reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

I jak Ci się sprawdza? Pomiary są wiarygodne? Boje się kupić termometr nie mało kosztujący, który może okazać się mało wiarygodny w pomiarach :/

Wyszłam właśnie spod prysznica i już cała jestem spocona do niczego te upały.
Na całe szczęście Nelcia po całym dniu marudzenia i nie spania, śpi już ponad 3 godziny, dziś przed południem to nawet na spacerze nie zasnęła porządnie, co jej się do teraz nie zdarzało.. Wczoraj za to przeszła samą siebie, nie spała (nie liczę drzemek po 10-15 minut) od 9 do 18 za to na wieczornym spacerze zasnęła nam od razu i spała łącznie 5,5 godziny. Sądziłam, że może coś się z nią nie tak dzieje, że tak marudzi ale z tego co czytam macie tak samo...Trochę mnie to pocieszyło:-):-)
Cobra - fajnie czytać wieści od Ciebie, nie zazdroszczę tylu dni w szpitalu, coś o tym wiem... Dobrze, że już jesteście w domu i wszystko jest ok. A co do karmienia piersią to mnie zaskoczyłaś!!!

A teraz się pochwalę, dziś mamy 5 dzień kiedy udaje mi się karmić tylko piersią, tak więc walka o laktację dała rezultaty!!!

A w niedzielę minął nam miesiąc, niesamowicie ten czas leci.
To pokaże Wam jeszcze jedną z minek Kornelki, jakie podczas snu robi :-)
Zobacz załącznik 263956

mnie mleko po prostu zalewa,nie nadazam z wkladkami do stanika:zawstydzona/y:

koriander - wstawie jak tylko polozna sobie dzisiaj pojdzie....

kasiulka - tez lezalam na patologii bo inne oddzialy tez przepelnione.

dam dokladniej znac co i jak jak ten babsztyl pojdxzie

reklama
Hefi co do machania rączek u naszych mluszków to przy pierwszym synku czy upał czy nie on musiał spać w rożku bo tak to bał się swoich rączek. Poprostu maluchy miały w brzuchu ciasno a teraz nagle tyle przestrzeni i troszke się boją. Może kładz małą spać w samym pampersie i zawiń w pieluche tetrową ? U nas Olek śpi zawinięty w rożek (nawet w ten upał) i przesypia większość nocki a w dzień mało śpi bo wlasnie boi się swoich rąk.

Jej znowu upał dziś nigdzie nie wyłaże chyba no może na troche na spacerek musze w domu ogarnąć bo bałagan:szok:
Ja szczepie tylko zwykłymi szczepionkami dla mnie bez sensu są te pare w jednym :no:
A moja mała w te upały bardzo dobrze się zachowuje śpi sobie i jest bardzo grzeczna na razie niema żadnych kolek po doświadczeniach z kolką marysi modle się żeby jej nie miała

cobra-ty i pierś a tak się zażekałaś że nigdy w życiu he he jednak te bobaski zmieniają ludzi

Ostatnia edycja:
filipek tak ma, ale niekoniecznie wieczorem, myślę, że on ma to z przejedzenia, bo zazwyczaj zdaża się to jak łapczywie ssie cyca- odgłosy wydaje jak by próżnię miał podłączoną podczas jedzenia a potem macha łapkami i sie pręży z bólu brzuszka biedaczek, jak zrobi kupkę to mu przechodzi

jest lepiej odkąd piję dwa razy dziennie HIPP herbatkę koperkową i co 2-3 dni herbatę z kopru włoskiego z herbapolu

nasza pila herbatki z kopru ale zaczela miec bardzo rzadkie kupki wiec przestalismy podawac (tylko sporadycznie dostaje).

Uff gorąco tak, że brak słów...
Kornelka jest bardzo marudna i nie chce spać w te upały, aż brak czasem sił... Teraz odpłynęła i śpi już dość długo a ja zamierzam wykorzystać czas dla siebie :)
Mam do Wam pytanko - jakie macie termometry do mierzenia temperatury ciała dla dzieci? Ja wciąż nie kupiłam i w sumie nie wiem jaki wybrać.. Co macie, co polecacie??

ja mam taki i jestem zadowolona NOWOCZESNY TERMOMETR AQUA THERM DLA DZIECI 11W1 (1066759925) - Aukcje internetowe Allegro

lencja- gratuluję sukcesu z karmieniem, ja miałam problemy tylko w szpitalu i wiem jaka to ulga, jak wszystko jest dobrze. Kornelka fajniutka:)

katarzynajanicka- ja wolałabym w dzień się pomęczyć a w nocy pospać, mój mały spał po przyjściu ze szpitala po 6 godzin w nocy a teraz tylko 2-3 godzinki, mordęga:(((nie zdążę dobrze zasnąć a już trzeba do niego wstawać

cobra- mnie też zalewa, czasami tak pryska z piersi, że z pół metra zasięgu ma hehe

Dziewczyny tak mam ochotę na czekoladę, można jeść białą??

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich!

dawno sie nie odzywałam, brak czasu. Codziennie chce coś napisać ale jak juz poczytam co napisałyście to musze odejsc od komputera bo mala upomina sie o cyca - zazwyczaj. U mnie dobrze, Klara jest raczej grzeczna, zazwyczaj przesypia całe dnie z przerwami na jedzonko i zmiane pieluszki czasem tylko ma takie dni ze nie wie czego chce...moze to przez te upały wczoraj np spała bardzo mało tylko krótkie drzemki na 10-15 minut, nocki tez ok, pobudke mam ok 23, 2 i 5. Martwi mnie tylko jedna rzecz, codziennie ok 18 jak przychodzi pora na karmienie zaczyna ładnie jesc possie chwilke, wypluwa cyca i sie drze niesamowicie, kopie macha rękoma i tak około 10-15 minut i idzie spac, czyżby to kolka? No a tak poza tym mimo że dziecko jest grzeczne to nie mam czasu na nic, strasznie dużo czasu ostatnio pochłania mi moja firma, niby z domu to wszystko nadzoruje ale ciągle coś.

Wczoraj moja niunia skończyła 3 tygodnie wiec wklejam zdjęcia. 3.jpg1.jpg2.jpg
pencil.png

Cześć wszystkim mamom i maluszkom:-)

My dzisiaj jesteśmy po pierwszym szczepieniu (6w1 + pneumokoki) - łatwo nie było i krzyk okrutny, ale na szczęście potem maleńka zasnęła. Pomogło natychmiastowe po szczepieniu przystawienie do piersi ;-). U mnie w przychodni 6w1 195zł, pneumokoki (Prevenar13) 270zł. Jeszcze po południu czeka nas wizyta na USG :-(

My dzisiaj zamówiliśmy klimatyzator - jutro będzie do odbioru. Póki co ratujemy się wentylatorem + zamknięte okna i rolety - i jest "tylko" 28 stopni w pokoju.

Agatka czasem w nocy śpi ładnie po 4-5 godzin z krótką przerwą, a czasem o tej 3-4 ma fazę aktywności i bujamy się 2-2,5 godzin.

Lencja - GRATULACJE
Cobra - maluszki jednak zmieniają ludzi :)
zyraffka - co do czekolady nie pomogę, ja na razie nie jem...

reklama
Do góry