reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A tak swoją drogą śledzie to chyba na chłopczyka nie??? ale czy to wogóle możliwe żeby w 5 tyg. i 4 dniach odczuwać zachcianki typowo na chłopczyka bo ja naprawde jem tylko kiszone rzeczy nie mogę słodkich bo po słodkim mi nie dobrze:(

ja ani śledzi nie jadłam, ani kiszonek, a i tak urodziłam chłopca. najwyraźniej to nie reguła

reklama
Pić też, ale z picia, to najlepiej wchodzi gazowane. woda gazowana z soczkiem oj mniammmmmmmm
a jak wypijecie coś z bąbelkami, to tez od razu łapiecie czkaweczkę? wiem, że to przypadłość w ciąży, sama to przechodziłam będąc z synkiem:-D

ja jeszcze nie mam żadnych zachcianek, tylko bardzo chce mi się pić (choć to pewnie kwestia pogody), ale o dziwo nie ciągnie mnie do gazowanego, mimo, że myślałam, że jestem uzależniona np. od coli. A teraz bardzo smakuje mi zwykła niegazowana woda i owocowe herbatki. Pycha:tak:

Ostatnia edycja:
Dzien dobry.Jest rano a ja juz nie mam sil :-(. Ja to cos tam jem staram sie jesc normalnie ale jakos mi sie nie chce jesc :-(. Piersi bola nawet jak lekko dotkne :-).Kurcze dziewczyny jak ja nie lubie wstac i juz byc zmeczona hihihih.Milego dnia.

uff.. ale upał z rańca. nic sie nie chce. nie wstałabym z łóżka najchętniej gdyby nie to że sypialnię mamy od wschodu i nie da się tam już otej godzinie wytrzymać :/
Ja nie mam zachcinek. wogóle mi się nie chce jeść schudłam 2kg przez 2 tygodnie zamiast coś może przytyć. to co mi w miarę smakuje to ryby, warzywa, soki owocowe (do tej pory piłam raczej wodę) i kawa mrożona z lodami i bitą śmieaną - to mogłabym pić na każdy posiłek ;)

A jakie macie właściwie zdanie w kwestii odżywiania? tzn ja się naczytałam że jak mleko, produkty mleczne, soki - to tylko pasteryzowane; ryb wędzonych nie jeść bo to troche jak surowe (na dymie zrobione nie na gorąco), kawy, herbaty nie pić nawet zielonej. Nie wiem co mam o tym myśleć. Jak się odżywiałyście w pierwszej ciąży i czy przestrzegacie teraz jakichś zasad żywieniowych ??

A jakie macie właściwie zdanie w kwestii odżywiania? tzn ja się naczytałam że jak mleko, produkty mleczne, soki - to tylko pasteryzowane; ryb wędzonych nie jeść bo to troche jak surowe (na dymie zrobione nie na gorąco), kawy, herbaty nie pić nawet zielonej. Nie wiem co mam o tym myśleć. Jak się odżywiałyście w pierwszej ciąży i czy przestrzegacie teraz jakichś zasad żywieniowych ??

No to masz tak samo jak ja .Mnie sie jesc zabardzo nie chce.Ja przy Oliwce nie schizowalam,odzywialam sie normalnie .Ja stawiam na soki i owoce :-).A tak to stawiam na normalne jedzenie.

reklama
a ja tam byc wcinala tylko jogurty, albo jakies dobre drozdzowki, aa do picia to mam ochote n\caly czas na cole, chodz w 1 ciazy coli nie pilam w ogole,

Do góry