reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

A moje dziecię wstało o 7.30, dlatego tak wczesnie bo wczoraj przed 20 zasną. Od 9.30 był marudny i spiący, więc go do lozeczka i wyszlam, ach mruczał sobie, prawie usypiał a jednak nie, poszłam zerknęłam w pampuszka a tam kupka. Po przebraniu wsadzilam do lozeczka i znowu wyszlam, eh znowu nie moze usnąć. Pobawil sie troszkę, zacząl być marudny więc usypiam na rękach, nie....nie usypia wygina mi się. Tak więc ok 10.30 do lozeczka i wyszlam, pomruczal, pomruczal i poszedł spać sam....śpi do teraz a już prawie 2,5 h. Aż poszłam zerknąc do niego, spi na 3 kocykach na brzuszku, kocyki skitrane, buzia gdzieś tam schowana i przytulona do ochraniaczy na lozeczko ;D.
Ja...zdązylam się wysiedziec na BB, na allegro, w koncu z nudów uprasowałam prania stos.....i czekam ;D
Gdybym wiedziala ze tak dlugo pospi moze obiad bym zrobila, ciasto upiekla a ja ciągle myslalam ze mały zaraz wstanie, więc...znowu zrobiłam wielkie gówienko ;D

reklama
a ja mam pytanie do dziewczyn z Uk..czy w tych sklepach funciakach sa takie balony na hel??chodzi mi o balony urodzinkowe dla dzieci... Balony Folia Foliowy 18-19 cali 45cm zabawki (1210616155) - Aukcje internetowe Allegro cos takiego?? albo gdzie mozna kupic jakies ozdoby ciekawe na urodzinki??w jakich sklepach?
oo jak ja bylam w UK to byl taki fajny sklep z gadżetami na urodziny !! ale nazwy nie znam hahah :D a co chcesz balony na Hel ?? czy zwykle tego typu ?

Pianistka ja zrozumiałam inaczej niż Ty posta Wiewióry ;D że na 11 miesięcy niuni tatusia i pewnie też na roczek nie będzie z nimi a nie ze tatuś na 11 miesięcy wyjeżdża ;D Sorki ze się wtrąciłam ;D

Hahaha, no to chyba ze...:) to zmienia sprawe calkowicie:) A ja myslalam, ze tata wyjezdza na 11 m-cy bez nich.
Sorki Wiewiora:)

a ja mam pytanie do dziewczyn z Uk..czy w tych sklepach funciakach sa takie balony na hel??chodzi mi o balony urodzinkowe dla dzieci... Balony Folia Foliowy 18-19 cali 45cm zabawki (1210616155) - Aukcje internetowe Allegro cos takiego?? albo gdzie mozna kupic jakies ozdoby ciekawe na urodzinki??w jakich sklepach?

W tych sklepach za funta Poundland sa balony, ale nie wiem czy takie duze na hel, jak bede w jakims to sprawdze. Sa tu tez takie sieci sklepow z akcesoriami na urodziny (np. Colinton Cards, Birthdays) ale tam jest dosyc drogo. Balony i swieczki widzialam ostatnio nawet w Sainsburym, wiec pewnie wszedzie dostaniesz.

Pianistka, spoko ;-) Mąż wylatuje do Ir na początku października, mam nadzieje, że wszystko potoczyt się po naszej myśli i w styczniu do niego dołączymy. Ja nie wyobrażam sobie dłuższej rozłąki...........

Klaudzia Ty małego rejestrowałaś w USC (chodzi mi o imię) w PL. Pytam się bo Twój to Oliver a mój Oliwier. Mąż był w W-wie i miał problemy z imieniem Oliwier chcieli Oliver ale ja się nie zgodziłam. A ja u Was? Bo to dwa oddzielne imiona jak teraz patrzę ;)

Rejestrowalam go w UK. Chcialam miec Oliv"i"era ale Angole nie rozumieli czemu chce tam dac " i " i juz w szpitalu robili problemy z pisownia wiec w efekcie zdecydowalismy sie na angielska wersje Oliver ktore jest tym samym imieniem co polski Oliwier, czytalam na ang. stronach.

Klaudia co do koleżanki to dobrze że mieszka na wyspach bo w PL było by jej ciężko z taką dwójką

co do starszego grzecznego dziecka to chrzestna Igiego tez ma taką różnice wieku też z wpadki i starsza córa była aniołem dopóki ta młodsza się nie urodziła...

Oczywiscie moze sie jej charakterek zmienic, ale z pomoca rodziny napewno dadza rade ;-)
Mam inna znajoma ktora ma 2 letniego brzdaca a jakies 3 miesiace temu urodzila jeszcze blizniaki i tez daje rade ;-)

W sklepach wszystko po funta sa balony ale nie na hel, przynajmniej ja nie widzialam. Tak jak pianistka pisala sa sklepy typowe z urodzinowymi akcesoriami ale taki balon to koszt okolo 2-3 funty w zaleznosci od wielkosci. Ja ostatnio kuplam Oliverkowi balon z bobem budowniczym i placilam 3 funty.

Klaudzia a jak do niego mówisz Oliverku czy Oliwierku.
tak apropo zdrobnienia tego imienia, my wołamy, Oluś, Olinek, Ulinek, Oliwieruś, Oluniu. A na początku każdy się dziwił jak będziemy do niego mówić ;/

Klaudzia a jak do niego mówisz Oliverku czy Oliwierku.
tak apropo zdrobnienia tego imienia, my wołamy, Oluś, Olinek, Ulinek, Oliwieruś, Oluniu. A na początku każdy się dziwił jak będziemy do niego mówić ;/

Jak jestem na miescie lub w obecnosciach angoli to wolam oficjalnie Oliver lub Oli bo tutaj tez tak skracaja to imie. A w domku jak leci. Oli Olek Olus Ola- gdy placze jak dziewczynka haha Olesław :-D Lolek- od olek, achhh i moglabym tak dalej wymieniac hehe

reklama
Dziunka jak sie mieszka na nowym?? Kupiłaś łóżeczko??
Kilolek jak synuś?? Lepiej już?? Jak z mezem?? Mam nadzieje ze sytuacja opanowana.

Do góry