reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dziewczyny podbudujcie mnie bo zaraz zwariuję. Pamietacie w ostatnich badaniach miałam leukocyty i to oznaczało infekcję. Ginka powiedizała, że mocz mam katastrofalny i przepisała antybiotyk za 50zł. dzisiaj odebrałam wyniki i leukocytów z 25 zrobiło się 500:szok::szok::szok::szok:. Ja to widzę w czarnych barwach całkiem a do jutra chyba zwariuję. Co to może oznaczać?????????????????????????????????????????????????????????????:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure: szczerze, boję się......

Kerna nie bede sięwymądrzac bo kompletnie nie mam pojęcia na co moga wskazywac Twoje wyniki... a nie mozesz zadzwonic do swojej lekarki??

no to my nie mamy takiego problemu jak Tosia czy Dorotka tzn juz wiemy że to ostatnia "nasza' ciąża i o dziwo jesteśmy bardzo zgodni pod tym względem...

uspokoiłyście mnie z tym KTG :)

Dziewczyny podbudujcie mnie bo zaraz zwariuję. Pamietacie w ostatnich badaniach miałam leukocyty i to oznaczało infekcję. Ginka powiedizała, że mocz mam katastrofalny i przepisała antybiotyk za 50zł. dzisiaj odebrałam wyniki i leukocytów z 25 zrobiło się 500:szok::szok::szok::szok:. Ja to widzę w czarnych barwach całkiem a do jutra chyba zwariuję. Co to może oznaczać?????????????????????????????????????????????????????????????:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure: szczerze, boję się......

Kerna wiem ze nic Cie nie pocieszy,a do jutra jeszcze kilka godzin,ale napewno infekcja i kup koniecznie ten antybiotyk

poza tym jeszcze jedno,dla dobra Twojego i malutkiej ja bym poworzyla mocz,tylko sikaj z rana ze środkowego strumienia,zeby sie nie zanieczyscil

• Leukocyty – dopuszczalna ilość to 1-5 w polu widzenia. Liczba powyżej 10 jest sygnałem stanu zapalnego dróg moczowych albo nerek.

trzymam kciuki za Was,bedzie dobrze

Kerna może nie jest tak źle jak myślisz?? Schowaj gdzieś te wyniki i o nich nie myśl jutro wszystko się wyjaśni- lekarz na pewno będzie wiedział co z tym zrobić... a tak przy okazji to brałaś wtedy ten antybiotyk, bo nie pamiętam...

Jeżeli chodzi o KTG to ja miałam robione już 2 razy. U nas w mieście to pod ktg podpina się od 30 tc tylko że tym nie zajmują się lekarze tylko położne. Moja mama jak opowiadała mi o swoich ciążach to tam już od 6 msc. podpinało się pod ktg, badania moczu i krwi były co wizytę do tego lekarz jakoś tak w 25 tc dawał książeczkę do liczenia ruchów płodu... a teraz można powiedzieć że lekarze opierają się tylko na usg...

Dorota gratuluję 9 okienka :-)

Kernuś, w tym samym laboratorium robiłaś, te same normy??? ja się nie będę wymądrzać, bo się nie znam.. ale może jak się strasznie martwisz to zadzwoń do lekarki...stresu Ci nie trzeba...
a dobrze siusiałaś???

no w tym samym no...kurcze ale sikałam od razu z pierwszego strumienia..a do tego wiadomo sikanie kilka razy w nocy i zawsze tam cos na papierze czy cuś.....sama nie wiem ale dla mnei to jest wynik po prostu...iść i sie powiesić:confused2::confused2::confused2::sorry:
Kurcze jade zaraz po pojemniczek i jutro nasikam mam nadzieję dobrze i od razu do laboratorium..do mojej ginki nie tak łatwo siędodzwonić bo ma dyżur w szpitalu:confused2:
matko juz mnie z nerwów czyści.......
A do tego w nocy sikam dwa razy i rano nie mam aż takiej potrzeby...

reklama
powiem tak napewno nie ulega watpliwosci ze cos z tym moczem jest nie tak,moze zaszla pomylka i wynik bedzie nizszy,chocby niewiele
przejrzalam szybko kafeterie,bo to automatycznie mi wyskakuje jak pisze w wyszukiwarce o ciazy i jakis wynikach i tam pisaly laski z wynikami 500 i po leczeniu antybiotykiem bylo oki
nie zamartwiaj sie

idz jutro do gin,a jesli mozesz to powtorz ten mocz

ja tez sikam po kilka razy w nocy ,ale jak bedzie sikac do pojemnika to najpierw nasikaj troszke do kibla zeby oczyscic drogi moczowe i dopiero po chwili nasikaj do pojemnika

Do góry