reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

:-)
:-)Witam spowrotem dziewczyny..
Chciałam wam oznajmić że 15 sierpnia przyszła na świat moja córeńka!:-D:-D
Opiszę wszystko jak znajde tylko chwilkę, niedawno wróciłam ze szpitala..
Gratulacje dla rozpakowanych, nadrobię was przy najbliższej okazji:tak:
Wrzucam focie mojej Darii:-D
Zobacz załącznik 275263

Gratuluję ślicznej córeczki:-)

reklama
hej dziewuszki ja tez za wami nie nadazam wchodze co jakis czas i ciagle tyle sron do czytania gratuluje wszystkim swiezym mamusiom aby maluszki rosly zdrowo i dawaly jak najwiecej godzin snu mamusiom:):):)
Ja dzisiaj cos dziwnie sie czuje jak chodze to strasznie mnie boli tam na dole i mam wrazenie ze brzuszke opadl mi juz bo jak wstalam dzisiaj to jak polozylam reke na brzuchu to jakos nizej mi sie wydawao niz zawsze;-) wogole mam czasem takie dziwne momenty ze boli jakbym okres miala dostac... hmmm cos czuje ze malo czasu mi zostalo... a moj S modli sie zeby jak juz zlapie to w weekend bo ma taka prace ze ciezko z wolnym jedynie w weekendy jest do pelnej dyspozycji:-(

No proszę jak dziewczyny pracują pełną parą ;)
Gratuluję mamusiom córeczek :)
A ja po mega długim spacerze i tylko nogi mnie bolą nawet skurczyka nie miałam a tak do tej pory zawsze mnie łapały - co za przekorność no!
Wiecie ja to bym chciała juz urodzic bo mi ciężko już ale z drugiej strony wiem, że zaczną sie nieprzespane noce, płacz z niewiadomego powodu, szkoła, przedszkole i noworodek - masakra jednym słowem :/

Witam, to znowu ja!
Dziękuję Wam wszystkim za troskę i słowa wsparcia!!!
Dopiero dostałam się do kompa, bo P. go zarekwirował i jeszcze się kłóci,że ma wolne i nawet nie może skorzystać!!!
Ja leżę i pokutuję, mam krwawe upławy,ale to chyba od badania i jak tylko wstanę to czuję skurcze (mało bolesne,ale takie tępawe), czasem coś mocniejszego. Sama nie wiem co mam myśleć, bo nie rozumiem co się stało:eek::eek::eek:. Zawsze wiedziałam,że jak odchodzą wody, to szpital, a tu pani doktor z IP po badaniu stwierdziła,że to może upławy:eek: bo wód dużo. Ale rozwarcie na 2 cm (w niedzielę go nie było wcale, tylko całkiem skrócona szyjka) no i ostateczna decyzję pozostawiła mnie,bo mogłam w szpitalu zostać. Wolałam wrócić do domu, bo mój młodszy synuś się popłakał, jak usłyszał,że muszę do szpitala jechać.
Jednak niepokoi mnie,że zrobiłam plamę na kanapie tak dużą, jakbym się zesikała:szok:. Posunęłam się do tego,że wąchałam to miejsce, żeby się upewnić,że to nie mocz:zawstydzona/y::baffled:. I na bank nie!!! Zresztą nawet nie czułam,żeby mi się chciało. Został tylko delikatny zaciek 25x 30 cm. Na żadne upławy w ogóle mi to nie wygląda, nie taka ilość, no i chyba nie jak woda???!!!
Teraz leżę i dostaję kur..cy!!! Tyle o mnie.
Taka_ja, Maleńka prześliczna, aż mi się zatęskniło!!!
Gratki dla Skrzacika!!!
I nie zdziwi mnie , jak się okaże,że Emilia też już urodziła.
A ja nie wiem co ze mną dalej:sorry::sorry::sorry:

To tak dla porównania taka tabeleczka z waga płodu w poszczególnych tygodniach ciąży z podziałem na centyle czyli chudzinki średniaki i klopsiki i można wyniuchac ile mniej więcej przy porodzie się spodziewać
To tak dla orientacji i nie brac mi tego do serca....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

)
Fajowa ta tabelka a wiec moj bedzie sredniaczek , starszy synus byl wiekszy ale wtedy bralam witaminy dla ciezarnych, wiec chyba cos w tym jest.

To ja jak bumerang- czy któraś z Was dziewczyny ma doświadczenia z pasem po porodowym? Czy polecacie i kiedy zacząć nosić?
Nie odpowiem bo nie wiem
no troche juz sie u nas rozkreca a jak tam plec jak dotad sie wszystkim zgadza??ale sie zrobilo ciekawie :)
Nie u wszystkich sie zgadza u Oliwki w tamtym tygodniu z dziewczynki zrobil sie chlopiec.

Angelus cos mi sie zdaje , ze ty bedziesz nastepna. Lez i odpoczywaj kochana

Ostatnia edycja:
łoooo matko, już 6 bobasków!!!!

GRATULUJACJE DZIEWCZYNKI!!!!

u nas bez zmian, czekamy z niecierpliwością ale się nie zapowiada, po wczorajszej wizycie u ginka główka jeszcze w miarę wysoko i rozwarcie na opuszek :-( mogłoby być większe no ale cóż poczekamy.

myślałam że pierwsze w porodach będą dziewczyny z początku listy :tak: (w tym ja) ale widocznie nie tak ma być.

nie obraziłabym się gdybym była następna ale pewnie będę jedną z ostatnich, no cóż ku zadowoleniu mego małża gdyż on ma jeszcze projekty do skończenia do połowy września i teraz nie ma głowy na siedzenie w szpitalu, co za tupet no nie??!! :-D

reklama
Angelus a mi sie wydaje ze moze jednak powinnas zostac w szpitalu ,albo przynajmniej jutro podskocz do swego ginka i zobacz co on powie.Trzymam kciuki kochana lez i postaraj sie nie stresowac (chociaz to w Twojej sytuacji dosc trunde) Pomysl o malenstwie ktore juz lada dzien bedziesz tulila !

Do góry