reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
myśa- nie wiem co to u Ciebie z tymi "objawami" juz faktycznie oszalec mozna z tymi naszymi organizmami:eek:

moja @ pewnie skonczy sie jutro-to znaczy dzis mam 3 d.c. i juz szalu nie ma -bardziej plamienie niz krwawienie...
o 18.00 wzielam pierwszego hormona w tym cyklu, a w piatek zaczynam Clo- od 5 do 9 d.c. w moim 10d.c. Tomi ma badanie armii-mam nadzieje,ze wynik bedzie szykbo i ze bedzie dobry.a po badaniu dzialamy bo przed badaniem od3 do 5 dni postu;-)

mnie tez wkurza z tym sluzem-w tamtym cyklu brala wiesiolek 2 ,3 razy na dzien po 1 tabletce-poniewaz mi zostalo wiec w tym cyklu biore 2 razy dziennie po 2 kapsuki-zobaczymy czy bedzie...w tamtym cyklu nie bylo:dry:
żołnierzykami się nie martw, na pewno bedzie wszystko dobrze, mój M miał robione i za pierwszym razem nie wyszły rewelacyjne ale gin stwierdził że ma chyba jakąś infekcje, dostał antybiotyk i drugie badanie o niebo lepsze, teraz bierze selen na poprawe jakości nasionek. Ja miałam ochotę na zrobienie testu no ale po co jak 8 września była@,no chyba że w zeszłym cyklu zaszłam w ciąże a @ przyszła mimo wszystko( co jest wątpliwe) wiesz co, czuje się jak zwykły pień drzewa ktory już nie wypuszcza zielonych gałęzi i trzeba go ściąć. A powiedz mi kochana na co pomagają te estrofeny???? Nie znam się za bardzo na tym wszystkim, przepraszam że pytam.

reklama
MYŚA- moj Tomi bierze Bio-selen+Cynk,mysle ,ze u Niego po badaniu bedzie si-w koncu 3 razy bylam w ciązy ,ale jakos tak mnie naszo na to Jego badanie-ja juz od 8 m-cy laduje w siebie te hormony i podjelismy decyzje ,ze Jego tez przebadany(ma 38lat skonczone wiec wiesz:sorry2:)

Estrofem to zestaw hormonów stosowanych w hormonalnej terapii zastepczej:eek::sorry:wiec skutki uboczne są:szok::szok::szok::szok:ale wzielam pierwsze opakowanie i fizycznie czulam sie OKI mam nadzieje,ze teraz tez tak bedzie-a biore ja bo moje cykle zaczely sie skracac z 28 na 27 potem 25 a ostatnio 23 dni a do tego @ mialam 1,5 dnia-estrofem ma mi pomoc w "wychodowaniu"grubszego endometrium(ostatnio mialam 5mm:sorry::sorry:) i jak vedzie grubsze to bedzie sie dluzej zluszczac czyli @ bedzie dluzej niz 1.5 dnia czyli caly cykl powinien byc dluzszy.
i jak bylam tydzien temu na usg w dzien ostatniej tabletki to endo bylo 9mm a cykl wydluzyl sie do 30 dni i @ mam juz 3 dzien-wiec moze w tym cyklu endo bedzie jeszcze grubsze i Clo pomoze i mooooze sie uda...

a Ty moze faktycznie rano zrob sobie test jak masz w domu......

Myśa przestań takie wątpliwości mieć! Twoje dziecko będzie bardziej wyczekane niż tych, którzy wpadaja za 1 razem!! i będzie wszystko dobrze.ja się tez wkurzam i załamuję, ale co jakiś czas sobie to wmawiam.działa lepiej jak ktoś to mówi, ale się nie poddaję. a żyje z wizją niepłodności od ok 7lat!

a tak poza tym mam pytanie. najgłupsze z możliwych, ale jednak
jak głeboko mierzy się temp w pochwie, bo mi w zaleznosci od głebokosci wyniki sie whaja o 0,4 st?

mama dziękuję za odpowiedz, czyli u Ciebie pomagają te etrofenki bo już są efekty ale wiesz co??????????? W szoku jestem bo patrząc na Twoje zdjęcie widzę dwudziestoparolatke, świetnie wyglądasz:) Macierzyństwo Ci służy:) Jeśli chodzi o endo też kiepsko z nim u mnie bylo ale teraz jak mialam @ to nawet długo 5 dni więc ok. No chyba zrobie jutro tego teściora tak od niechcenia, przynajmniej będę spokojna.
den83 z tego co ja wiem to nie ma jakoś ściśle określonej głębokości chodzi jednak o to aby wsuwać termometr co dziennie na taką samą głębokość bo jak sama zauważyłaś temperatura jest różna. Ja chyba muszę się pokusić na termometr taki typowy do mierzenia tempki w <specjalnych miejscach> . Ja też wmawiam sobie,że w końcu się uda aż dochodzę do wniosku że po co mi dzidziuś jak tak mi jest dobrze i wygodnie, mam swobode i dużo wolnego czasu a po chwili jestem zła na siebie że takie bzdury wygaduje i tak w koło.

a tak poza tym mam pytanie. najgłupsze z możliwych, ale jednak
jak głeboko mierzy się temp w pochwie, bo mi w zaleznosci od głebokosci wyniki sie whaja o 0,4 st?
Ja wkladam ile sie da;-)

no ale same pomyślcie, to nierealne bo dzisiaj jest 14dc:dry::no::no::no::no::no::no:
Nie rob! Szkoda kasy;-)

Mama
gdzie mieszkasz, ze do P-nania na zakupy jezdzisz?

witajcie dziewczynki, jak sie dzisiaj czujecie?? Ja fatalnie, rano miała okropne mdłości byłam słaba i gdyby nie fakt że jestem w połowie cyklu to mogła bym myśleć że to ciąża. Na dodatek na obniżona szyjka, mam wrażenie że jest w środku rozciągnięta a brzuch dzisiaj tak mrowił jak na @ a to przecież czas na owu, śluzu wciąż brak!!!!!!!!!!! Już mnie cholera bierze.
Agabre jak Twoje sampoczucie??
Lopop co nowego u Ciebie??
mama kiedy @ się kończy u ciebie i kiedy staranka zaczynasz??
hej mam duży dołek i mega zwątpeinei a u ciebie?

kto tu jeszcze z okolic Poznania?
a ja jak jutro nie skoczy temp to sysam lutke i zobaczymy co będzie. boli mnie krzyż i podbrzusze i nie wiem dlaczego:(
myśa 14 albo czterdziesty którys jesli to było krwawienie śródckliczne.. czy cuś...
zmierz rano temp i jesli bedzie wysoka to testuj, co ci szkodzi- lepiej w razie czego wiedziec wczesniej ,to mozna w razie czego wspomóc lutką i wogóle dbac bardziej o sie:)

reklama
hej mam duży dołek i mega zwątpeinei a u ciebie?
ja mam to samo, dół wielkości jeziora Loch Ness, normalnie nie radze sobie już, to ponad moje siły, nudzi mnie to wszystko, brzydną mi starania. Dzisiaj rano czułam sie okropnie, teraz mam jakieś uderzenia gorąca, żartowałam że to nadchodzi menopauza, ja jestem wieczny zmarzluch a dzisiaj grzeje mnie wszystko czego się dotknę. Kochana nie słuchaj mnie, to słowa dziewczyny która sie nałykała bromka i to są skutki. Mam dobrą wiadomość, wczoraj składałam aplikacje do nowej pracy, chcialam znalezć coś dodatkowego żeby zaprzątnąć głowe czymś innym i zadzwonila dzisiaj menagerka bo chciala się umówić na dopełnienie formalności więc raczej na 80% dostałam pracę:) Bardzo będę szczęśliwa.

kto tu jeszcze z okolic Poznania?
a ja jak jutro nie skoczy temp to sysam lutke i zobaczymy co będzie. boli mnie krzyż i podbrzusze i nie wiem dlaczego:(
myśa 14 albo czterdziesty którys jesli to było krwawienie śródckliczne.. czy cuś...
zmierz rano temp i jesli bedzie wysoka to testuj, co ci szkodzi- lepiej w razie czego wiedziec wczesniej ,to mozna w razie czego wspomóc lutką i wogóle dbac bardziej o sie:)
no tak, masz rację, zapodam z rana termometr i zobacze, jeśli będzie wyżej niz 37 to zrobię test

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry