Margoz a chodzisz prywatnie? bo ja nie mieszkam w Polsce i wszystko robione przez NHS, chodzilam na poczatku do polskiego gina prywatnie ale on powiedzial mi ze nie ma potrzeby bo tu jest bardzo dobra opieka i robia wszystkie badania, kazal mi przyjsc dopiero pod koniec ciazy bo tu usg robia 2 razytylko mnie dziwi ze akurat trzeba w 20 tyg :-) pewnie zalezy od szpitala
![]()
chodzę prywatnie, nie wiem, czy ten gin robi każdej cieżarnej pacjentce usg na każdej wizycie, czy przeszłość ciążowa ma na to wpływ, ale ja wolę być spokojna, zresztą jak byłam z synem w ciąży, chodziłam do innego ginka, też prywatnie i miałam usg jeszcze częściej, bo co 3 tygodnie przez pierwsze 5-6 miesięcy, potem na zmianę z aparatem do mierzenia tętna płodu... teraz mam wizyty co 4 tygodnie
podobno 3 usg na zdrową ciążę wystarczą, także jak wszystko jest w porządku, to nie masz się czym martwić
a dlaczego akurat ten 20 tydzień...to nie mam zielonego pojęcia... ja to tzw. połówkowe z wszelkimi pomiarami będę miała za 4 tygodnie, a to będzie 23 tydzień...pewnie co lekarz to filozofia...