reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Mała zasnela jakiś czas temu, weszlam przed chwila do niej a ona zmieniła sobie pozycje spania o 180 st , jestem w szoku. Musze wam jeszcze powiedziec ze jak byłyśmy z mała w szpitalu w Grudziądzu to przyjechały 2 poparzone dziewczynki, 3 i 2 latka. Starsza poparzona od pasa w dół, młodsza lewa czesc twarzy, ramie i reke. Mama przyjechała z nimi do szpitala dopiero po 24h bo myslala ze nic im nie bedzie! Ze sie zagoi -dziewczynki maja oparzenia 2-3 stopnia. Aha i jeszcze ciekawostka, jeden rodzic moze zostac z dzieckiem w szpitalu na noc i dostaje uwaga- karimatę i śpiwór. No i oczywiście jeszcze trzeba zapłacić za miejsce do spania czyli podlogę.

Mała zasnela jakiś czas temu, weszlam przed chwila do niej a ona zmieniła sobie pozycje spania o 180 st , jestem w szoku. Musze wam jeszcze powiedziec ze jak byłyśmy z mała w szpitalu w Grudziądzu to przyjechały 2 poparzone dziewczynki, 3 i 2 latka. Starsza poparzona od pasa w dół, młodsza lewa czesc twarzy, ramie i reke. Mama przyjechała z nimi do szpitala dopiero po 24h bo myslala ze nic im nie bedzie! Ze sie zagoi -dziewczynki maja oparzenia 2-3 stopnia. Aha i jeszcze ciekawostka, jeden rodzic moze zostac z dzieckiem w szpitalu na noc i dostaje uwaga- karimatę i śpiwór. No i oczywiście jeszcze trzeba zapłacić za miejsce do spania czyli podlogę.

Ja jak bylam z małym w szpitalu w Sosnowcu to równiez mozna było a raczej trzeba było zostac z dzieckiem. pomieszczenia 3 osobowe z łazienką i ubikacją, 3 izolatki pojedyncze oddzielone szybami takze nic nie słychac i osobne do kazdego wejscia. Rodzice dostaja łóżko polowe i koc :) Ale mozna sobie przyniesc co kto woli. Za miejsce sie płaciło 20 zł chyba za dobe?! tego nie wiem powiedziano aby tyle zapłacic, a my byliśmy od 22 do 15 na obserwacji :)

Mikołaj spał 2 godz:-) teraz buszuje po mieszkaniu ale trzeba korzystać z pogody
Kasiiula jak ja Cię rozumiem, ile razy ja mam mega doła z niewyspania
ale tak sobie wtedy myślę że dni tak szybko mijają i tylko patrzeć jak nasze dzieci wyprowadzą się z domu więc trzeba się cieszyć każdym dniem :-)
może to trudne przy zmęczeniu ale mi to pomaga bo ja mam jeszcze starsze dzieci i ten czas przy nich naprawdę szybko mi zleciał

................ Aha i jeszcze ciekawostka, jeden rodzic moze zostac z dzieckiem w szpitalu na noc i dostaje uwaga- karimatę i śpiwór. No i oczywiście jeszcze trzeba zapłacić za miejsce do spania czyli podlogę.

Masakra, co to za warunki? To ja juz nie bede pisala jakie sa tutaj (a spedzilam z mala po ur. kilka dni w szpitalu, mala byla w inkubatorze i na ''sali otwartej'' dwa i pol tyg. Oczywiscie za nic nie placilam.
No i drugie dziecko na pewno bede rodzic tutaj, jak zycie pozwoli oczywiscie:)

Moja dzis 50 min drzemki o 11 rano i teraz sie juz slania, ale nie usypia jakos. Obiadku nic a nic nie tknela, cyca za to teraz obebnila w sekunde, spryciara. Obiecalam sobie, ze jej nie dam jak nie zje nic obiadu, ale jak jadla o 11 cyca i od tamtej pory dwa chrupki to mi szkoda przeciez ja glodzic? No i teraz to juz mi pozostaje marude przetrzymac do 20 i normalnie usypiac na noc.

a ja jestem mega wkur .... :|

Kasiu - wyluzuj:) dziecie mezowi zostaw i niech sie pobawia, moze jak sie Pawciu wymeczy troche to szybciej wieczorem zasnie?
A ty sobie kapiel relaksacyjna wez albo babski film wlacz jakis i polez...
Co sie z tymi dzieciakami dzieje? Jakies przesilenie jesienne czy co?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiula i jak dzień dalej się potoczył ? Foty poszły :)
Ilona dobrze , że się tak skończylo- niestety nie mozna miec oczu dookoła głowy. Dobrze, ze pojachałas znia do lekarza :)
Gieoska jak po wakacjach?? nic nie opowiadasz :)

Ja dziś robię porzadek w fotach :) jaki ten mój synek był maciupki

Kasiu - wyluzuj:) dziecie mezowi zostaw i niech sie pobawia, moze jak sie Pawciu wymeczy troche to szybciej wieczorem zasnie?
A ty sobie kapiel relaksacyjna wez albo babski film wlacz jakis i polez...
Co sie z tymi dzieciakami dzieje? Jakies przesilenie jesienne czy co?
no wział pobawił sie i uspał !! od 17 do 19 spał oczywiscie lekko przebudzilam bo nie chciałam aby pozniej po nocy chodził narazie wykompany łazi za psem :) zaraz kaszke bedziemy jesc i ok 21 lulu :)

Kasiula i jak dzień dalej się potoczył ? Foty poszły :)
spokojnie hehe jak jest maz mały wogole inny chyba ma dośc mamuski :D hehe
ok ide lukac :D

reklama
Kasiiula a może spróbuj go kłaść wcześniej spać
u mnie Mikołaj je kaszkę o 19 i idzie spać, zasypia koło 19.30 i owszem są pobudki na piciu ale generalnie śpi do 6/7 potem je kaszkę i śpi jeszcze nieraz tak do 9/10
może jak mu skrócisz drzemki po południowe to wypoczniesz wieczorem
ja już przerobiłam spanie o późnej godzinie ja byłam padnięta a on i tak budził się o 6 więc wole położyć go wcześniej i mieć choć chwilkę dla siebie

Do góry