reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

Cześ dziewczynki. Zaglądnelam czy aby któraś z was już się nie rozpakowała, ale widzę, że dzidzie zdyscyplinowane cierpliwie czekają. Ale dużo nowych czerwcóweczek przybyło, juz się tu gubię.
A ja właśnie straciłam szanse na dzidzię w tym roku, trochę mi smutno, bo myślałam, że może jednak grudzień.... Cos tak w nas ostatnio entuzjazmu brak. Człowiekowi nie w głowie staranka, jak tu takie tragedie się wydarzają. Za to mój synek dostał się do przedszkola, co u nas w Krakowie było nie lada wyczynem. Poza tym kupiliśmy dzisiaj synkowi rowerek (pierwszy w życiu i od razu 16'') i młody choc ledwo sięga do pedalów, to po godzinie nauki załapał o co chodzi i elegancko na nim śmiga.
Pozdrowienia dla waszych brzuszkowych pociech, dobrego samopoczucia do samego końca ciąży, bo zaczyna się wam ten najmniej przyjemny okres wyczekiwania, kiedy różne dolegliwości daja o sobie znać i chciałoby się juz maleństwo mieć po tej stronie. Trzymajcie się ciepło.

reklama
jezu dziewczyny jak ja już bym chciała :/ poważnie, mam nadzieję, że skończę 37 tc i od razu po zdjęciu pessara mnie ruszy. chcę ju Małego mieć przy sobie i go męczyć, rozpieszczać, tulać i nie spuszczać z oka.. to będzie dłuuuugi maj, co :(?

w ogóle to śniło mi się, że 2 z Was urodziły ;) nie pamiętam dokładnie która druga, ale na stówę pierwsza - nie pamiętam tylko nicka :( - dziewczyna z filiżanką na zdjęciu w avatarze ;) ale to był przyjemny sen :) i może dlatego tak mi się już zachciało ;p

Witam raniutko
dziewczyny mam do was pytanko , bo mi ostatnio lekarz powiedział że mam mało wód płodowych na granicy dolnej normy, czy któraś z waz tez tak ma i co można zrobić żeby było ich więcej?

AniaCh83 mój dzieciaczek miał w 32 tyg 2300g i ginka powiedziala tylko że bardzo ładnie rośnie, że ładna waga. Nie było rozmowy o cesarce:no:no, chyba że się nie odwróci bo teraz leży poprzecznie:baffled::baffled:

Gratuluję wszystkich udanych wizyt:tak:jak tak czytam, jakie duże juz nasze maluszki, to myślę sobie jak na początku przeżywałyśmy każdy milimetr więcej...:-D:-D:-D Jak to szybko zleciało.

Ja ciągle w biegu, bo nadal załatwiamy sprawy kredytowe...mam już naprawdę dosyć:eek:Oby tylko wszystko się udało:tak:

Poza tym słoneczko dzis pięknie świeci:-)Miłego dnia:-):-)

Magda M słyszałam gdzieś że należy dużo pić...ale czy to prawda, nie jestem pewna...lekarz napewno będzie to kontrolował więc spokojnie:tak:

Ewitka jak miło że się do nas odezwałaś:tak:przykro mi że nie zostaniesz tegoroczną mamą, ale wierzę że dzidziuś sam wybierze najlepszy moment. Trzymam kciuki kochana;-)

Witam raniutko
dziewczyny mam do was pytanko , bo mi ostatnio lekarz powiedział że mam mało wód płodowych na granicy dolnej normy, czy któraś z waz tez tak ma i co można zrobić żeby było ich więcej?
Ja też mam mało (zresztą co lekarz to inaczej mierzy...eh), ale w normie - i tyle wiem, że nie jest to małowodzie więc nic się z tym nie robi :-).

Witajcie brzuchatki,
Najlepsze jest to ż♣e ona nie miała komórki i jakbym nie wróciła to by tak siedziała do 22.30 jakby mój mąż wrócił :) nadal żałuje że wróciłam, a moja mama mówi że jestem cholernie podła, ale co ja na to poradze że nie cierpie tej baby

Nieźle urządziłaś teściową:-D:-D Widać że średnio za nią przepadasz:-)

ewitka miło że do nas zaglądasz:) Ja też Ci życzę aby aniołek do Ciebie powrócił jak najszybciej, ale widocznie ktoś tam na górze chce żeby najwcześniej było to w następnym roku

Magda_M a musiałaś Żórawskiemu powiedzieć żeby Ci zmierzył poziom wód, czy sam to zrobił?

Idę zaraz chyba do laboratorium, bo jutro wizyta a wypadałoby wyniki zrobić:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie brzuchatki,

Nieźle urządziłaś teściową:-D:-D Widać że średnio za nią przepadasz:-)

ewitka miło że do nas zaglądasz:) Ja też Ci życzę aby aniołek do Ciebie powrócił jak najszybciej, ale widocznie ktoś tam na górze chce żeby najwcześniej było to w następnym roku

Magda_M a musiałaś Żórawskiemu powiedzieć żeby Ci zmierzył poziom wód, czy sam to zrobił?

Idę zaraz chyba do laboratorium, bo jutro wizyta a wypadałoby wyniki zrobić:-)

sam to zrobił

Witajcie:)

Troszkę mnie nie było - już standardowo "porwały" mnie sprawy wykańczania mieszkania ;). Na szczęście wszystko co nam do życia potrzebne już mamy więc teraz tylko pozostało przetransportować rzeczy i się rozłożyć ;). Część już mamy w mieszkaniu, reszta czeka na czas wolny.
Na razie jest wieeeelki bałagan, co mnie nieźle przeraża - dobrze, że mam jeszcze 2 miesiące do narodzin córeczki, więc powinnam zdążyć ;)

Magda_M - ja też miałam mało wód płodowych (dolna granica) przy ostatniej wizycie i lekarka zaleciła dużo odpoczynku, mało wysiłku i picie około 2-3 litrów płynów dziennie ;)
W piątek idę na kontrolę - zobaczymy jak wygląda sytuacja.

Ewitka - przykro, że w tym roku juz się nie uda;(, trzymam kciuki za 2011!!!

reklama
Witajcie z rana!
Dziecko do przedszkola odstawione pora na śniadanko i kakao przed pracą:tak:
Ginek wczoraj przepisał mi witaminki B 12 niewiem na co i po co one są zaraz poczytam w necie ale pisze na nich że to sproszkowane drożdze piwne więc stwierdziłam że to pewnie z braku piwa w ciąży mi przepisał:-Dtrzeba to uzupełnić tabletkami:-Dale już niedługo to znaczy niewiem ile potrwa karmienie to się nadrobi:-)

Do góry