reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

Witam Wszystkie mamusie:*

U mnie jakos sie kreci..nie mam kiedy poczytac was bo ciagle cos do zrobienia w domu. Ostatnio skosilam trawke i chyba przesadzilam bo pol dnia sily nie mialam..upal taki ze wczoraj pomoczylam nozki w jeziorze..woda zimna ale o dziwo nie mam dzisiaj kataru:)

Wczoraj kupilam 3kg truskawek i tyle zjadlam ze smietana ze ledwo sie ruszalam:)

Moj nowy piesek (ten przygarniety) juz sie zaklimatyzowal u nas i nie ma mowy zeby sobie poszedl:) niestety nie lubi kotow przez co moje siersciuszki chowaja sie po ogrodzie i tam musze im nosic jedzonko heh..

synek moj kochany ma takie upodobania ze w ciagu dnia malo sie odzywa a dzisiaj ok 4 rano zaczal urzadzac sobie balety w moim brzuchu:D i tak do 7 az wstalam do pracy.

Widzialam ze mcdracula sie obronilas:) GRATULUJE:) i przyznaj ze nie jest tak zle na obronie..ja swoja wspominam bardzo dobrze i byl to najlatwiejszy egzamin podczas calych 5 lat:)

dokładnie masz rację :-D i jeszcze na żaden egzamin tak malo się nie uczyłam :-p no ale stres był, ja bardzo nie lubię takich wystąpień :zawstydzona/y: no ale już mam to za sobą :-)

Skrzat, ale mi chodziło o rozmiar 1, bo kupiłam już jumbo pakę 2 i teraz nie wiem ile trzeba tych najmniejszych ;-)

reklama
To pytanie powinnam chyba zadać na wyprawkowym, ile potrzeba pieluch 1 ? wystarczy małe opakowanie czy jakaś jumbo paka?
policz sobie tak:
11 kupek na dobe....czyli na tydzień potrzebujesz około 75 pieluszek:-D:-D:-D:-D chyba jedna paczka to mało i dzieci jednak aż tak szybko nie rosną...a kupek robia mega dużo:-D:-D:-D
Wydaje mi się, że około 3 paczki to możnaby się zaopatrzyć...a ja nawet jak jużmały wyrastał mi z pieluch a miałam jeszcze w paczce to po prostu luźniej zapinała i jakoś się dało do ostatniej wytrzymać.

Ufff jak goraco. A tu jeszcze trzeba wysilac mozgownice;-)
Justynka trzymam kciuki i wracaj szybko
Malgos moze zwierzaki za jakis czas sie do siebie przyzwyczaja;-)
Znow mi robicie ochote na te truskawki. Chyba dzisiaj zjem na obiadokolacje z ryzem.
msdracula gratuluje obrony!!! Ochh jakie to bylo fajne uczucie tuz po egzaminie:-) Ja wspominam swoja bardzo milo.
Misiaaka ale Ci dobrze. Ja chetnie tez zdjelabym swoje ciuchy i posiedziala w samych gatkach. Jednak w pracy mi nie wypada;-) No, ale mam krotka spodniczke dzinsowa. Kupilam w sklepie z odzieza ciazowa, ale w sumie nie byla taka droga 60 zl, a chodze w niej od kwietnia prawie non stop. Takze wysluzy sie.
Dzidzia szaleje od okolo pol godziny i trudno mi sie skupic na pracy:-)

a ja jedynek (czyli newborn) miałam tylko jedną paczkę, a później już kupiłam 2 (one są od 3-6kg o ile dobrze pamiętam) więc tak naprawdę już po urodzeniu można założyć. Także myślę że dwie paczki newborn i dwie paczki dwójek na miesiąc wystarczy, no może na 3 tygodnie.
ja też w pracy więc nie wypada biegać na golasa, ale mam wiatraczek i jakoś daję radę. A dziś byłam podpisywać kredyt i taki miły chłodek bo pomieszczenia klimatyzowane, tam to bym mogła pracować. Ale jak pomyślę że za chwilę czeka mnie droga do domu w czasrnym nagrzanym samochodzie to mi się nie chce wracać, no ale trzeba nianię zmienić więc zmykam dziewczynki.

Ostatnia edycja:
policz sobie tak:
11 kupek na dobe....czyli na tydzień potrzebujesz około 75 pieluszek:-D:-D:-D:-D chyba jedna paczka to mało i dzieci jednak aż tak szybko nie rosną...a kupek robia mega dużo:-D:-D:-D
Wydaje mi się, że około 3 paczki to możnaby się zaopatrzyć...a ja nawet jak jużmały wyrastał mi z pieluch a miałam jeszcze w paczce to po prostu luźniej zapinała i jakoś się dało do ostatniej wytrzymać.

ile kupek???:szok: taż to fabryka :-Dhttps://www.babyboom.pl/forum/members/msdracula-60953.html

kasialle no tak..z drugiej strony to można kupić mniej jedynek a dwójki ciaśniej zapinać i też będzie dobrze:tak:
Tosia..no niestety...:-D:-D:-D:-D:-Dzwykle po każdym karmieniu..oczywiście cycem..bo na sztucznym kupki są rzadziej:tak:

reklama
kasialle no tak..z drugiej strony to można kupić mniej jedynek a dwójki ciaśniej zapinać i też będzie dobrze:tak:
Tosia..no niestety...:-D:-D:-D:-D:-Dzwykle po każdym karmieniu..oczywiście cycem..bo na sztucznym kupki są rzadziej:tak:

zgadzam sie ja karmilam piersia wiec bylo karmienie (moj jadl ok45min),kupka chwilka snu i karmienie :)

Do góry