reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny karmiace butla, czy jeszcze sterylizujecie butelki?
ja wczoraj chcialam w tradycyjny sposob, gotujac, i butelki maja taki dziwny nalot, jakby kamien, nie chce zejsc
Nie sterylizuję:-( Właśnie przez ten nalot bo jeszcze gorzej wyglądały.Częściej będę butelki wymieniać...

A tak wogóle jakie butelki używacie???Bo ja z LOVI i jestem bardzo zadowolona;-)

reklama
Gosiagro - to pięknie Majusia pospała:) Mnie po macierzyńskim i wypoczynkowym z 2010r wypada iść do pracy jakoś tak końcówką grudnia przed świętami i niebardzo mi się to uśmiecha:crazy::crazy: może jakoś pokombinuję i w styczniu/lutym wrócę. A Tobie ładnie wyszło tego płatnego, miałaś jeszcze jakiś zaległy urlop??edit: już doczytałam, to rewelaka z tym dodatkowym płatnym macierzyńskim, fajnie z ich strony:tak:A możesz zdradzić co to za prorodzinna firma??:-)
Zyrafka - jejciu doskonale Cię rozumiem bo moja mała dzisiaj jest wyjec nieprzeciętny, teraz zasnęła a tak od samego rana płacze;( chyba brzuszek ją pobolewa. Może to tylko przejściowe u Łukaszka i jutro już będzie lepiej.
Ewela - Tomuś to już kawał chłopa, jest co dźwigać, a mama się nieźle załatwiła, oby szybko się goiło
Klementinka - witaj w polandzie:-D:-D:-Di jedz, jedz te nasze pyszności na zdrowie:-D:-D:-D
eagle - super wieści z tą umową, będzie gdzie wrócić po wychowawczym a to ważne
Kasiulka - ja też jeszcze nie mam, już mi rok stuknął
Ja już po spacerze bo piękna pogoda, w koszulce na ramiączkach chodziłam tak ciepło, ale za to teraz mnie głowa napierdziela, pewnie na zmianę pogody, buuuu.

Klementinka - Iga czasem dostaje herbatkę z butli, mam Lovi samosterylizującą więc na chwilę do mikrofali i już. Ale czasem tylko ją umyję i nie sterylizuję.

A tak wogóle jakie butelki używacie???Bo ja z LOVI i jestem bardzo zadowolona;-)

ja używam Avent

A Tobie ładnie wyszło tego płatnego, miałaś jeszcze jakiś zaległy urlop??edit: już doczytałam, to rewelaka z tym dodatkowym płatnym macierzyńskim, fajnie z ich strony:tak:A możesz zdradzić co to za prorodzinna firma??:-)

pracuje w korporacji, co HP się zowie

ewela - gratuluje wagi synusia:)
eagle - gratuluję umowy , pewnie jesteś bardzo szanowanym pracownikiem , takie docenienie to wielki sukces jeszcze raz gratuluję , trzymam kciukasy i pewna jestem że wszystko będzie dobrze i wada się cofnie
Kasiula - do 6 miesiąca przy cycowaniu można nie mieć więc to nic niepokojącego:)
gosiagro - fajowo że możesz sobie pozwolić na taki długi okres z Majusią. Ja w zasadzie nawet na macierzyńskim nie jestem bo mi się nie opłacało przy działalności...
a Ty pracujesz już czy tylko ograniczyłaś działalność do min?
odciagam, ale wczoraj pzrez to zamieszanie nie odciagnelam i dzis rano przywitala mnie wredniucha
juz od kilku dni czulam ze sie zbliza

eagle zamierzamy zostac miesiac a moze dluzej, zobaczymy
po co tam samemu siedziec jak tu wszystkie ciotki i wujki, no i babcia
a pozytywne myslenie naprawde moze duzo zmienic

a moj synus sprzedawczyk bez oporow do babci poszedl, byle tylko noszony byl
nawet nie pisnal ze nie u mamy

dziewczyny karmiace butla, czy jeszcze sterylizujecie butelki?
ja wczoraj chcialam w tradycyjny sposob, gotujac, i butelki maja taki dziwny nalot, jakby kamien, nie chce zejsc
super że tak długo, wypoczywajcie i objadajcie się :) i w takim razie jeszcze raz udanego pobytu
co do sterylizacji my nie korzystamy Musiu posila się bezpośrednio z dystrybutora raz lewego raz prawego :)
2 tyg też dostałam, ale to jest urzędowe, każdemu przysługuje po napisaniu wniosku, czyli każdy ma 22 tyg urlopu macierzyńskiego, moja firma daje jeszcze zgodnie ze swoja polityką dodatkowe 6 tyg płatnych, czyli łącznie mam 28 tyg macierzyńskiego płatnego:-D
to dopiero świetna firma, super

:szok: no ciezki ciezki ten moj mały chłopek :-)

A propos ja tez nie sterylizuje butelek tylko po prostu jak zrobis sie nalot to do kosza i nowa kupuje :laugh2:, butelki tak jak smoczki nalezy wymieniac

a okresa mialam niedawno trwal 4 dni i zobaczymy jaki bedzie nastepny :-)

Ale moj mały marudny :baffled: chyba po tej szczepionce :eek:

reklama
Do góry