reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Hello

U mnie nocka tez chodzona, z 5 razy az w kibelku byłam:szok:.I oczywiscie przy okazji zachaczam o kuchnie, co by cos skonsumowac. Chyba juz w nałóg wpadłam. I ciekawe jak na wadze stoje, ale to sie okaze za 2 tyg.

Alcia
fajnie, ze wrociłas. Ale zaległosci na forum wspolczuje:tak::eek:

Przyszła_mamo i kalcha
powodzonka na wizytach. Dajcie znac po powrocie.

Akderk współczuje przezyc z usg i ktg. Takiego lekarza to bym ukatrupiła gołymi rekami.

Beniaminka super nam wykładzik strzeliłas. Poprosze o wiecej. A Korba dobrze kombinuje, moze by nowy watek z tego stworzyc.

Kasialle gratki udanej wizyty.

aga26ka wszystkiego naj, naj z okazji 9 rocznicy slubu

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
hej słonka!!
ja coś wczoraj zaniemogłam,całą noc się podle czułam, miałam gorączkę i jakiś kaszel straszny mnie złapał nie wiem od czego mi się to wzięło!!:baffled:
az się przestraszyłam żeby małej nic nie było
teraz mi juz lepiej ale nadal trochę niewyraźnie się czuję
ale przynajmniej gorączki nie mam
taka jakas rozdygotana jestem:-(
wypije kawkę to może bedzie lepiej!! miłego dzionka !!

beti witaj w grupie ;-) u mnie noc podobna, no może bez koszmarów :-)
ja po wczorajszej wizycie u gina, na wcześniejszy poród się nie zapowiada, główka wysoko, szyjka długa i zamknięta, USG nie miałam.
dziś jadę ze zwolnieniem do pracy i oddać wymaz na paciorkowca, tak na marginesie czy któraś z Was to miała, może będzie miała?? mój gin twierdzi że neonatolodzy cisną teraz na to badanie bo podobno paciorkowiec przejść może na maleństwo podczas porodu i podobno udowodnili ostatnio że otóż ta bakteria jest główną przyczyną SIDS (nagłej śmierci łóżeczkowej).
Miałam już jeden wymaz dwa tygodnie temu ale zaniosłam do zwykłego laboratorium i mi wyhodowali jedynie grzyba :zawstydzona/y: no ale globulki poszły w ruch, a teraz jadę z tym wymazem do szpitala.

Miałam robiony wymaz na paciorkowaca w zeszły czwartek, dziś jadę odebrać wyniki. Gin twierdzi że w razie wykazania jego obecności podadzą mi antybiotyk tuż przed porodem aby nie było późniejszych komplikacji:eek:Mam nadzieje że nic nie znaleźli.

Witam porannie wszystkie brzuchatki:-)

Witam :)
Co do wymazu nie miałam robionego ale na następnej wizycie spytam o t bo ponoć to teraz zaczyna byc standardem u nas jak krzywa cukrowa.
Ja w nocy wstaje raz więc z tego wynika, że brzuch raczej mi nie opadł, zresztą nadal sapię to na pewno jeszcze sie trzyma wyżej.
Acha i w ogóle nie mam tego instynktu wicia gniazda, ostatnio zajrzałam tylko ile czego mam, brakuje mi jeszcze trochę a mi sie nic nie chcę nawet prania wstawić - oj następne przeterminowane będzie ;) A może po prostu jest to spowodowane tymi przejściami USG-owymi

Witam porannie
u mnie nocka nie za dobra, nie mogłam zasnąc, wzięłam wczoraj witaminy i żelazo o 22 razem i na pusty żołądek( a witamin nie powinno się) i cały czas chciało mi się wymiotowac, ale nie umiem :-(i się męczyłam.

Dziś pogoda fajna się zapowiada nie za ciepło nie za zimno, czekam na mojegp S. i idziemy zrobic zakupy na jego wyjazd, jak sobie pomyślę ze to ostatnia noc razem to mi sie płakac chce:zawstydzona/y:, jeszcze wczoraj rozmawiałam z moim Ojcem i powiedział że nie będą przyjeżdzac przez ten miesiąc, bo później nie chce sie wracac do pracy, a robota goni i muszą skończyc w miesiąc bo później on na Majorkę do pracy jedzie.
Ja już chciałam się pakowac, stwierdziłam że mogę rodzic w Niemczech, a co mi tam, język w miare znam, ale kategorycznie nie chcą mnie zabrac ze sobą:wściekła/y:

Co do wymazu na paciorkowca to mój lekarz powiedział na ostatniej wizycie ze na tej da mi skierowanie na ten wymaz

ja juz torbę wyprałam i będe sie powoli pakowac do szpitala, tylko kilka rzeczy dokupie i wsio

Trzymam kciukasy za dzisiejsze udane wizyty i zycze miłego dnia
idę nadrabiac forum:*

Hej

beti witaj w grupie ;-) u mnie noc podobna, no może bez koszmarów :-)
ja po wczorajszej wizycie u gina, na wcześniejszy poród się nie zapowiada, główka wysoko, szyjka długa i zamknięta, USG nie miałam.
dziś jadę ze zwolnieniem do pracy i oddać wymaz na paciorkowca, tak na marginesie czy któraś z Was to miała, może będzie miała?? mój gin twierdzi że neonatolodzy cisną teraz na to badanie bo podobno paciorkowiec przejść może na maleństwo podczas porodu i podobno udowodnili ostatnio że otóż ta bakteria jest główną przyczyną SIDS (nagłej śmierci łóżeczkowej).
Miałam już jeden wymaz dwa tygodnie temu ale zaniosłam do zwykłego laboratorium i mi wyhodowali jedynie grzyba :zawstydzona/y: no ale globulki poszły w ruch, a teraz jadę z tym wymazem do szpitala.

Dawno Cie nie bylo Kasialle :-)
Ja mialam robiony wymaz. Wyszlo ok, ale w razie co to po prostu podaja przy porodzie antybiotyk - zeby na dzidzie nie przeszlo..

Witam kawowo , u mnie noc tez minela na spacerach do kibelka.... Milego dnia !!!

Ja dzis pobilam rekord chodzenia do toalety w nocy - 6 razy i wczesnie rano, ok. 7.00 po raz 7 :-D

Dzis pogoda bardzo przyjemna, tak mysle od wczoraj nad tym - bo Malgos pisala, ze robi leczo - i ja chce je dzis chyba zrobic.. :-)

Witam przy kawie i dolaczam do stowarzyszenia mega nie wyspanych.
Toshi poczytaj caly wczorajszy watek tam dziewczyny pisaly o zelazie, a ty dostalas na pewno floradix ( on tez jest super na poprawe zelaza)
Trixi dzieki za stronke z pampkami. Po porodzie nie zapomnij sie zymeldowac pod www. mueller-drogerie.at tam dostanies Gutschein na 10 Euro ( bedziesz sobie mogla wybrac cos ze sklepu dla Baby za 10 Euro) i
www. dm-babybonus.de . A teraz przed urodzeniem zamelduj sie koniecznie w Rossmann.

Wszystkim zycze milego dnia i udanych wizyt

SARRA
DOKLADNIE TO KAZAL MI KUPIC LEKARZ FLORADIX :tak:A DO WCZORAJSZEGO WATKU TEZ SIE BEDE MUSIALA COFNOC SERDECZNE DZIEKI A I ZARAZ CHYBA ZAMELDUJE SIE TEZ NA rossmann.de :tak::-)

Kasialle...no jesteś:-)
Ja całą noc myślałam o wynikach i z rana porządnie sik oddany i moja kumpela mi zaniosła, żebym się już nie fatygowała:-):-):-)złota kobieta..
Kurcze od wczoraj mała jest dużo mniej ruchliwa...duużo...cos tam poczuję czasem ale zaczynam się martwić:confused2:

Kurcze od wczoraj mała jest dużo mniej ruchliwa...duużo...cos tam poczuję czasem ale zaczynam się martwić:confused2:

Kernus luzik ja tez tak mialam w zeszlym tygodniu,nic niepomagalo ,ani lezenie na boku i jedzenie slodyczy ,ani nogi pod brode - nic po prostu nic! Spanikowalam i M zawiozl mnie do szpitala ,zrobili KTG i USG i ..... Kaska miala poprostu leniwy dzien. ;) mysle ze tak moze byc i z Twoja malenka :)

reklama
No to i ja dolacze do tych niewyspanych :zawstydzona/y:
W nocy wstawalam do kibelka. Probuje spac, tak jak zalecila mi pani ortopeda po trochu na kazdym boku i plecach, ale jak sie chce przekrecic to sie budze. Poza tym o 6:30 budzi mnie maz, a raczej jego budzik. Do tego zaczela mnie bolec glowa, dzidzia tak sie wypina, ze boli caly bok.
No to sobie ponarzekalam:-p
Wczoraj bylismy z mezem na ogladaniu szpitala. Najpierw opowiadali o fazach ciazy,porodu, potem bylismy na porodowce. Ogolnie bylo niezle. Balam sie czy wszystko zrozumiem, bo to przeciez po niemiecku, ale nie bylo tak zle i nawet troche sie uspokoilam.
Wczoraj polozna i pielegniarka, ktora sie zajmuje takimi maluchami powiedzialy, zeby myc tylko woda, ze takiemu malenstwu to wystarczy. Chyba, ze dziecko jest alergikiem.

Do góry