reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
izka ale dzisiaj wene na sprzatanie dostalas :szok:..ja dzisiaj do poludnia biegalam po sklepach w poszukiwaniu rzeczy dla siebie..bo brak u mnie letnich bluzek :-(no cos tam kupilam,ale i tak bede musiala jeszce w nastepnym tygodniu pobiegac po sklepach...a bardzo tego nie lubie..ale jak mus to mus.u nas dzisiaj slonce przeplatane z deszczem..ale ogolnie to jest duszno..uciekam zaraz z dziecmi do parku,bo juz stoja mi nad glowa i marudza.

madziulina, my nie mielsmy praktyczni ezadnych objawow, ale ze uwazalam na lekcji, to wiedzialam , ze to krup i odrazu nie czekajac polecialam do lekarza, opisalam co sie dzieje i dzieku temu lekarz wiedziam co robi.
z doswiadczenia wiem, sporo polakow ma problemy z lekarzami wlasnei z przyczyn jezykowych. albo sie nie dogaduja, albo zle opisuja co im dolega.
ja nie mam z nikim problemow, odpukac w neimalowane:-)
choroba powazna, ale na szczescie do wyleczenia. z reszta jak kazda, jak w pore sie zareaguje.

lucy, co do sklepow, zalezy czego potrzebujesz, najlepiej zajrzec do ksiazki telefonicznej, do tej samej rubryki co jest b&q,

kiki :-) Mysle, ze tutaj nie chodzi o dobra znajomosc jezyka angielskiego by dogadac sie z lekarzami ale podejscie lekarzy i ich wiedza ogolna na temat danej choroby. Bo jesli mowie, ze dolega mi to i to juz od dluzszego czasu a lekarze mowia, ze to normalne w UK bo taki klimat albo przepisuja paracetamol to jest to juz bagatelizowanie sprawy albo udaja, ze "sprawy" nie ma:-).

Hej mamuski wpadam na chwile zyczyc pieknej pogody i milego weekendu.
Madziulina narazie lekarz dal mu tylko to to wdychania i za jakis czas mamy isc na kontrole wtedy bedziemy dalej cos robic.Ja juz wczoraj pytalam o jakies specjalistyczne badania,bo sie na tym nie znam ale lekarz powiedzial ze narazie nie da zadnego skierowania dalej.
Ja jestem cala obolala,zawsze przed @ boli mnie wszystko co jest mozliwe, a do tego dzis wpadlam w wir pracy i od rana sprzątalam,prałam nawet z kanapy posiciagalam te pokrowce i popralam.A teraz siedze i ledwo zyje.
Spadam wypic kawke pa.

Nie wiem moze przesadzam ale dziwny ten lekarz:-) chociaz czemu ja sie dziwie:baffled: zapomnialam, ze tutaj skierowania wypisuja jak juz pacjent przyjdzie z glowa pod pacha, Izka a moze tak do polskiego lekarza?

kiki :-) Mysle, ze tutaj nie chodzi o dobra znajomosc jezyka angielskiego by dogadac sie z lekarzami ale podejscie lekarzy i ich wiedza ogolna na temat danej choroby. Bo jesli mowie, ze dolega mi to i to juz od dluzszego czasu a lekarze mowia, ze to normalne w UK bo taki klimat albo przepisuja paracetamol to jest to juz bagatelizowanie sprawy albo udaja, ze "sprawy" nie ma:-).

tez tak mysle...oni maja swoj sposob leczenia,ktory mi akurat totalnie nie pasuje..ostatnio nawet mialam przypadek na swojej osobie...zaczelo robic mi sie zakarzenei w nodze,wiec poszlam do szpitala,a p.doktor stwierdzil,ze z moja noga jest wszystko o k,na odchodne powiedzial,ze jak mnie az tak bardzo boli,to moze dac mi paracetamol:wściekła/y::wściekła/y:,na drugi dzien poszlam do innego lekarza ,a ten od razu zapisal mi 2 antybiotyki ,bardzo silne z reszta..bo powazna infekcja,szkoda tylko ze ten pierwszy lekarz tego nie widzial..drugi przypadek...moja corka miala miec wyrywane zeby,a tutaj wiadomo,ze tylko pod narkoza...poszlam do lekarza i mowie,ze chce skierowanie na echo,bo jak byla mala miala miedzyprzedsionkami dziure i nie dam uspac dziecka ,jak nie sprawdze jej serca...a p.doktor osluchala tylko sluchawkami,w dodatku przez podkoszulek i uznala ,ze jest wszystko dobrze..rece mi opadaly,ale nie dalam za wygrana i wyklocilam sie o skierowanie do szpitala..nie bylo latwo je dostac,ale po mojej minie juz wiedzial lekarz,ze ze mna nie wygra...teraz czekam na wizyte w szpitalu

no to chyba mieliscie pecha, bo ja nie mam problemow.

natomiast jesli dziecko mialo by dziure w sercu, to raczej byloby pod opieka kardiologa. moze miala szmery w sercu? moja tez miala, miala robione ekg, usg i u znali, ze mina z wiekiem i minely. i to bylo w pl.
tutaj corka miala usuwane zeby pod 2 min narkoza i nic jej nie jest. syn mial zabieg pod narkoza i tez nic nie jest, ale wczesniej przeprowadzili szczegolowy wywiad prawie od poczecia. powiedzialam wsio, zapisali i dostosowali wszystko do potrzeb dziecka. wszedzie mozna trafic na taborety, ale ze wiem co chcem , to sie nie daje, jak nie ten to inny, az osiagne cel.:-)

natomiast jesli dziecko mialo by dziure w sercu, to raczej byloby pod opieka kardiologa. moze miala szmery w sercu? moja tez miala, miala robione ekg, usg i u znali, ze mina z wiekiem i minely. i to bylo w pl.

nie miala szmerow,tylko dziure miedzyprzedsionkami,zreszta w pl.byla leczona kardiologicznie..dziurka zamknela sie i bylo dobrze,ale teraz jak mam ja uspac,wolalabym sprawdzic jej serce..a sluchawkami nie da sie zajrzec w glab serca,szczegolnie kiedy bada sie przez podkoszulek...jaka kolwiek zmiane serca moze wykryc tylko echo!!!na temat tutejszej sluzby zdrowia wole sie nie wypowiadac,bo oni maja inne zdanie niz ja i wiele moich znajomych..paracetamol-cudowny lek na wszystko!!!

a twoj gp wie o tym? takei dziecko powino mic chyba jakies kontrolne badania. ja na samym poczatki przy wywiadzie, wszystko podalam co tylko pamiealam, pytali nawet o choroby w rodzinie , leki itd. historie chorib do jedno pokolenia wstecz, a teraz gdy zdiagnozowano autyzm u mojego syna , tez wypytywali o wszystko, czy ktos w rodzinie chorowal itp. podawalam wszystko bardzo szegowlowo nawet jak nie pytali, to mowilam i pilnowalam zeby zapisywali. zwiedzilam naprawde duzo lekarzy i jak narazie nie moge narzekac na brak kompetencji.
ale nei mowie, ze sa tacy co se olewaja, zreszta tak samo w pl. jak nie poczuja kasy, to palcem nie kiwna. moze mam szczescie, ze trafilam na takich lekarzy co znaja sie na rzeczy.:-)
masz racje, ze o swoje trzeba walczyc, takie jest zycie.

kik nie mowilam tego mojemu GP,bo nim przylecialam na wyspy,bylam zmoja cora u kardiologa i na tamten czas bylo o k,zdrowa..ale teraz jak miala miec wyrywane zeby i powiedzialam to na wywiadzie jak bylam u stomatologa (spotkanie przed wizyta w szpitalu ),to ona sama kazala mi sprawdzic jej serce,bo powiedziala ze bez podpisu lekarza,nie wyraza zgody na narkoze...ale moj Gp,nie widzial koniecznosci skierowania na echo..jednak sie uparlam i mam,wyslal wiadomosc do szpitala,teraz czekam na termin.

reklama
czesc laseczki

widze ze cisza tu zapanowała na dobre Stare babeczki gdzies sie wykruszyl wogole znaku zycia nie daja;-((((( gdzie sie podziewacie dziewczyny????????????????????????

ja za 2 h do pracy mykam bo dzis towar wiec do 20 stej zapierdziel no ale przynajmniej sie nie nudze ,teraz w nidziele mialam sesje z 3 miesiecznym chlopcem i powiem wam ze super sprawa pracowac z takimi maluchami........
pokaze wam jakiego slodziaka mialam hihii

Do góry