reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Dziewczyny takie 2 z kapturkiem wystarczą, co? Nie ma co przesadzać chyba?
A co do Oilatum, na Allegro można znaleźć fajne promocje, albo dają drugi gratis albo ręcznik właśnie i to całkiem porządny-sąsiadka tak zamawiała:)

Emri myślę, że dwa ręczniki wystarczą w zupełności. Ja jeden będę miała po Filipku, drugi chcę dokupić. Chociaż dla mnie to i tak bez różnicy czy kupię dwa nowe czy jeden bo i tak będę musiała wydać dodatkową kasę na ręczniczek dla Filipka.

A macie jakieś doświadczenia z laktatorami? Chodzi mi o to jaki polecacie i kiedy go kupić? Czy przed porodem jeszcze czy poczekać i odłożyć to na później? Zdarza się przecież, że tracimy pokarm bardzo szybko, no ale z drugiej strony czytałam o nawale pokarmu i to zaraz po wyjściu ze szpitala...achhh poradźcie coś:)

Ja laktator kupiłam juz, bo słyszałam że nawał czesto jest juz w szpitalu a tam strasznie długie kolejki do szpitalnego laktatora. Mam ręczny z tommy tippee.

Ja też właśnie planuję zakup jeszcze przed porodem tego ręcznego z tommy tippee - strasznie podobają mi się butelki z tej firmy i mam nadzieję że laktator też się sprawdzi

butelek mam z TT 5 szt. - 3 małe i 2 duże i jeszcze sterylizator parowy (wczoraj wypróbowałam, super 5 min i 5 butli gotowe). Szczotke i grzebyczek do włosków tez mam z TT i jeszcze obcinaczke do paznokietków. ;P Jakos mi sie spodobała ta firma, oby była ok.

ja mam laktator aventu kupiony okazyjnie, do tego była jedna butelka z tego do tego mam zamiar dokupić dwie male z aventu żeby były na przechowywanie pokarmu w razie czego i do tego mam dwie większe butelki z nuka takie zwykłe ;)

Sterylizatora miałam zamiar nie kupować ale też trafiłam okazyjnie i jest :)

reklama
z butelek jestes zadowolona( a raczej mały ) wiec z czystym sumieniem mogę polecic... co do laktatora to to wydaje mi sie ze jest zbednym wydatkiem .. mi sie nie zabardzo przydał ... w szpitalu nie miałam jeszcze pokarmu .. po powrocie do domku miałam ale mały wyjadał na bierząco... pozniej jak chciałam mu odciagnac to z butelki wogole nie pił mleczka .. bo niechciał , nieumiał... sama niewiem... przy nawale szybciej odciagałam reką :p
wiem ze szkoły rodzenia wypozyczają laktatory...

Do góry