reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Dodatkowo dzisiaj z mężem w końcu znaleźliśmy mieszkanko :-) nic wielkiego bo 1 pokój z kuchnią i łazienką ale za to nie drogo. Dzisiaj wstępnie rozmawialiśmy z właścicielem ale mieszkanie będziemy oglądać dopiero w środę a jak wsio będzie ok to możemy się wprowadzać w piątek :-) cieszę się jak małe dziecko :-)
super życzę powodzenia z mieszkaniem :-)
Ja dziś skoro świt się obudziłam , aż dziwne, że czuję się wyspana bo przez to, że biorę furangin , to więcej piję i co jasne latam non stop do ubikacji. Mój B. zamienił się mięsodespotę i ciągle mi gada jedz mięso , jakby mi mało było wyrzutów sumienia że mam lekką anemię i mam bakterie w sikach:-( ale nie dam się , będę walczyć !!!
Powodzenia na wizytach i miłego poranka dziewczynki :-)

reklama
Dzień dobry!
Właśnie popijam kawkę i już konsumuje śniadanko, bo obudziłam się głodna jak wilk:-)
Mam nadzieję, że przestanie padać, bo czeka mnie dziś lekki maraton a przy takiej pogodzie to żadna przyjemność wychodzić z domciu.

Justynko super, ze już wiesz co jest z okiem. Trzymam kciuki by antybiotyk szybciutko zadziałał byś się nie musiała dłużej męczyć. Mam nadzieję, że mieszkanie okarze się warte waszej uwagi i że już w piątek zamieszkacie w nowym gniazdku:-)

Akderk mój małż to samo jak zdarta płyta "jadłaś już mięso?", "zjedz jeszcze" i tak w kółko, ale nie denerwuje się na niego bo wiem, że robi to z troski:-)

Dziewczynki życze wszystkim udanego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.:-)

beti głowa do góry,ciężko jest ale jeszcze tylko miesiąc i nasze maluszki bedą z nami i nas pocieszą i wynagrodzą stresy, ja tez jakos ostatnio podupadam na nastroju ale mysle ze to przez to że na zwolnieniu jestem i prawie cały dzien w domu

Witam was :)
Nie było mnie 2 dni na forum z racji spontanicznego wyjazdu nad morze, akurat trafiliśmy z pogodą bo dziś leje. A ja się byczyłam, cały czas na kocu leżałam, tylko wieczorkiem spacerowaliśmy ale powiem wam, że po spacerze to krocze opuchnięte i ledwo co szłam, nie wspomnę że z łóżka wstać nie mogłam i przewracać się z boku na bok tak mnie tam na dole ciągnie.
Agusska ja też czekam na kolejne USG, niby mały nadrobił ponad dolną normę ale i tak brzusio ma niby za chudy. Teraz dziecko intensywnie przybiera to i u ciebie nadrobic może, staraj się dużo odpoczywać i leżeć na lewym boku, do tego dużo produktów z cynkiem (mleko, jaja, pestki dyni) niby pomagają nabrac dziecku masy - bo rozumiem że u Ciebie różnica między brzuszkiem a główką jest duża?

no ja chciałam dziś mojemu delikatnie zasugerować żeby sie troszkę zaangażował... i mówię.. "siły już dziś nie mam.. ciekawe czy ta deska do prasowania może byc tak nisko żebym sobie siedziała i prasowała" a On na to "czekaj chwilę to Ci przyniosę i zobaczysz" :-D no i mi ręce opadły..

tosiu...zbyt skomplikowanie

:-D:-D:-D:-D:-D TOSIU, Ty chciałaś dyplomatycznie sprawę załatwić, a m zrozumiał po swojemu, ale chciał dobrze;-) KERNA ma rację - trzeba walić prosto z mostu:sorry:
Nie było mnie 2 dni na forum z racji spontanicznego wyjazdu nad morze, akurat trafiliśmy z pogodą bo dziś leje.
Ale fajnie!

U mnie duchota, że trudno wytrzymać. Zaraz się rozpłynę... Co będzie ok. 12?:szok:
Ja już mam szczerze dość tych upałów.

Za to muszę Wam się pochwalić - jest szansa, że w pierwszym tygodniu września moje mieszkanko będzie skończone:-D:-D:-D Za niecałe 3 tygodnie mają być drzwi i listwy przypodłogowe, a ok. 01.09 kuchnia i 2 szafy. Będziemy spłukani, ale szczęśliwi hihihi!

Witam porannie.

U mnie w nocy burze i deszczyk, pewnie spałabym jak suseł gdyby nie moje starsze dziecko, które spało ze mną. Kręci się jak mucha w smole, odkrywa, kopie, muszę uważać na brzuszek by siostrzyczce się nie dostało:no:Borys śpi ze mną gdy mąż ma nocki bo tak mi wygodniej. I tak od 4 lat wstaje noc w noc, bo to przykryć trzeba, herbatki podać.. Mam nadzieje że Helenka będzie bardziej łaskawa:tak:

Co do badania usg to na ostatnim pomiar główki wskazywał na 33tc a brzuszka na 31. Ale lekarz stwierdził że wsio ok. W czwartek idę na 4d więc się przekonam:tak:

Dziewczyny jak ja tęsknie za małżeńskim obowiązkiem;-)Nadal mam zakaz a w nocy śnią mi się takie rzeczy że budze się z bolącym brzuszkiem, jeszcze dwa tygodnie i nie będzie zmiłuj:-)

Udanych wizyt i miłego dzionka serca.

Witam kochane.
U nas całą noc oberwanie chmury normalnie, teraz niby nie pada ale nie wiem na jak długo. Musze auto odprowadzic do mechanika i wrócic na nogach...a mi juz tak ciezko sie chodzi.
Justysia super ze z mieszkankiem sie udało, no i kuruj oczko.
Betii, oby słonce wyszło wam jak najszybciej.
Aguska nam w szkole rodzenia połozna ostatnio mówiła zeby sie nie nakrecac jak na usg brzuszek wychodzi za duzy czy za mały w stosunku do reszty...bo to czesto bywa ze nie ma znaczenia i wsio jest ok, a maszyna sie moze pomylic wystarczy jak gin przyłozy miarke, albo mały sie troche obróci. Nie da sie precyzyjnie wymierzyc, wsio jest tak "pi x oko". Bedzie dobrze.
Powodzenia na wizytach dziesiejszych.

:-)dziendoberek:-)
dzis sie nawet wyspałam, chociaz moj T. chrapie jak niedzwiedz... Dzien deszczowy, wiec pewnie jeszcze mykne do łózia:tak:
Mała w nowym przedszkolu, rewelacja tak sie jej podobało, że nie chciała wczoraj isc do domciu, ale tak jak pisałam wczesniej córcia juz zna przedszkolną rzeczywistość,więc raczej nie bedzie problemów z adaptacją w nowej placówce. Tym bardziej, że sale wspaniale wyposażone, wszystko nowiutkie i kolorowe, dzieci nowe i miłe opiekuńcze panie przedszkolanki. Szła w podskokach dzis, a ja mam miesiąc by przygotowac dom na przyjscie maluszka. No to znaczy duzo juz mam zrobione, ale jeszcze czekaja mnie ostatnie szlify plus koniecznie spakowanie torby- i to w tym tygodniu, bo sobie obiecałam.
Postaram sie tez wyspac i nabrac sił. Kuzyn T. jeszcze u nas jest, ale juz sie nim nie przejmuję, chociaz w nocy ratowałam go smectą, bo cos sie zatruł jedząc w barze (stwierdził,że moja zupa doprawiana jogurtem na poł ze smieataną jest bee, no to teraz ma:zawstydzona/y:) Wraca do siebie za kilka dni.
agusska trzymam kciuki za pomyslne wiesci o maluszku, co za lekarz bez wyczucia:zawstydzona/y:
justynka fajnie ze znalezliscie mieszkanko,oby przeprowadzka byla szybka :tak:
gaja fajnie ze wyrwałaś sie nad morze, szkoda tylko cie bidulko, ze cierpialas po spacerkach, a maluch niech rosnie, jeszcze troszke przed nim do godziny zero;-)
paulka24 i beti a sio smutki! my tu was najlepiej zrozumiemy, bo tez hormonki szaleją i nieraz wyc sie chce, ale dziewczyny nie damy sie:cool2:
tosiu chyba za bardzo"miedzy wierszami" mówiłas do malza, trzeba było od razu mu walnąć, że w ogóle nie dasz rady prasowac:-(
anja78 a twoj to pomysłowy jest z ta pralką, najlepsze jest to ze facecie wtedy tacy dumni chodzą:-D a i nie martw sie pojsciem malej do przedszkola, na pewno sie szybko przyzwyczai, dzieci na szczescie nie maja tylu obaw co rodzice- wiem to po swojej corci:-)
akderk rozbawiłaś mnie opowiescia o malzu "mięsodespocie", ale sie facet martwi:-)

Wszystkim brzuszkom zyczę miłego dnia:-):-):-)
mój dzien bedzie dzis odpoczynkowy, tylko na 16. ide do dentysty, wiec poprosze o kciukaski.

Witam w strugach lejacego deszczu :)
agusska - nie wierz do konca maszynie a jeszcze mniej lekarzowi ktory ja obsluguje - wg mnie to pomylka w pomiarach ,trzeba myslec pozytywnie !!! Zobaczysz bedzie dobrze!!!
anja - pomysly Twego meza sa poprostu the best !!! :) usmialam sie az boki bola :)
tosia - ci faceci .... ja na swojego z prasowaniem to nie mam co liczyc.....
akderk - ja tez chce chlopa z takim pakietem !!!!
pysia uwazaj na siebie !!!
justyna - trzymam kciuki za mieszkanko i zeby z okiem jak najszybciej bylo OK
beti - tulam , nie smutaj juz , zobaczysz bedzie lepiej !!!

Milego dzionka !!!

reklama
Do góry