reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Ale ponoć ciemiączko za duże - 1cm x1,5 cm - 4 miesiące temu było takie samo. Jak jest u Waszych dzieciaczków?
skoro znów zaczęłam się udzielać, to pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie. u nas ciemiączko jest duże, bo 2,5x3 cm (takie było 24 maja na szczepieniu). nic nam się od porodu nie zmniejszyło, a jeszcze urosło (bo przy porodzie było 2,5x2,5)
Na razie pediatra nie panikowała, tylko kazała się zgłosić za miesiąc (około). pójdę za 2 tygodnie jak wrócimy z wczasów. jeżeli nadal ciemiączko się nie zmniejszy to da nam skierowanie do poradni chorób metabolicznych (czy jakoś tak) no i na usg nas wyśle.
Kasiula bo nie doczytałam, dlaczego Pawełek ma aparat? tzn. domyślam się dlaczego, ale dużą ma wadę słuchu? a co do wagi to nie doradzę, ale moja młoda też znacznie mniej teraz przybiera ( od ostatniego ważenia z 24 maja jakieś 500 gram)

Ostatnia edycja:
A ja wlasnie przed chwila znalazlam informacje, ze w Szczecinie robia darmowe badania jamy brzusznej wszystkim dzieciom, ktore w momencie rejestracji nie maja skonczonych 12miesiecy. Dlatego jutro bede dzwonic i Alana rejestrowac. Akacja ruszyla 15go czerwca. Nie trzeba miec skierowania od dr. Fajnie :)

Kasiula bo nie doczytałam, dlaczego Pawełek ma aparat? tzn. domyślam się dlaczego, ale dużą ma wadę słuchu? a co do wagi to nie doradzę, ale moja młoda też znacznie mniej teraz przybiera ( od ostatniego ważenia z 24 maja jakieś 500 gram)
nosimy bo wade mamy znacza 60dB po porodzie w szpitalu nie wyszło badanie dobrze pozniej jeszcze raz robione znow wykazywało niejasności i zrobili badanie dokladniejsze fal mózgowych i wyszedł niedosłuch wiec nosimy ;] dobrze ze wczesnie wykryty to Pawełek bedzie normalnei sie rozwijał :)

A ja wlasnie przed chwila znalazlam informacje, ze w Szczecinie robia darmowe badania jamy brzusznej wszystkim dzieciom, ktore w momencie rejestracji nie maja skonczonych 12miesiecy. Dlatego jutro bede dzwonic i Alana rejestrowac. Akacja ruszyla 15go czerwca. Nie trzeba miec skierowania od dr. Fajnie :)

SUPER!

mojej małej znów wyszły strupki....:-( i znów na antybiotyku..
ponoć to co ma to jest dziedziczne...

Co to jest to" to co ma"? Nazwali? I gdzie te strupki?

dziunka a bo nie wiem czy widziąłaś, zaraz ci dam te ostatnie zdjęcia..
.no wczesniej to nazwaliz e to impetigo,
ale teraz i mój D ma to na brodzie (1 strup) wcześniej też miał kiedyś , ale nie wiedzieliśmy że to to samo... no i lekarz powiedział że to dziedziczne (bez nazwy)
teraz ma tylko 2 strupki , 1 na nóżce a 2 na pleckach nieco poniżej szyji
TO SĄ TE STARE ZDJĘCIA WKLEJAM TYLKO ŻEBY POKAZAĆ JAK TO WYGLĄDA

Załączniki

• DSC04844.jpg
    DSC04844.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC04845.jpg
    DSC04845.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 29
O kurcze, dziwne :szok: a może to jakas bakteria? Tak tylko gdybam.... Skoro nie wie jak to się nazywa to skąd wie że dziedziczne?:sorry2: a pobrali z tego jakąś próbkę, badali? Może jak w Pl będziesz to wybierz się do dermatologa.

O kurcze, dziwne :szok: a może to jakas bakteria? Tak tylko gdybam.... Skoro nie wie jak to się nazywa to skąd wie że dziedziczne?:sorry2: a pobrali z tego jakąś próbkę, badali? Może jak w Pl będziesz to wybierz się do dermatologa.
:tak: mamy zamiar iść z małą,i pokażę co dostała za leki na to i niech ją zbadają
ale mój D jak był z tym u lekarza w pl to powiedzieli mu że oni nie mają pojęcia co to jest...
dali mu masc benzachen (czy jakos tak) i mu zeszło...
wiesz jak byłam z nią 1 raz co jej to wyszło to powiedział mi że to liszaj

no ale jak teraz skojarzyliśmy to z tym co miał D to raczej liszaje nie wychodzą bez powodu mniej więcej raz do roku:no::dry:

reklama
To widocznie u kiepskiego lekarza był :baffled: idźcie, idźcie i nie dajcie się zbyć:tak:

Edit: to impetigo to liszajec zakaźny, ale pewnie już to wiesz...
a tak Ci powiem że mój brat miał do 10 r.ż. bardzo często liszaje na buzi, potem samoistnie ustąpiły. I też wyskakiwały prez kilka lat co jakiś czas, przeważnie jak był osłabiony to "atakowały".

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry