reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

zdec-Ja już też się w farme wciągnełam od tygodnia hoduje zwierzaczki uprawiam pole i takie tam:-)
perfecta-to dobrze że piszesz o bródnowskim ok bo przecierz też się tam wybieram a niewiesz jak to jest z tym kołem porodowym bo myśle żeby może na tym urodzić:sorry2:

reklama
Hej.
Dzisiaj mam wizytę na 16:20 i już doczekać się nie mogę...
Miejsca mnie mogę sobie znaleźć...Ciekawe co mi powie ginek....
Kasiulka gratulacje!!!!

:crazy: Wcielo mi calego posta :angry:

Witam ze slonkiem :-)

Zdec wszytsko zalezy od regulaminu pracy, jedni kaza wybierac do konca roku, jedni do konca marca a inni olewaja, z tego co mi sie obilo o uszy to nie przepada przez 3 lata

Lena ja wracam pod koniec roku albo na poczatku zaleznie od tego jak wypadnie z oblicznen. Znaczy macierzynski 9 dni urlopu z 2009 i caly 2010, chyba ze ustale inaczej z pracodawca i bede pracowac po pol miesiaca. Moja praca to glownie pomiedzy 5 a 20 reszte mozna zrobic pozniej ;-) z Olem sie sprawdzilo wracalam jak mial 3 miesiace i szybko sie przyzwyczail ze mama znika ale wraca a polroczny bobas jest bardziej swiadomy moze byc ryk...

Stella ja zawsze mowie ze do kabrio to musialabym sie ogoloc na lyso:rofl2: nie dla mnie ten wiatr we wlosach

Gryzka witam w swiecie spacerujacych w upale :)) a jak Twoje prasowanie ja juz na finishu :))

Zdjecia maluszkow sa przeslodkie moze jak sie napatrzymy to naprawde nasze wyjda

Ja mam dzis plan na skonczenie prasowania, przeniesienie ubran Ola do jego szafy przez co zwolni sie komoda i upchanie Eryczowych do komody, moze sie zmieszcza.

Pozdrawiam milego dnia

Witam wszystkich! u mnie nocka spokojna, jeden kursik na siku i tyle:-( a myślałam że po wczorajszym pobolewaniu brzucha coś się ruszy a tu nic.. jeszcze gin mnie dobił:wściekła/y: w 35 tyg jak byłam mówił że daje mi maks 2-3 tyg do końca i wczoraj powiedział to samo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nic się nie dzieje, szyjka miękka przy kręgosłupie(czy jakoś tak!)ale jestem zła:wściekła/y::no::angry:myślałam że może powie mi żebym się już do końca spakowała bo lada moment może być poród a tu tyle mam jeszcze czekać:crazy::szok: :-D ehh. Postanowiłam wczoraj że przestaje sie tym przejmować i jak mnie ktos obcy zapyta który to miesiąc to powiem że 6!!!!!:rofl2::rofl2::rofl2: ale przypomniało mi się ze na forum została nas garstka, większość cieszy się już maleństwami wsród znajomych też już wszystkie urodziły tylko nie ja i znowu złapałam doła :-D śmieszny dól.hihih a tak poza tym na wizycie ok, malutka wazy w przybliżeniu 3030g wiec jest ok no i jeszcze dowiedziałam się że mojemu dziecku jest dobrze w brzuchu ahhh niby dobrze ale mogła by już wychodzić.:tak: znowu się rozpisałam.
Tak odnośnie tej uprzejmości moherów itp to u mnie jest to samo... patrzą jakby kosmitę zobaczyli no ale wczoraj byłam miło zaskoczona bo w carrefourze kasjerka wyszła zza kasy i mnie zawołała i wszystkim kazała mnie przepuscić:-D:-D wszystcy mieli takie miny:szok: hih a jeden Pan wyskoczył z tekstem do mnie: jakby Pani wiedziała co ja dziś cały dzień robiłem... hahha niewiele mnie to obchodzi.

Rozmawiałam przed chwilką z moją mamą i mówie że wszyscy rodzą tylko nie ja a ona na to: No Ola przecież nie będziesz całe życie w ciąży chodzić:-) to mnie pocieszyła.

Miłego dnia wszystkim!

witam się z rana:tak:

czy u Was też jest taka paskudna pogoda?? w Toruniu leje niemiłosiernie, jest burza i wogóle jest szaro jak po 21.00 po 5 jak wstałam było ładniej...jestem niezadowolona bo nie będę mogła wyjść na spacer:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Co jak co ale dużo nas już nie ma... lista czerwcówek jest duża ale śledzących na bieżąco jest nas niewiele. A dziewczyny które już się rozpakowały mają nas tak naprawdę gdzieś, są szczęśliwe że już mają swoje skarbki i rozmawiają po między sobą... a ja je tylko podczytuję i aż mnie zazdrość zżera... hehe!
Kasiek to nie jest tak że mamy Was gdzieś:baffled::no::no::no:poprostu przy dziecku jest trochę mniej czasu, ale ja Was cały czas podczytuje:tak: jedynie na wątku drażni mnie:-D Wasza dieta;-) grille, truskawki, pyszne ciasta...ajć to boli:-(

Ja też "normalny" powrót do pracy planuję po macierzyńskim i wszystkich możliwych urlopach:-) Ale pewnie znając mnie to w między czasie będę pracować;-)
A powiedzcie mi co do tych urlopów? Czy jak teraz jesteśmy na zwolnieniu lekarskim to normalnie liczy nam się urlop? I czy jeżeli w zeszłym roku nie udało mi się wykorzystać urlopu (bo byłam już na zwolnieniu) to jeszcze go mam, czy już mi przepadł nieodwracalnie?
będziesz mogła wykorzystać urlop i za ten rok i za poprzedni:-):tak::-)

Witam, wreszcie nadrabiam zaległości, choc o górnolone określenie ;)
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią i ja przyłaczam sę do nich....Z Helenką jesteśmy już w domu. Na świa przyszła po zaplanowanym cc 2 czerwca z wagą 3650 i 53 cm długości ;-) Pozdrawiam i trzymam kciuki za nierozpakowane przyszłe mamy!
GRATULACJE:-)

cześć dziewczyny :)

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią :) Tylko pozazdrościć:-). A wasze dzieciaczki są prześliczne.

mało się ostatnio oddzywam ale zabiegana jestem, staram sie jednak w miarę podczytywac.

Dziś coś nie mogę spać :wściekła/y: chyba przez te upały.Okna pootwierane a wogóle tego nie odczuwam.

mam dzisiaj wizytę, ciekawa jestem co mi powie.
Odebrałam wyniki na paciorkowca i niestety też mam to badziewie ale najwazniejsze ze wiem że to mam.

Przesyłam pozdrowionka
powodzenia na wizycie!!!oj faktycznie było gorąco w nocy, pewnie spać nie mogłaś przez tą zbliżającą się burzę:crazy:
gdzie będziesz rodziła?jeszcze w Toruniu, czy już w Szczecinie?

ciekawe czy u was tez tyle osob az sie zabija w busach i tramwajach zeby ustapic wam miejsce siedzace.bo w tym poznaniu pelnym burakow nikt ci nie wstanie. studenciki nagle gleboko zaczytani w ksiazki, mezczyzni gapia sie w okno, kobiety udaja ze nie widza,a mohery by mnie jeszcze stratowaly byle rozplaszczyc tylek na te 10min na krzesle,ale stac w kosciele i na plotach pod domem moga godzinami :wściekła/y:oj bylo mi ciezko wczoraj jak jechalam do lekarza.tlok i duszno,chcialoby sie usiasc,ale nie ma jak.
ja zauwqażyłam, że jedynymi osobami, co mnie w kolejce w sklepie przepuszczą czy miejsca ustąpią to panowie mniej więcej w moim-naszym wieku, pewnie sami niedawno mieli żony w ciąży

a mohery, a w toruniu ich dużo, to wtórną ślepotę mają chyba

a u mnie dziewczyny było różnie jeśli chodzi o jazdę autobusem lub tramwajem to prawie zawsze mi ktoś ustąpił-nawet moherowi to się zdarzyło:-D:szok::-D fakt w kolejkach w sklepie już gorzej, zawsze swoje odstałam...

kajdusia powodzenia w "wypędzaniu":-D a Małgosia już całkiem spora:tak:
Klementinka słodki ten Twój Jasiek:tak: a jaki maleńki! powodzenia w karmieniu:tak::tak::tak:
liliti wkońcu w domku:tak: cieszę się że Mała dobrze zniosła podróż i super że tak przybiera na wadze:tak:
marta_wPerfecta gratulacje:tak: zdrówka dla maluszków
paula24211 wkońcu się doczekałaś!!! wielkie gratulacje!!!

eagle- no przeciez jestem i pisalam pare postow wstecz :)

ewela- nie bylam.. jakos głupio mi w koncu obca osoba jestem.
mnie Lencja odwiedziła i było mi bardzo miło, ja leżałam po cesarce a ona na patologii;-)
zaraz wkleję wczorajszego smsa od Lencji

reklama
A mi od wczoraj się znowu strasznie brzuch napina pare razy na godzine twardy jak kamien no i nawet coś z tyłu przy tym zaczyna boleć może by coś sie wkońcu rozruszało:baffled:A malutka coraz mniej się rusza tylko od czasu do czasu się przeciągnie tak mocno że aż boli kurcze że tez takie duże bobaski się w tych brzuszkach mieszczą mój to nie jest zbyt wielki to musi być nieżle tam pozwijana.No pora się zbierać do pracy a gorąco u mnie tak że żar leje się z nieba dobrze ze w pracy klima to troche się schłodze bo poce się jak świnka:no:
zdec-naprawde żeby na jabłka czekać 12 godzin!!!

Do góry