reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

No to w takim przypadku tak.
Ja to chyba mam ten luksus że Asia bez cycka i cały dzień by przeżyła. I z kapka popije i z butli z dzióbkiem.

reklama
Hej :) trochę mnie nie było bo byliśmy parę dniu rodziców/teściów.

Alicja cyca nadal uwielbia, chociaż wodę umie już pić z kapka, więc w razie czego z pragnienia by nie umarła. Ale dla niej cyc to jest jedyny uspokajacz jak jest ze mną sama i tego mam już trochę dość, bo po spacerze i obiadku co godzinę muszę się z nią kłaść i dawać cyca tak jęczy i marudzi. Wymyślam jej gry i zabawy, ale w tym upale noszenie jej na rękach pomieszkaniu kończy się strumieniami potu, więc długo taknie daję rady...

No a innego jedzonka to podobnie jak Pianistka - mały słoiczek owoców na 2 raty, obiadku max jeden mały słoiczek i czasem parę chrupek.

Agrafka może tak mało je dlatego że cyckiem się opija? A wcale jeść cyca nie chce a poprzytulać trochę lub woda by ją zaspokoiła?
Co do zabaw w upale - nalej do wanny/baseniku/miski wody i włóż tam małą. Ja robię to często jak tylko widzę że zaczyna marudzić i dziecko ma zajęcie na 15 min i wychodzi z wody radosne i ochłodzone :-)

Jak juz pisałam zstało nam jedno w nocy karmienie :tak: powoli che je wycofac , ale dam sobie i małemu jeszcze troche przyjemnosci;-) pilismy do tej pory NAN 2 , ale mały zaczal ulewac . Teraz bebiko i jest bez problemu:tak:
a teraz juz pije z kapa wiec w ogole super

rozwalilam w odstepie 3 dni 2 laktatory reczne aventu :((((
odlamal mi sie kawalek, ktory stanowi podstawe dzwigni (naklada sie na to raczke). oba pekly dokladnie w tym samym miejscu. drugi rozpadl sie dzis o 20.30, a ze dzis niedziela, a amelka w dzien (od rana) tylko z butelki to mialam wielki problem. na szczeszcie kolezanka, ktora juz zakonczyla karmienie piersia, odstapila mi swoj TT. mam nadzieje, ze ten tak szybko sie nie rozpadnie...

rozwalilam w odstepie 3 dni 2 laktatory reczne aventu :((((
odlamal mi sie kawalek, ktory stanowi podstawe dzwigni (naklada sie na to raczke). oba pekly dokladnie w tym samym miejscu. drugi rozpadl sie dzis o 20.30, a ze dzis niedziela, a amelka w dzien (od rana) tylko z butelki to mialam wielki problem. na szczeszcie kolezanka, ktora juz zakonczyla karmienie piersia, odstapila mi swoj TT. mam nadzieje, ze ten tak szybko sie nie rozpadnie...
zdolna jestes :D albo za szybko pompujesz :D hehe elektryczny by sie przydal :D

Banana mój TT wytrzymał niejedno wiec i Twoj da rade;-)
wlasnie,ze dupa!!!
TT mi nie sciaga. sciagnal z wielkim trudem z 20ml. po bliskiej i uwaznej obserwacji moj doszedl do wniosku,ze..... mam za dlugie sutki i w TT nie moga sie wyciagnac do konca,zeby mleko polecialo!!!
znacie kogos, kto nie byl w stanie sciagnac mleka laktatorem, chociaz piersi pelne?
dalej jestem bez laktatora.

reklama
Do góry