reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Corka w ubranku 10,9 kg i 81 cm-czyli jakos szczegolnie nie powiekszyla ostatnich pomiarow.Zaszczepiona wreszcie,tylko troche zakwilila:tak:

reklama
Gratki dla Natalki!! No teraz zacznie Ci sie rozbój Mitolica:-D

Ja z nowych umiejetnosci Maji to moge sie pochwalic przede wszytskim tym ze zaczela w koncu COŚ mowic- wiem ze wasze dzieciaki takie słowka mowia od dawna ale jak na jej dotychczasowe bulgotanie to postep spory. Mowi tata, mama i baba ze zrozumieniem, oprocz tego ma faze ostatnio na pępek i mowi dotykajac go "pepe". No i w sumie tyle :-p Oprocz tego zaczeła biegac i jeszcze co mnie bardzo przeraza nauczyla sie wdrapywac na coraz wyższe meble- umie juz wejsc na krzesla w kuchni i po nich na stół:baffled: W ogole widze ze ruchowo to jest niesamowicie sprawna, potrafi wejsc na nizsze schodki tak normalnie bez kucania, ostatnnio tez ciagle stoi na jednej nodze i wyglada jak bocian:-D i fajnie tańczy, juz nie tylko trzęsie dupka jak na pocztaku ale jakies obroty, trzepanie głowa, no komedia:-D

Gosiu- mój Szymon już od 4 miesięcy :szok::szok::szok:ma fazę na pępek i też mowi "pepe" :-Di do tego jeszcze z całej siły wpycha nam palucha w pępek:dry:

O nie to Majka dopiero ostatnio zauwazyla pępek. Drugim hitem jest pipuśka- jak tylko jej sciagne papmersa to ładuje tam łapy aż mnie cos w dolku skreca, grzebie sobie jakby cos znalezc chciała:-D a mine ma przy tym jakby kosmos badała, tak marszczy brwi groźnie:-D No i ma jeszcze faze na cyce ale to juz od dawna, tylko ze wczesniej mnie molestowała przy karmieniu, a odkad jej nie karmie to jak tylko Artur sciagnie koszulke to biega za nim i go maca :-p:-p oj co niej wyrośnie to wole nie myslec;-)

Gosia moja Zocha też pępek dawno mówiła nawet o tym piałam na forum, chyba dzieciaki to słowo lubią bo im je łatwo wypowiedzieć.
A moja Zośka dzisiaj dorwała Oskara pudełko, w którym trzyma takie szklane kolorowe kulki (to jest jakaś gra 100 mniejszych kuleczek jedna większa) pooglądała je i poleciała do półki, na której są jej ksiązeczki, wyjęła sobie książeczkę "Chwalipietą" i zaczała oglądać, otworzyła na stronie gdzie jest taki wers " A ja mam nowe kulki róznokolorowe, A wy nie" i mi pokazuje, ze ona tez ma kulki. Byliśmy z meżęm w szoku ze ona już tyle potrafi skojarzyć, w ogóle codziennie widac teraz jak się dziecko rozwija, ile już rozumie, każdy dzień niesie cos nowego to jest fascynujące

reklama
Miotlica gratulacje dla Natalki:tak:

A moj Szymko ugryzl dzisiaj mojego m w sutka,moj m troche krzyknal a Szym o jeje:-D:-D:-D

Szym tez duzo rozumie i tez troche mowi:-).
Tata,mama,dej,baba,nie,taaa,ide,jade,dzidzi,tie(czesc)papa,ufff,uff(tak pies szczeka) mial,mial(kot miauczy) dzie(gdzie)...ma(nie ma) i pokazuje jeszcze raczkami,be,be(jak cosw zle zrobi) buch(jak cos upadnie).....no i nie pamietam co jeszcze......

Nie wiem czy to duzo czy malo....

Do góry