reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

a i dziewczynki czytałam, ze kwasy DHA sa polecane w ciąży, szczególnie w ostatnim trymestrze.. kwas ten ponoć wpływa na rozwój mózgu maleństwa... wiecie cos na ten temat??? kupić??? oczywiście dopiero w sobotę :-D
ja w ostatnim trymestrze I ciąży brałam PRENATAL DHA i teraz też kupiłam i będę brać. on kosztuje ok 30 zł za 30 tabletek

Ritka, no to będziesz miała parkę - super ;-)

Co do dzisiejszego tematu ilości dzieci to my nie planujemy. Ile Bóg da :-)
Mówicie, że 3-4 dzieci jest dziś traktowane jako patologia. Ja mam wrażenie, że nas przez to że będziemy mieli drugie już traktują jak nienormalnych... Co raz słyszę, że po co było kończyc 2 kierunki studiów żeby teraz siedzieć w domu i zmieniać pieluchy... Ale ja mam to gdzieś, ważne, że jestesmy szczęśliwi ;-) ;-)

reklama
Akderk- to masz termin dokładnie taki jak ja.
Wiadomo ruchy maluszka rekompensują co nie co, ale czasem mam dość i już bym chciała mieć 9 m-cy za sobą.
Żeby ta ciąża była taka lajtowa jak 2 poprzednie to mogłabym w niej trwać i 36 miesięcy, ale ta zupełnie inna, bardziej dokuczliwa no ale cierp ciało jak się ciąży chciało :-D

odebrałam dzisiaj wyniki i chyba zanosi się na to że dołącze do słodkich mamusiek :-( mam jednak nadzieję że tak się nie stanie do tego mofrologia do bani...

oj Tosia!mam nadzieje, ze jednak jedzenia do piatku Ci starczy i nie bedziesz glodowac?;)jakby co, zajrzyj do lodowki tesciow!niech sie na cos przydadza;)

Akderk - usmialam sie przez Ciebie, bo zamiast wysypac przeczytalam wyspac!i nie wiedzialam o co chodzi?wyspac sie do 15 wrzesnia?nakaz od lekarza?a swoja droga moze to nie glupie?pozniej ze spaniem bedzie ciezko!

Pysia - nie wariuj z tymi oknami!jak Cie nozki bola, to lez!!!!!przez okna w piwnicy i tak nikt nie wyglada;)

Justyna - nie przejmuj sie , dopoki nie skonsultujesz tego z lekarzem?

a wlasnie gdzie jest Karolina?ona tez martwila sie wynikami?

Powoli zbieram sie na wizyte. Ale ciężko w tą pogode wszystko wokół siebie zrobić. Przed chwilą jak sie ubrałam oblały mnie siódme poty, leje sie ze mnie jak z kranu przez tą duchote. W aucie to sobie przeciąg zrobie.
Odezwe sie po wizycie.
Witaj Akderk!

znalazłam plusa z wyjazdu M... bedę jeść, ale tylko dopóki będę miała coś w lodówce.. potem przestanę..a co??!!! więc może przytyję tylko dużo zamiast mega dużo :-D
a i dziewczynki czytałam, ze kwasy DHA sa polecane w ciąży, szczególnie w ostatnim trymestrze.. kwas ten ponoć wpływa na rozwój mózgu maleństwa... wiecie cos na ten temat??? kupić??? oczywiście dopiero w sobotę :-D
Moja ginekolog polecila mi brac Feminatal z DHA, wlasnie mi sie skonczyl a kosztuje ok 55 pln :szok: wiec narazie biore zwykly feminatal - bo taki mialam jeszcze w szafce ;-)
Jestem wykonczona ta duchota, moj kot tak samo.. juz sam nie wie, gdzie ma sie polozyc. Do tego ma gorace uszy i juz myslalam, ze to moze goraczka, ale chyba na maxa sie przegrzal w ta pogode biedaczyna.

Załączniki

• 1..jpg
    1..jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 33
Moja ginekolog polecila mi brac Feminatal z DHA, wlasnie mi sie skonczyl a kosztuje ok 55 pln :szok: wiec narazie biore zwykly feminatal - bo taki mialam jeszcze w szafce ;-)
Jestem wykonczona ta duchota, moj kot tak samo.. juz sam nie wie, gdzie ma sie polozyc. Do tego ma gorace uszy i juz myslalam, ze to moze goraczka, ale chyba na maxa sie przegrzal w ta pogode biedaczyna.

Ja też biorę feminatal z DHA tylko mój lekarz kazał mi brać go od 2 trymestru...

A kotek jest super ale szkoda że tak się męczy w upał

W ubieglym roku podczas upałów obkładalismy go wilgotnym recznikiem ..

i jeszcze a propos witamin.. ja biore feminatal, ktory zawiera 800 µg kwasu foliowego i zelazo ( tardyferon ) z kwasem foliowym 0,35 mg w jednej tabletce... Czy mozna w ogole przedawkowac kwas? Orientuje sie ktoras?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry