reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

ewelinka przykre z tym wózkiem:( Rzeczywiście mi też się wydawało że Mutsy to dobra firma:(

Nie mam już siły walczyć z tą jej główką, masakra jakaś:( Jakbym nie chciała jej przekręcić jej na drugą stronę to by ładnie teraz spała, a tak znowu gada:(((( No i nie wiem kiedy padnie:( Chyba jednak zostanie z krzywą główką, bo już na prawdę nie mam siły, ciągle to samo:(

reklama
Witajcie porannie.Chyba pierwsza jestem mały od 5 nie spi ale właśnie próbuje zasnac możechoc troche sie przespi bo od rana nadaje jak katarynka

Co tu dzisiaj tak cicho??
U nas nocka całkiem całkiem, wieczorem obudziła się około 21,a potem dopiero 2:30 na jedzonko i kolejny raz 7:30.
Za kilka godzin będzie kurier z inhalatorem:) A ja od rana w bojowym nastroju. Kupiłam 2,5 tyg temu aparat fot. w sklepie internetowym i pomimo, że na stronie mieli info, że mają na stanie to dopiero po 5 dniach od zamówienia w odpowiedzi na moje pytanie co się dzieje z zamówieniem dowiedziałam się, że czekają na dostawę od dystrybutora. Kilka razy przesuwali już termin kiedy rzekomo towar mają dostać, więc się wkurzyłam i zrezygnowałam z tego zamówienia, a teraz od tygodnia czekam na zwrot kasy i jakiś kontakt, a telefony odbierają wspaniałomyślnie tylko do 15:00:wściekła/y::wściekła/y: Jakaś laska obiecała mi, że około 10:00 oddzwoni do mnie z informacją, zobaczymy..
Lecę pod prysznic a potem na zakupy, mam w planie zrobić dziś sos słodko-kwaśny w słoiki, wg przepisu, który podała Anecznik :-)

Wczoraj caly dzien marudzenia i noszenia na rekach, to chociaz noc byla ok i tylko o 5karmienie, a o 6 smoczek:tak:

Lencja zdrowka dla meza, zeby ogl szybko znowu ci pomagac przy Nelci :-)
kasiajanicka Antybiotyki roznie dzialaja, ale przewaznie juz po jednym dniu jest poprawa
mama kubulki ja mam jeszcze miesiac wolnego a tezjuz cala w nerwach jestem, jak to bedzie po powrocie do pracy:no:
Asnecja ten brak czasu, o chyba kazda z nas dopada. A na staranie sie o kolejna dzidzie, to u nas byloby ciezko, bo ja zasypiam w 5minut od polozenia sie w lozku:tak:

Po wczorajszym pilatesie (na ktory jeszcze kawal drogi po gorkach na rowerze jechalam) myslalam, ze dzis reka ani noga nie rusze, ale nie jest zle, wiec jutro znowu na pilates :tak:
Dzis mam wyklady prawie caly dzien i walcze, zeby mleko sobie sciagnac. Na razie tylko 270ml:wściekła/y: Mala oproznia mi piersi do dna i potem ciezko cokolwiek z nich wydoic:no:

lencja-nieciekawa sprawa z tym aparatem
zyrraffka-super zdjęcia Łukaszka
ewela-fajne dzieciaczki

U nas nocka ok, karmienie o 1 i 4 potemo 5.30 wzięłam ją do siebie i pobudka o 6.30 wiec dzis super. Teraz siedzimy i piszemy do Was;-)Dzis siedzimy w domu tzn moze jakis spacerek pozniej a tak poza tym nie mamy zadnych planów. Wczoraj byłam w lidlu, kupiłam te promocyjne pampki i tak to nuuudy ... ciagle to samo. Kurde tak mnie wkurza to ze nikogo nie znam na tym osiedlu i nawet jak wyjde to nie ma z kim pogadac, ja nie wiem ludzie to chyba z dziecmi w ogole na spacery nie chodzą ....wiem ze jest kilka mam wozkowych ale tylko w weekendy je widuje gdy akurat gdzies jedziemy...wczoraj zadzwoniła wieczorem tesciowa i pyta czy na piatek mamy jakies plany bo chetnie by z wnuczka posiedziała...fajnie, moze wyjdziemy do kina, dawno nie bylismy.
Napiszcie mi jak ubieracie dzieci do snu? i czym przykrywacie? bo ja Klare ubieram zawsze w pajaca bawełnianego i przykrywam ją dwoma cienkimi kocykami złozonymi na pół i kołderką i zauwazyłam ze czasem jak przykryje ja jednym kocykiem albo jednego nie złoze na pół to w nocy jak sie budzi na jedzonko to ma zimne rączki, w sumie wychodzi na to ze moje dziecki spi pod 4 kocykami i kołderka:szok::szok: a co bedzie w zime ...
Miłego dnia wszystkim

Witajcie;)
Widzę, że temat wózków powrócił moja koleżanka tak miała z x-landerem dlatego mi odradziła bo mówi, że płaci się tylko za firme;)
ZDEC ustaw łóżeczko tak aby na tym boku co chcesz ja nauczyc miała okno
wiec sama mimowolnie bedzie obracac główke;)

Witajcie,

wczorajszy wieczór super:-D:-D, fajnie tak się z kimś spotkać i pogadać nie tylko o dzieciach:-D

Eliza_eM - dużo zdrówka dla dzieci i najlepsze życzenia urodzinowe dla córeczki:-D

zyrraffka - zdjęcie już raz oceniłam więcej nie mogę, a gdzie mogę zobaczyć te pozostałe zdjęcia?

koriander - jak wieczór wczoraj minął, koleżanka była? Ale coś doczytałam, że Lili płakała:-(

zdec- dziś nie dam rady:-( a co planujesz z liczi robić?

Milka - zdrówka dla Olafka:tak:

iwwka - powodzenia dziś na szczepieniu

ewelinka, mama_kubulki - pochwalcie się ciuszkami na zakupowym:-D

Ola_fasola - Maja na noc śpi w pajacyku na to ma śpiworek i przykryta jest kocykiem, a jaką masz temperaturę w domu i mnie zwykle jest 22 stopnie

kajdusia - co tam u Ciebie?

Wczoraj caly dzien marudzenia i noszenia na rekach, to chociaz noc byla ok i tylko o 5karmienie, a o 6 smoczek:tak:

Lencja zdrowka dla meza, zeby ogl szybko znowu ci pomagac przy Nelci :-)
kasiajanicka Antybiotyki roznie dzialaja, ale przewaznie juz po jednym dniu jest poprawa
mama kubulki ja mam jeszcze miesiac wolnego a tezjuz cala w nerwach jestem, jak to bedzie po powrocie do pracy:no:
Asnecja ten brak czasu, o chyba kazda z nas dopada. A na staranie sie o kolejna dzidzie, to u nas byloby ciezko, bo ja zasypiam w 5minut od polozenia sie w lozku:tak:

Po wczorajszym pilatesie (na ktory jeszcze kawal drogi po gorkach na rowerze jechalam) myslalam, ze dzis reka ani noga nie rusze, ale nie jest zle, wiec jutro znowu na pilates :tak:
Dzis mam wyklady prawie caly dzien i walcze, zeby mleko sobie sciagnac. Na razie tylko 270ml:wściekła/y: Mala oproznia mi piersi do dna i potem ciezko cokolwiek z nich wydoic:no:

odciągaj nie zaraz po karmieniu tylko z godzinę po, wieczorem z 2 godz po karmieniu i po kąpieli ciepłej, wtedy więcej ściągniesz :) no i polecam laktator elektroniczny :) na jeden raz po 210 ściągam nawet :)

Lencja- niestety sklepy internetowe tak robia, wiem, bo mó mąż w takim pracuje, bardzo często niestety nie mają towaru na stanie bo nie mają magazynu i ściągają jak jest zamówienie konkretne, pomimo, że na stronie jest inne info, dlategi mi poradził, żeby zawsze przed zapłata pytać kiedy dostanę towar

Filuś w nocy już nie miał takiego mokrego kaszlu, w sumie tylko pokasływanie lekkie, ale sama nie wiem od krztuszenia się śliną czy od choroby

czy w czasie choroby warto do diety dziecka dodawac nowości? chciałam mu marchewke dodać do zupki, ale nie wiem czy to ma sens?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry