reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam Cieplusio po długiej nieobencości:-D:-D:-D Tak się już tutaj za forum stęskniłam , że szok:-D Strasznie się ciesze, że mam troche czasu by wkońcu napisać:tak: Urlopik sie nawet nam udał ale szybko ten czas leci...choć ja i tak jestem bardzo zadowolona, że juz jesteśmy u siebie w domciu;-)
Od poniedziałku strasznie zalatana byłam bo to same terminy po lekarzam mieliśmy...z dziećmi i ze mną. Dziś też mase jezdzenia miałam ale dzieci mi się wczoraj pochorowały to dziś w domu siedzimy. Mam nadzieje tylko, że szybko im przejdzie bo jeszcze zostało mi tak mało czasu do egzaminu mojego i każdy dzień jest ważny...i takiego mam stresa, że przez te choroby to dużo ważnych rzeczy przegapie:-( Ale jakoś to będzie;-)

I co NAJWAŻNIEJSZE...po ponad 2 miesiącach dostaliśmy nareszcie wyniki badań po tej biopsji i będzie wszystko dobrze:-D:-D:-D Jeszcze wczoraj mieliśmy usg prenatalne i tez wszystko dobrze:-D Córcia rozwija się bardzo dobrze i jestem strasznie szczęśliwa:-D:-D:-D Ma tylko troszke główke mniejszą ale jest wszystko dobrze:tak: I wierci się strasznie cały czas:cool2: Teraz sobie leżey nóżkami na dół i leży na boczku;-)

To bardzo się cieszymy, ze u Ciebie wszystko dobrze, pozdrów od nas Laurkę :-D

Ja się za chwile na spacerek wybieram, a co będę w domu siedzieć.

reklama
Witam Cieplusio po długiej nieobencości:-D:-D:-D Tak się już tutaj za forum stęskniłam , że szok:-D Strasznie się ciesze, że mam troche czasu by wkońcu napisać:tak: Urlopik sie nawet nam udał ale szybko ten czas leci...choć ja i tak jestem bardzo zadowolona, że juz jesteśmy u siebie w domciu;-)
Od poniedziałku strasznie zalatana byłam bo to same terminy po lekarzam mieliśmy...z dziećmi i ze mną. Dziś też mase jezdzenia miałam ale dzieci mi się wczoraj pochorowały to dziś w domu siedzimy. Mam nadzieje tylko, że szybko im przejdzie bo jeszcze zostało mi tak mało czasu do egzaminu mojego i każdy dzień jest ważny...i takiego mam stresa, że przez te choroby to dużo ważnych rzeczy przegapie:-( Ale jakoś to będzie;-)

I co NAJWAŻNIEJSZE...po ponad 2 miesiącach dostaliśmy nareszcie wyniki badań po tej biopsji i będzie wszystko dobrze:-D:-D:-D Jeszcze wczoraj mieliśmy usg prenatalne i tez wszystko dobrze:-D Córcia rozwija się bardzo dobrze i jestem strasznie szczęśliwa:-D:-D:-D Ma tylko troszke główke mniejszą ale jest wszystko dobrze:tak: I wierci się strasznie cały czas:cool2: Teraz sobie leżey nóżkami na dół i leży na boczku;-)
no wreszcie!! stesknilysmy sie!! widzisz wszystko dobrze z mala!!! a glowka nic nie stresuj sie mi wczoraj tez lekarz pow ze jest na 24 tydzien a nie 27! ale nie stresuje sie wogole bo synek rosnie w swoim tempie!

witam
wczoraj bylam na USG, w końcu dowiedziałam sie jaka płec !
Bedzie Dziewczynka - imie prawdopodobnie Kamilka
Ja sie ciesze, maz jedynie marudzil troszke wolalby synka

p.s. całe szczescie ze z moja szyjka w porządku...bo juz myslałam ze pojade do szpitala..co rawda brzuch nadal mam twardy..ale wydaje mi sie ze mniej mam tych skurczy
odstawie no-spe i relanium... mam nadzieje ze juz sam fenoterol wystarczy... i oby wytrwac do nastepnej wizyty 8 pażdziernika

karolcia w końcu wróciłaś :) witamy na forum....cieszę się, że urlop się udał i z dzidzą ok:) ogłówkę się nie martw.

elfa gratuluję córeczki:) a mąż niech nie marudzi, taki strzał zrobił i taka dzidzia się urodzi :)

elfa gratulacje córeczki!! jak u nas przy Tomku gin powiedziała ze chłopiec( mój M liczył na córke) to tez marudził... ale zaraz po kilku godzinach skakał do góry ze syna bedzie miał ... a teraz drugi syn i tez szczesliwy juz niemoze sie doczekac kiedy za kierownice posadzi i po parkingu pojezdzi hihi co do córki to powiedział ze " jeszcze sobie zrobi za kilka lat księzniczke"
Karolcia witam na forum.... bo niebyło nam pisane sie jeszcze poznac:) ciesze sie ze urlop sie udał i z dzidzią wszystko wpozadku :)

Witam,
Piekna pogoda jest dzisiaj, az chce sie zyc :-)

Dziewczyny wspolczuje Wam tych zaslabniec, musi byc to bardzo stresujace.
Ja nie mam poki co takich dolegliwosci, ale dzisiaj w nocy zlapal mnie skurcz dwa razy... Cos okropnego. Dzisiaj mam wizyte u lekarza, wiec zapytam go o to.

elfa75 gratuluje coreczki :-)

Karolcia1125 gratuluje dobrych wiesci i witaj po powrocie :-)

b_iala, zielona2909 my tez musimy kupic tapczanik dla synka i zastanawiam sie jaki bylby najlepszy...
zielona2909 wspolczuje bolu reki... :no: Niestety nie pomoge, nie mam pojecia od czego tak moze bolec...

Cześc Dziewczyny,
Ja już wstałam, zaraz spacerek z pieskiem a po południu taniec brzucha:)
Ja wstaję rano i muszę zrobić sobie śniadanie i coś zjeść bo odrazu mam odruch wymiotny, taka reakcja na pustkę w żołądku. I tak sie zastanawiam jak pójdę zrobić ten cukier (?) będę musiała zobić to szybko i bezboleśnie:)
Uciekam z suczyskiem na spacer, życzę miłego dzionka

Kochana ja mam identycznie jak Ty, ale uwierz mi ze po tej glukozie z cytryna czulam sie rewelacyjnie, glukoza ogolnie daje sil i wzmacnia~! powinnas wytrzymac te 2 h!!

dziewczyny ja mam dokladnie to samo i mam dokladnie te same obawy co do glukozy co Ribi:-(

Super ze u dzidzi wszytsko dobrze:-)

Witam!!

Biala współczuję tobie i Tomusiowi, lepiej żeby ten pediatra do Was dotarł...

Monciaa - u Ciebie też nie zaciekawie..

Ja już po wizycie, ale jakoś mam mieszane uczucia. Wyniki badań mam dobre, ale też mi brzuch twardnieje i to mnie niepokoi. Mam leżeć i odpoczywać. Prawda taka, że ostatnio szybciej się męczę, np. wchodząc po schodach nie umiem złapać oddechu, ale jakoś to sobie tłumaczyłam,że to tak teraz musi być.. No a brzuch miałam taki "napięty", ale myślałam, że on po prostu rośnie:no:
Mam brać luteinę 2 razy dziennie i Slow mag, mam nadzieję, że pomoże..
Jumabe - ja tak jak ty nie umiem usiedzieć w miejscu..

A czy któraś z Was może polecić jakiś fajny kryminał?:-)

dziewczyny ale jak wam twardnieje brzuch? Ja czasem mam taki hmm jakby to opisac wiadomo nie miekki bo w koncu jest tam dzidzius ale taki sprezysty, ale czasem czuje ze jest twardszy tylko ze mnie to nie boli. Czasem jak leze na plecach to tez robi sie twardszy ale myslalm ze to dzidzia układa sie blizej pepka i wierzchu brzucha i dlatego taki jest. Czy to jest powod do obaw?bo moze ja bagatelizuje cos powaznego?

Hej a ja dziś po wizycie:) Wszystko dobrze, pytałam lekarza o ten twardy brzuch, powiedział, żeby zwiększyć dawkę magnezu i że tak będzie się niestety działo...Najważniejsze, że mała jest zdrowa:) Krzywa będę musiała zrobić za 2 tyg, na 75 mg:(

Ja chyba zapisze sie na aqua-aerobik. Chodziła może któraś z Was? Może cos mi to pomoże na moje bóle kręgosłupa...

Karolcia- witam Cie ponownie. Świetnie, że mała jest zdrowa :) To najważniejsze:) Pewnie kamień z serca Ci spadł:)

Elfa - gratuluję córci:)

Biala- uważaj na siebie.

Witajcie jeszcze raz
wybaczcie, że ni poodpisuje, ale moja Wika chyba jednak chora :( Smarka kaszle bidulka. Na 18 jedziemy do lekarza więc nici z jutrzejszej wycieczki :( Kurcze a tak się nastawiła :(

reklama
moniaivoy na kregosłup najpeszy jest basen (pływanie) a aquaaerobic to bardziej dla rozruszania ale również polecany dla kobiet w ciąży. Ja chodzę na basen ale narazie mam przerwę bo byłam przeziębiona. Zawsze to jakiś ruch. :)A dziś idę na taniec brzucha (też dobry na kręgosłup)

Do góry