reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam,
dziewczyny z tymi objawami to jest tak, że raz są a czasem nie ma. Jak nie ma to nawet lepiej, bo nudności i mdłości nie należą do przyjemnych a ciąża może też przebiegać prawidłowo. Ja na razie nie mam dolegliwości, poza bolesnością piersi i szybciej się męczę, senność i pobolewanie brzucha. Ale wiem, że mogą przyjść z dnia na dzień. Temperatury też nie mierzę, bo podwyższona też cały czas nie jest. Do lekarza teraz idę w piątek, tak wcześnie, żeby zbadać progestoron, tak bym poszła koło 7-8 tyg. Boję się o swoją ciążę, ale nie zamierzam panikować, bo to jeszcze gorzej, stres też szkodzi fasolince.

Witam kolejne lutówki

reklama
Dziewczyny, jak pojdę 1 raz do gina w lipcu, to musza mi zrobic bete, zeby potwierdzic ciaze, no nie?

Wybaczcie mi, to moja 1 ciąża:zawstydzona/y:

Dziewczyny, jak pojdę 1 raz do gina w lipcu, to musza mi zrobic bete, zeby potwierdzic ciaze, no nie?

Wybaczcie mi, to moja 1 ciąża:zawstydzona/y:

Kochana, beta się robi dla kontroli, żeby sprawdzić czy dobrze przyrasta w odstępie 48h, beta służy też do wykrycia ciąży we wczesnym stadium, nawet te testy ciążowe domowe to działają na podstawie zawartości bhcg w moczu.
A jak pójdziesz w lipcu do gina to myślę, że już Ci zrobi usg i to wystarczająco potwierdzi ciąze. I chyba jeszcze może lekarz pokreślić badaniem na fotelu.

GOSIA dzieki za info :) Ja sie kompletnie na tym nie znam.

Jak większość na początku, ja większośc dowiedziałam się od siostry albo z forum. Tak więc niedługo sama będziesz ekspertką :-)

Sylvanas - mamy tak samo suwaczki :-) Jeśli Ci zrobi usg to zarodka raczej widać nie będzie, tylko pęcherzy, może zlecić jakieś badania, zbadać na fotelu, przeprowadzić wywiad i jakieś zalecenia. Ja mam wizytę w piątek pierwsą, ale idę tak szybko żeby zbadać progesteron

Ostatnia edycja:
a ja mam jutro gina 1-wizyte czego moge sie spodziewać?

Przede wszystkim to się nie zestresuj jak Ci zrobi usg i niewiele będzie widać ;) Ja byłam (patrząc na twój suwaczek) parę dni później niż ty i niewiele mogła mi powiedzieć na podstawie usg, tyle że stwierdzi pęcherzyk.
Pewnie skieruje Cię na badania z krwi na różne przeciwciała, morfologię itp. (mnie kierowała nie wiem jak tam reszta dziewczyn) może na beta-hcg.
Jeśli masz jakieś pytania do gina zapisz sobie na kartce ;) mi wszystko wyparowało z głowy jak przyszło co do czego a chciałam wiedzieć co ze sportem, opalaniem, jakie leki mogę brać na ból, zgagę itp.
Powodzenia jutro, trzymam kciuki :)

aniaprzemka leki to tylko na paracetamolu i no-spa na zgage renni można i takie zawiesinowe, ale ranigast NIE, ja brałam renni maalox i gawiscon

reklama
Do góry