reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

reklama
mam pytanie do dziewczyn które piekły już bułki dukanowskie-czy można ich zrobić więcej tak np. na trzy dni? Nie bedą czerstwe? Nie mam czasu na codzienne pieczenie a te bułki to zawsze jakaś namiastka pieczywa.Wiem że wolno tylko jedną dziennie ale zawsze to coś

mam pytanie do dziewczyn które piekły już bułki dukanowskie-czy można ich zrobić więcej tak np. na trzy dni? Nie bedą czerstwe? Nie mam czasu na codzienne pieczenie a te bułki to zawsze jakaś namiastka pieczywa.Wiem że wolno tylko jedną dziennie ale zawsze to coś

Można , i spokojnie dłużej poleżą.:tak:
A z jakiego przepisu robisz bułkę?
Z tego mojego wychodzi ok. 5 takich normalnych.:tak:
Z tym , że chyba można 1 czy 2 bułki dziennie zjeść ze względu na sporą ilośc otrębów.:baffled:
A ser biały sprawia właśnie , że nie czerstwieją.:tak:
Ja piekę raz na pięć dni i codziennie jedną zjadam.:tak: Resztę chowam .
Akurat dziś zjadłam ostatnią i pieką się nowe.:-)

justa dzięki za odpowiedź.Nie wiem jeszcze z jakiego przepisu zrobię dietę zaczęłam dzisiaj.A co do otrebów to wiem że można tylko 3 łyżki dziennie

Hej dziewczynki.
I jak wam mija weekend?
Ile pokus, ile grzechów na sumieniu?:rolleyes:

krewetka
zdrowie najważniejsze.:tak:
Justyna i jak ci idzie? Ile zamierzasz spędzić na I fazie ?:-)
kaska0201 trzymasz się?;-)
martolinka lecisz jak burza.:-D:tak::tak:
olapolap żyjesz po dzisiejszym dniu? :eek:
Kasia i Aleks mam nadzieję, że nie poległaś na urodzinach.:sorry:
tami_dj witaj .:-) 15 pażdziernik zbliża się wielkimi krokami.:tak:

Te weekendy są straszne.:confused2::confused2::confused2:
Tak czy siak miłej niedzielki dukanki.:-)

u mnie nawet ok byłam dzisiaj w supermarkecie zapachów pełno świeże bułeczki itd ale się powstrzymałam

Justa z testu mi wyszło że faza I ma trwać 4 dni i chyba tyle zrobię.Czekam na wagę bo w domu nie mam dokładnej i zamówiłam na allegro moze jutro będzie

Dziewczyny....
Z przykrością oświadczam, że poległam na urodzinach.... zjadłam kawałek tortu...taki tyci, tyci:) Jeszcze dziś mam moralniaka. Wczoraj za kare urządziłam sobie dukana w połączeniu z dietą 1000 kalorii:) A dziś za karę jeszcze jeden dzień samych protein, bo mialo juz być pw, ale że taka niedobra jestem, to jeszcze jeden dzień się pomęczę:) Cale szczęście, waga nie poszła w górę, więc absolutnie się nie poddaję, tylko jadę dalej:)
Nie mam czasu was poczytać, ale na pewno nadrobię po południu.

Witajcie ,
u mnie od piątku 400 g mniej!!!!!! GRATULACJE DUKANKI W WASZYCH POSTĘPACH :)
Ja wczoraj byłam na roczku i dosłownie zostałam zmuszona do zjedzenia kawałka tortu. Zjadłam łyzeczke a reszte ukradkiem wciagnał mój maż... :) Gdy przy stole przed kolacja nikogo nie było - wyłożyłam na talerzyk przygotowana paste z makreli. Była podobna do reszty sałatek i nikt sie nie zoreintował :p

Jeszcze dziś i jutro proteiny. Potem warzywka!!! ciezko jest na 5/5, ale mam wrazenie , ze efekty sa lepsze. a jak jest u Was?
trzymam kciuki!!!

Ja jestem 5/5. Da się wytrzymać.;-)

Dziś 11.10.2010 ( poniedziałek), mija 3 tygodnie odkąd jestem na diecie Dukana. Pora na małe podsumowanie:

- waga 65,2 kg. ( w zeszłym tygodniu już było 64,9 kg :rofl2:, ale to chyba poprzez odwodnienie spowodowane spędzeniem weekendu poza domem i małymi grzeszkami :zawstydzona/y::sorry2:); spadło 4,8 kg. :-):-):-):-)

- ilość grzeszków na sumieniu - nie pamiętam, ale wszystko to %:sorry2:

- czuję , że chudnę !!!:-)

- zakupiłam pasek, bo spodnie , w których się nie mieściłam przed dietą teraz spadają mi z tyłka.:dry:

- znajomi mi mówią, że widać , że sporo schudłam ;) BOSKO!!! Nawet mąż ( wiadomo jak to z facetami ... ślepi, głusi,póki nie wyłożysz im kawy na ławę to sami się niczego nie domyślą...) sam od siebie i mówi, że na buzi jestem szczuplejsza, brzuch zmalał :tak: i ... to jest najlepsze :-D:-D:-D:-D ON WIDZI :szok:, że zaczyna mi się robić talia !!! :-D:-D:-D

- czuję się świetnie i wiem, że osiągnę swój cel!!!:tak::-)

reklama
Dziewczyny mineły dwa dni a ja mam kryzys
nie mogę się powstrzymać od owoców i warzyw wciągnelam już ogórka i pomidora a wczoraj jabłka i to 2
chyba nie dam rady na samych proteinkach

Do góry