reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Witajcie:)
Poszliśmy sobie w sobote na kolacyjke. PIłam sobie jak za dawnych lat żubróweczkę z malibu i sokie jabłkowym:tak: mmmm prawie zapomniałam jak to smakuje . Potem spacer na plazy w strone Koliby i harce do rana:-D oczywiscie o 7 pobudka i dzieckiem trzeba is e zajac , ale bylam jakas nakrecona;-)
GRATULACJE DLA SOLENIZANTÓW!!!!!!!!!!!!
KAsiula juz lepiej z mezem?

o widze ze bawilas sie fajnie :) zazdroszcze takich wypadów z mezem ... moj ze mna nawet do parku na spacer nie chce jechac ... a z mężem bez zmian ...

Ula ja mam lozko z jednej strony przy scianie podsunac musielismy bo lozeczko inaczej nie miesciło sie no i maly spał przy scianie a zszedl az w nogi :D

reklama
Kasia a co on taki uparty jest... ja to bym zwariowałą jakbym mogla tylko z dzieckiem gadac...
powiem ci ze to mzoe ja uparta bardziej ale nie chce popuscic aby znow nie bylo tak samo za miesiac czy dwa... on do mnie "daj buzi" "choc przytul sie" a ja nie... chce pokazac mu ... zeby se nie myslal ze bedzie tak jak on chce ...

a i sama nie gadam z dzieckiem :d mam was ;P

osz Ty ;-) jak trzeba to trzeba - mam nadzieje, ze ugrasz co chcesz:tak:
Mój to jest taki obiezyswiat i ja zanim. Długo nie usiedzi w domu. Weekend w czterch scianach? chyba tylko jak noworodek w domu jest:tak:

Kasiiula Ty to jesteś silna kobieta, ja bym zaraz odpuściła :)
Marysiu składałam na nk, ale i tutaj STO LAT!!
Godzinę temu wyszedł K z Mariśką, a już za nią tęsknię... nawalone mam w głowie, bo jeszcze wczoraj marzyłam żeby odpocząć od niej choć kilka godzin, a teraz już najchętniej bym do niej dołączyła

Gratuluję pierwszego ząbka Igi;-):-)..

Spóźnione, ale szczere - 100 lat Igorku!!!!:-):-)

Moja Marysia wczoraj też miała "urodzinki", skończyła 8 miesięcy..a mama gapcia zapomniała:zawstydzona/y::-)

STO LAT!!!!

100 lat Marysi...

u nas wprawdzie nie leje ale jest tylko 17 stopni !! wiec chłodnawo ... wlasnie wrocilam bo wozilam meza do pracy i tak sie zastanowiłam ... jak np jest zima i nadchodza "cieplejsze" dni np wlasnie te 17 stopni to ludzie w kurtkach chodza i butach zakrytych :D a jak np jest srodek lata i sa dni chłodniejsze po 17 stopni to i tak ludzie w japonkach bluzki krótki rękaw hehe :)

a dzis ok. 5 mały wstał zjadl mleko i wstawac zaczal w łozeczku ... :| mysle no fajnie 5 na zegarze :| ... ale wzielam go do siebie ... lezal przewracal ja go glaskalam itp ... on siadal kladł sie i znow siadal ... i zasnal głowa przy moim brzuchu :D ... mysle nie bede przekladac niech spi ... i ja se drzemalam ok. 7 wstalismy a on przy krawedzi se spi ;o ;o czy wasze dzieci tez tak maszeruja ?? Wczoraj jak Paweł usypial na noc to jak chodzilam sprawdzic to spal w drugim koncu lozeczka wykrecony na maxa :o yh

Podziwiam synka, bo moja tak się kokosiła wczoraj u mnie w łóżku, nawet przy ściane wstawała, jakieś dziwne pozycje wymyślała aż w koncu po 5 minutach się poryczała i trzeba było dać cynia:dry:

A co do temp - to samo A mówiłam ostatnio:rofl2:

Witam się z rana. Najlepsze życzenia dla solenizantów ;D
I u mnie pada - nareszcie bo ciągle nas chmury deszczowe omijały i tylko raczyło wczoraj pokropić. Od rana wychodzę na balkon i oddycham pełną piersią, w końcu jest czym. Ma padać cały tydzień i dobrze, może mieszkanie ponownie się ochłodzi!
Podobno upały wrócą dopiero w połowie sierpnia (chociaż prognozom długoterminowym trudno wierzyć) chyba zacznę szukać czegoś w Krynicy Morskiej właśnie na połowę sierpnia. Tylko nie wiem czy na parę dni opłaca nam się tyle jechać. Mały w foteliku 10 minut nie chce jechać ;( Mój Mei Tai będzie mam nadzieję gotowy na 11 sierpnia więc akurat na wyjazd. O ile się zdecyduję bo znajomi wrócili z rocznymi dziećmi po 4 dniach pobytu nad morzem i mieli dość, a podróż była dla nich katorgą ;(

Ja od paru dni ok 24 biorę małego do swojego łóżka bo budzi się i to co on w nocy wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Męczy się ze szok, turla się, podnosi, siada, opada główką w dół et. Dlatego też robię "zasieki" a na podłodze po jego stronie leży kołdra złożona na 4.

Zależy jakie masz oczekiwania co do pobytu z dzieckiem na wczasach. Ja nie wyobrażam sobie że mogłabym bez dzieci gdzieś jechać. Wiadomo, nie poleżysz na plaży tyłkiem do góry, dzieci trzeba mieć na oku, pilnować by się nie potopiły, nie pójdziesz wieczorem do baru na plaży itd - no ale chyba się człowiek z tym liczy robiąc dzieci;-). Ale jak maluchy zasypiają masz czas aby posiedzieć z mężem i odpocząć czy pogrillować ze znajomymi :-) Wczasy z dziećmi naprawdę są fajne, wszystko zależy od naszego podejścia:tak: i od miejsca w które pojedziemy (najlepiej z dala od dyskotek i z możliwością wyjścia do np. ogrodu).

Witajcie:)
Poszliśmy sobie w sobote na kolacyjke. PIłam sobie jak za dawnych lat żubróweczkę z malibu i sokie jabłkowym:tak: mmmm prawie zapomniałam jak to smakuje . Potem spacer na plazy w strone Koliby i harce do rana:-D oczywiscie o 7 pobudka i dzieckiem trzeba is e zajac , ale bylam jakas nakrecona;-)
GRATULACJE DLA SOLENIZANTÓW!!!!!!!!!!!!
KAsiula juz lepiej z mezem?

takiej to dobrze:-D

powiem ci ze to mzoe ja uparta bardziej ale nie chce popuscic aby znow nie bylo tak samo za miesiac czy dwa... on do mnie "daj buzi" "choc przytul sie" a ja nie... chce pokazac mu ... zeby se nie myslal ze bedzie tak jak on chce ...

a i sama nie gadam z dzieckiem :d mam was ;P

Hehe :-D co Ty bys bez nas zrobiła:-D

osz Ty ;-) jak trzeba to trzeba - mam nadzieje, ze ugrasz co chcesz:tak:
Mój to jest taki obiezyswiat i ja zanim. Długo nie usiedzi w domu. Weekend w czterch scianach? chyba tylko jak noworodek w domu jest:tak:

Taaa, skąd to znam....

U nas przedwczoraj upały, wczoraj deszcz i 14 stopni, a dziś już 21. I we tu skumaj tą pogodę:baffled:

reklama
hej
my po wczorajszych chrzcinach u mojej siostry, objadłam się jak mops :)) mała szalała aż do 21 co u niej zazwyczaj nie wchodzi w gre, ale to z powodu dużej ilości dzieci i muzyki :))
dzisiaj odsypia. Już ją 2 razy układałam do snu :))

Do góry