reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

zapisalam amelke w piatek do takiego niby przedszkola. dzisiaj bylysmy na pierwszych zajeciach. przychodza mamy i tatusiowie w dziecmi w wieku zwykle do 2 lat i sie bawia. od 9.15 - 11.15. troche wczesnie, jak dla mnie, bo nas obie umyc, zebrac, nakarmic, sciagnac 260 ml (tylko rano tyle sciagam) to zabiera troche czasu. na szczescie 10 min wozkiem ode mnie. chcialam,zeby miala jakis kontakt z innymi dziecmi, bo kiedys bedzie musiala posc do przedszkola.
poszlismy dzisiaj w trojke. bylo ok, jeszcze nie nawiazalam jakis blizszych kontaktow z innymi mamami, tez musze sie oswoic, jak amelka :-D
jutro idziemy na godzinke po poludniu na takie bardziej zorganizowane zajecia, masaze i cwiczonka dla bobaskow, a od wrzesnia 2h w tygodniu mala bedzie z dzieciaczkami i opiekunkami a mamy beda na kursie robienia bizuterii :-D taka *******ka, ale bedzie mozna sie posmiac, wykazac, odpoczac chwile od dziecka. sami zaproponowali to ide. a przed swietami ma byc kurs pierwszej pomocy.

i wszystkie te zajecia za darmo, a dzieci jeszcze dostaja zdrowe przekaski: owoce, kawalek sera, paluszki chlebowe, jogurt, soki

reklama
co tam słychac? jakas cisza dzis????

u nas Pawełek już spi grzecznie, jutro w planach mam zrobienie gulasz z cukini mmmm ;) pozatym głowa mnie boli ze szkoda mówic :(( normalnie jakby ktos mi ją sciskał :( bosh ... nawet tabletka nie pomogła :(

a tak apropo mam pytanie czy nadal przebieracie dzieci na przewijakach? mam na mysli te przewijaki co sa na łóżkach zamontowane

Kilolek to lekarza i to biegiem!!! Wiem ze nie jest łatwo sie wybrac ale musisz!! Ja tez ostatnio podejrzewalam u siebie problemy z tarczyca, ale wyniki sa oki. Wiec wszystkie objawy chorobowe podpielam pod macierzynstwo hehe
Właśnie kilolku !!!!!!!
Ja nie wiem na co ty jeszcze czekasz, koniecznie organizuj kogos do dzieci i do lekarza, bo im pozniej sie zdecydujesz tym gorzej, nie chce cie straszyc ale sama mnie nastraszylas tym postem, nie wyglada to za ciekawie DO LEKARZA !!!!!!
nie moge spac :-(
Sprawa z odkurzaczem przeszła bez echa na szczescie:tak: ciekawe co ten szkrab moze wymyslec jeszcze...
kilolek a co za rady dała Wam ta psycholog?
A Ty co ??? bezsenność Cię dopadla??

u nas Pawełek już spi grzecznie, jutro w planach mam zrobienie gulasz z cukini mmmm ;) pozatym głowa mnie boli ze szkoda mówic :(( normalnie jakby ktos mi ją sciskał :( bosh ... nawet tabletka nie pomogła :(

a tak apropo mam pytanie czy nadal przebieracie dzieci na przewijakach? mam na mysli te przewijaki co sa na łóżkach zamontowane
Ojjjj jak ja cie rozumie, tak mi dzisiaj łeb pęka że wstać nie moge bez zawrotow glowy, normalnie migrena.... spałam godzinke, brałam apap ale bez wiekszych rezultatow

Jesli chodzi o przewijak to my jeszcze zakladamy po kapaniu i na przewijanie w dzien kupy :-p, ogolnie jeszcze korzystamy z niego

juz od kilku miesiecy nie, dla mojej parowy za wasko tam:) ja przewijam albo na lozku albo gdzie popadnie:D

a ja jutro robię prażone mniam mniam :-)

my przebieramy się na przewijaku ale ten nasz duży jest :-) i bez ograniczników

u nas dziś siępi cały dzień ale dobrze tak trochę odetchnąć od takiego upału ale nie za długo :-)

...
Przewijam na przewijaku bo mi wygodnie ale przewijak mam postawiony na takim blacie w pomieszczeniu gospodarczym, tam gdzie wanienka i wszystkie higieniczne gadżety...

mnie też głowa boli że szok , pewnie przez pogode
z przewijaka nie korzystam od maja ( w sumie od kwietnia )w PL nie miałam a w maju jak już wróciliśmy to Kuba tak się zaczął kręcić że bałam się że spadnie , zresztą czasami nawet na łóżku mam problem go przewinąć ,
u mnie dzisiaj był grill , oj jak ja dawno nie jadłam pieczonej kiełbasy

nie moge spac :-(
Sprawa z odkurzaczem przeszła bez echa na szczescie:tak: ciekawe co ten szkrab moze wymyslec jeszcze...
kilolek a co za rady dała Wam ta psycholog?
po pierwsze jasne i nieprzekraczalne regóły, system kar i nagród, nie zwracanie uwagi na wrzaski, chocby były na środku kościoła i milion ludzi wytykało nas palcami,itp w simie malo odkrywcze rzeczy a przede wszystkim ograniczenie udziału babć ,

Kilolek to lekarza i to biegiem!!! Wiem ze nie jest łatwo sie wybrac ale musisz!! Ja tez ostatnio podejrzewalam u siebie problemy z tarczyca, ale wyniki sa oki. Wiec wszystkie objawy chorobowe podpielam pod macierzynstwo hehe
no dobra, dobra, spoko, jjuż posżłam (ale przyznasz, ze wleczenie dzieci w zarazki nie jest najlepszy pomyslem).taaa now ięc ta "narośl" to wstyd się przyznać ale tłuszcz :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: tzw tłuszczak czas sie chyba zacząć odchudzać i mozę częściej przeglądać w lustrze, bo nagle to mi to raczej nie wyskoczyło. Ale i tak poprosiłam skierowanie na TSH. Pojutrze zrobię. Musze od razu bulic kasę na te pozostałe? czy mogę poczekac jaki będzie wynik tego tsh?

Właśnie kilolku !!!!!!!
Ja nie wiem na co ty jeszcze czekasz, koniecznie organizuj kogos do dzieci i do lekarza, bo im pozniej sie zdecydujesz tym gorzej, nie chce cie straszyc ale sama mnie nastraszylas tym postem, nie wyglada to za ciekawie DO LEKARZA !!!!!!

A Ty co ??? bezsenność Cię dopadla??

Ojjjj jak ja cie rozumie, tak mi dzisiaj łeb pęka że wstać nie moge bez zawrotow glowy, normalnie migrena.... spałam godzinke, brałam apap ale bez wiekszych rezultatow

Jesli chodzi o przewijak to my jeszcze zakladamy po kapaniu i na przewijanie w dzien kupy :-p, ogolnie jeszcze korzystamy z niego
no moze np na otwarcie przychodni??? bo w niedziele to zwykle sa pozamykane :-D

.....

no moze np na otwarcie przychodni??? bo w niedziele to zwykle sa pozamykane :-D
ty tu nie odwracaj kota ogonem hihihi
ciesze sie ze bylas u lekarza i daj zanac jak wyniki krwi
jesli chodzi o odchudzanie to musisz sama chciec i zrobic to dla siebie, dla swojego samopoczucia nie dla innych, bo do decyzji o odchudzaniu trzeba dorosnac i zabrac sie do tego na serio

reklama
No, no, sorki, ale podziwiam Was laski za używanie przewijaków. A Ciebie Mary w szczególności...bez urazy.

Ja przeważnie robię to na podłodze, czasem na kanapie i to jak Asia stoi. Inaczej jest ciężko:-D Ona potrafi nawet się przekręcić, uciec jak ja ją trzymam jedną ręką. A zresztą nie ma możliwości jej trzymać choćby palcem bo tu trzeba pampersa jakoś dobrze założyć a ona zwiewa przy byle okazji;-)

Do góry