reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie:-)

Normalnie brak mi czasu aby tu zaglądać.
Karolcia tylko przy cycu wisi i kupki sadzi. Nieraz pieluszki jej nie zdąże zapiąć i już nową muszę podkładać.
No i mamy z Nią problem, zwłaszcza wieczorem chyba kolki ma albo z innych przyczyn boli ją brzuszek. W środę idziemy na usg kontrolne więc zobaczymy. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze.
Przez te problemy z brzuszkiem już mam deprechę, chodzę tylko i płaczę bo niewiem co jest i jakjej pomóc.

Sochi zdrówka dlaTwojej kruszynki i szybkiego powrotu do domku

Hmm... to dziwne, słyszałaś plum a nic nie było? z tego co dziewczyny pisały to czop może być przezroczysty więc mogłaś go nie zauważyć, a raczej mało prawdopodobne żeby to było coś innego WIĘC ŻYCZĘ POWODZENIA BO PORÓD JUŻ CHYBA SIĘ ZBLIŻA!!! :)

Kasiek dzieki za odpowiedz. Oby to bylo wlasnie to...

Pisałam już to na innym wątku ale obawiam się że tam już kompletnie nikt nie zagląda... a więc, chcę kupić leżaczek dla małego i zastanawiam się jakie wy kupiłyście lub być może macie zamiar kupić?

witam się i ja popołudniowo

jakoś nie mam weny dziś do pisania, w południe połozyłam na chwilkę i spałam 2 godz, ech.... ta pogoda....pada

miałam zacząć się dziś pakować do szpitala ale odpuściłam, nic sie nie dzieje i nie zapowiada się na poród w najbliższym czasie więc jeszcze zdąrzę
mam nadzieję że jak pójdę w czwartek na Ktg i to coś sie ruszy a później jeszcze spotkanie z ginką;-)

tylko co by tu robić w międzyczasie jak mam strasznego lenia, mieszkanko ogarnięte, mała się grzecznie bawi, mąż ogląda mecz:sorry:

Mam pytanie odnośnie wniosku o urlop macierzyński: Sa jakieś ogólnodostępne druki do wypełnienia czy wystarczy karteczka ze szpitala?

I jak to jest z położną środowiskową, muszę zadzwonić do swojej przychodni i się umówić czy oni będą mieć informację ze szpitala że urodziłam i sami dadzą znać?

u mnie do urlopu macieżyńskiego wystarczyła tylko karteczka ze szpitala, żadnych innych wniosków nie musiałam składałać.

A co do położnej środowiskowej to u mnie trzeba samemu zgłosić. Mój mąż poszedł zgłosić tydzień temu. Mieli dzwonić z przychodni i się umówić na konkretny dzień i jak narazie położnej nie widać.

Oj kochana... szybciej się rozpakujesz niż myślisz... Kto jeszcze dziś miał mieć wizytę Chyba Zdec... no i na pewno ja, tylko że moja bardzo późno... Lena, jak byłaś ostatnio u gina to miałaś już jakie kolwiek rozwarcie?

Wiesz co jak byłam 3 tyg temu to było rozwarcie i skurcze a jak byłam teraz w piatek to nie ma ani skurczy ani rozwarcia;)

napisałam post i mi wcięło, bo przez przypadek kliknęłam myszką:-( teraz nie mam za wiele czasu na pisanie bo Tymek nie śpi i się kokosi...
na smsowym wątku wkleiłam wieści od Lencji
u na dziś nienajciekawiej...Mały w nocy miał temperaturę 37,7 ale już jest lepiej, cały czas Go obserwuje, mam nadzieję że nic się nie rozwinie!
a od wczoraj Tymka kladziemy na leżaczku i jest baaardzo zadowolony i zainteresowany nim:-)
gratulacje dla ewelinki, aveny!!! nie wiem czy którąś pominęłam...jeśli tak to przepraszam i również gratuluję
nie wiem czy coś ominęłam...co z ewelą???

hefi mi do macierzyńskiego tylko odpis aktu był potrzebny, nawet zaświadczenia ze szpitala nie chcieli

Ostatnia edycja:
reklama
Czy kojarzycie tego linka, który był na forum jakis tydz. temu "jak rozpoznać poród" czy coś takiego (z obrazkami :) ).
Cobra - to chyba Ty podsyłałaś?

Do góry