reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

reklama
Ja uzywam tylko zwyklej Oliwki, stwierdzilam ze nie bede wydawac kasy na kremy na rostepy bo po nich tezmoga wyjsc. Zrestza u mnie w rodzinie nie bylo rozstepow wiec moze ja tez nie bede miala.

Elzu- chyba nie ma reguly na to kiedy one wychodza, mojej przyjaciolce wyszly dopiero pod koniec 8 miesiaca, a kolezance skolei wyszly dwa dni przed porodem.

Ja mam problem tylko z zylakiem :(

A mi rozstępy już wylazły :-( paskudy jedne... no ale cóż...smaruję i jak to nie pomaga to nie będę się nimi przejmować.

a mi się powiększyly bardzo w ciagu ostatniego tygodnia.. ciagle smaruje, i oliwka, i balsamem, i z gerbera na rozstepy i o :/ zaczynaja sie nad biodrami z 5 cm, a koncza w polowie ud. nic tylko plakac

aniu - nie ma co płakać :) raczej każda z nas ma rozstepy jak nie młodzieńcze to ciążowe :) Ja mam znowu inny problem... Zauważyłam że na udach po zewnętrznej stronie popękało mi kilka naczynek krwionośnych i zrobiły sie taki czerwone pajączki... Można cos na to zaradzić? :/
Oliwkę z J&J też odstawiłam... Wywaliło mi po niej cała masę czerwonych krosteczek... Przestałam stosowac i znikneły :) Takze nie polecam.

Po specyfikach ala oliwka też mam suchą skórę. Smaruję więc balsamem. Rozstępy czuję kiedy sie zbliżaja jak swedzi skóra. Ja mam na boczkach i na wew. str ud a dziś wypatrzyłam początki na brzuchu. I co? Balsam za 45zł można sobie..... jak mają wyjść to i tak wyjdą. Mam je chwilowo w nosie bo cieszy mnie rosnący brzuch. Na suwaczku 17t a dzidzia wyjątkowo uparta Hm

jeszcze kilka dni temu strasznie swędziała mnie skóra - zmora w mych oczach o nie rozstępy nadchodzą :szok:- żeby temu zapobiec robię sobie codzienny rytuał: najpierw masaż nóg taki solidny peelingiem z kawy, soli, imbiru i sody oczyszczonej, na brzuszek tylko nakładam - nie masuję; następnie w wannie woda ciepła żeby skóra się rozluźniła z płynem do kąpieli oprócz tego myje się dodatkowo żelem jakimkolwiek przy pomocy szorstkiej gąbki, a na koniec po osuszeniu wcieram jakikolwiek krem nawilżający. Rano wcieram także jakiś krem. I swędzenie zniknęło!!!!!!!!!!!!!! Skóra natomiast jest delikatna i mięciutka... ach....
Początkowo chciałam kupic takie specjalne balsamy dla ciężarnych, ale potem stwierdziłam, że mam z 8 nawilżających normalnych i je wykorzystam.

Natomiast wczoraj zauważyłam, że pękło mi naczynko na prawej piersi... i co z tym zrobic nie mam pojęcia tak jak paulinka109

malamrowka1100, ja to jestem leniuch.. i tylko sie balsamuje :) dobrze w kazdym razie ze kuracje pomagaja :)

Dziewczyny a jakie macie sposoby na piekne stopy? Moje sie ostatnio brzydkie zrobily i musze zrobic porzadek.. kupilam taka skrobaczke metalowa (jakby tarke) ale chcialabym najpierw je wymoczyc, tylko w czym? Zwykla woda z mydlem? Czy moze sola? A moze cos innego jest dobre na piekne stopy? :)

jak skora swedzi to znaczy ze wychodza rozstepy?

Elzu dla mnie najlepsz jest krem Scholla na stwardniale piety troche kosztuje ale po tygodniu skora jak u niemowlaczka!!!

reklama
jak skóra swędzie tzn., że się rozciąga i mogą zacząc wychodzic, bo się skóra mocno rozciąga.

Też mam zrogowaciałe stopy, wypróbuję ten krem Scholla.

Do góry