reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Gosia jestem bardzo ciekawa jak się rozwinie ta sytuacja z dodatkowym urlopem macierzyńskim. Ja złożyłam o 3 tyg. Poza tym w tym linku co podałas jest odnośnik do tego art182

151) Art. 1821 dodany przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. (Dz.U.08.237.1654) zmieniającej nin. ustawę z dniem 1 stycznia 2009 r., z tym że zgodnie z art. 12 ustawy zmieniającej, pracownicy mają prawo do dodatkowego urlopu macierzyńskiego począwszy od dnia 1 stycznia 2010 r. Zgodnie z art. 12 ust. 2 wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego, o którym mowa w art. 1821 § 1 pkt 1, wynosi:
1) w 2010 r. i 2011 r. - do 2 tygodni;
2) w 2012 r. i 2013 r. - do 4 tygodni.
Zgodnie z art. 12 ust. 3 wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego, o którym mowa w art. 1821 § 1 pkt 2, wynosi:
1) w 2010 r. i 2011 r. - do 3 tygodni;
2) w 2012 r. i 2013 r. - do 6 tygodni.

czyli my mamy w tym roku 3 tyg

Mnie ta kwestia bardzo interesuje - nie chciałabym byc stratna na tych kilku tygodniach i doczytałam się przypisu (nr 158) w art.183 §3 , który mówi

Zgodnie z art. 12 ustawy zmieniającej, pracownicy mają prawo do dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego począwszy od dnia 1 stycznia 2010 r. Zgodnie z art. 12 ust. 2 wymiar dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, o którym mowa w art. 183 § 3 pkt 1, wynosi:
1) w 2010 r. i 2011 r. - do 2 tygodni;
Zgodnie z art. 12 ust. 3 wymiar dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, o którym mowa w art. 183 § 3 pkt 2, wynosi:
1) w 2010 r. i 2011 r. - do 3 tygodni;

hej mamusie!
Czy u was też taka paskudna pogoda? Nawet nosa nie chce się wystawić za drzwi. W domu mamy tak zimno że dziewczynki śpią w pajacach w śpiworkach i pod kołdrami. Ale podobno idzie ciepło i dobrze bo my za 2 tyg idziemy szale na weselu :)

U nas prym wiodą zębicha. Obie dziewczynki mają już po 2 dolne siekacze tzn już je widać i są takie malutkie, ciągle rosną :) Szczęśliwi jesteśmy z tego powodu z mężem przeokropnie :)))
Majce już 3 dzień moczu nie mogę z rana złapać, jutro kolejne podejście :(
Poza tym zakładam nową rabatkę w ogródku i robię zakupy roślinkowe na allegro.

reklama
Gamello - ja również dołączam się do życzeń dla twoich pociech

Onna - ja czytałam jak napisałaś o Wojtusiu to czułam się jak byś opisywała mojego Kamilka. Również rano trochę się sobą zajmie a tak to chcisałby żeby się cały czas nim zajmować. Przez to pokrzywdzony jest Michałek . Też bym chciała to zmienić ale nie wiem jak. Jak człowik sie nim nie zajmuje od razu ryk. A przy dwójce nie da się tak.
Pozdrawiam.
Właśnie muszę lecieć do Kamilka.

Do góry