taka_ja , monia.gryc , calineczka27, magdah , gosia211, tosia1, 22marietta, paulka24 , Kasias88 , myszka6184, KasikN82, JolaMi Pisze juz jako mezatka :) Kochane bardzo wam dziekuje za kciukaski i zyczenia - mam nadzieje ,ze nikogo nie pominelam :) Ślub był piękny ,normalnie bajka hehe nie obyło się bez śmiechu i przygód ale było pięknie. Juz ogarneliśmy domek i jest az albo tylko jedna sciana do malowania hehe. Teraz tylko zmiana wszystkich dokumentow czyli mniej przyjemna strona ślubu i juz oficjalnie wszedzie bede miala zmienione nazwisko heh . Zmeczona ale szczesliwa , zdjecia ze ślubu bede miala jutro albo we wtorek wiec tak jak obiecalam wstawie , wstawie tez swoj brzuszek bo jest juz spory heh :) Gratuluje poznania plci i udanych wizyt oraz witam nowe mamy.

no to super że wszystko się udało :)teraz będziesz miała co wspominać :)
jeszcze raz wszystkiego naj naj na nowej drodze życia :)

my właśnie wróciliśmy od mamy ale się objadłam no szok heheh a teraz poleże juz nic dziś nie robię tylko się wyka[pie i leniuchowanie :)

reklama
Ale się wkurzyłam:angry:, wcięło mi posta:angry:

Hej dziewuszki :-)

Witam serdecznie nowe koleżanki, ależ nas przybywa! Bociany odlecą a nam narodzą się we wrześniu maluszki, ciekawe jak to możliwe ;-)
Miałam wczoraj wspaniały dzień, wyszło spontanicznie....Usłyszałam w Radio Plus o akcji , która się odbędzie w Sosnowcu w Plazie "Szczęsliwe Macierzyństwo" organizowanej przez Fundację Odety Moro-Figurskiej Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Oferowali możliwość wykonania min USG 4D , konkursy i mnóstwo porad, pokazów.
Pojechaliśmy z TŻ około 15 i odrazu zapisaliśmy się na USG 4D, okazało się że jest ogromna lista kolejkowa, zaproponowali USG 2D, ale ja się uparłam, że poczekam ;-)
W tym czasie, oglądaliśmy wszystkie stoiska związane z macierzyństwem, opieką, modą, pielęgnacją dziecka. Bardzo przypadły mi do gustu pokazy wizażu dla przyszłych mam, czyli dla mnie ;-) Ciuszki prezentowała firma HappyMum ( Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe. ) - znałam te ubrania z netu, ale nie odważyłam się nic zamówić, ale tam obejrzałam te ubranka na żywo i przymierzałam. Dziewczyny , one są rewelacyjne- w gatunku, kroju, szyciu....Super. I zachorowałam na kilka szmatek, są drogie przyznam, ale coś wybiorę bo leżą fantastycznie i co ważne sa polecane do noszenia także bez brzuszka i sa śliczne.
Czekaliśmy około 1.5 h zwiedzając, oglądając stoiska, wszyscy bardzo mili, częstowali wodą mineralną, wygodne fotele dla mamuś, czasopisma za friko, odpowiedzi specjalistów na wszelakie pytania. No raj dla ciężarówek :-D
I najważniejsze, USG - na 70 % mamy dziewuszkę , jestem przehappy :-D Ale jeszcze zostaje 30% wiec spokojnie, może będzie słodki synuś ;-)
Maluszek ma 260 gr, słodko bawił się noskiem, zadzierał go paluszkiem, wyglądało to przesłodko, i wyjątkowo sie wiercił , bo mamuska pojadłą wielki talerz naleśników z truskawkami i serkiem tuż przed badaniem, tam w markecie. I nie mam łądnego ujęcia dzidzi 3D, bo sa ruszone, ale za to 2 krótkie filmiki, igraszek bejbika.
I na koniec wygralismy nagrode główną w konkursie pytan, odpowiedziałam na pytania i mamy cudną wanienkę ze stelażem, termometrem i korkiem firmy DisneyBaby. Jest cuuudna, stoi teraz na środku pokoju i się nią zachwycamy i cieszymy jak dzieciaki :-D

Dziewczyny polecam, jak bedzie taka akcja jedzcie, bo naprawdę warto ! :-)Były tez pokazy noesznia dzieci w chustach, zainteresowałam się tym bardzo.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę , bajkowej niedzieli ! :-)

Beniaminko gratuluję córuni:-)
I chyba zacznę słuchać Radia Plus(ha, ha). A tak serio to fajna nagroda Ci się trafiła, zawsze jeden zakup mniej. Te ubranka o których piszesz od razu obejrzałam, też mi się podobają, ale ciut za drogie.

Buzialki niedzielne:tak::tak::tak::tak:Dziękujemy za gratulacje. Janek od razu więcej kopi, jak przestaliśmy do niego mówić Tosiu hihih:tak::tak::tak::tak:widocznie stwierdzał, że to nie do niego mowa, bo przecież on jest stuprocentowym facetem:tak::tak::tak::tak::tak:
Młodym mężatkom składam najszczersze gratulacje i życzę pięknej przygody w odkrywaniu siebie na wzajem i kochaniu się z dnai na dzień coraz mocniej:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas Jacek dostał gorączki:-:)-:)-( i nie wiem, czy to od zębisk, czy gardło, teraz śpi, po nurofenie, jak się obudzi kontrola temp. i zajrzę mu w tą małą paszczę;-);-)jak sobie da oczywiście, bo jak zęby to półbiedy, ale jak gardło to pewnie antybityk będzie:-:)-:)-(
Zdrówka życzę Jacusiowi. Oby to chodziło o ząbki.

Korba mnie to 2 razy nawet wymieniłaś:-D więc jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego

A ja już po kolacyjce, tylko jeszcze prysznic i chyba lulu.

Do góry